Contactează-ne

Prima pagină

Rezervorul de apă de la gară va fi modernizat, dar problemele cu alimentarea sunt departe de a fi rezolvate

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ proiectul se află pe lista obiectivelor finanțate prin Programul Anghel Saligny și are o valoare de 3.193.697 lei ■ punerea în funcțiune a noului rezervor nu va rezolva problemele majore de alimentare cu apă ale Romanului ■ rolul noului bazin este de a scurta timpul de repunere în funcțiune a sistemului de alimentare cu apă, după avarii majore ■ din 21 iulie, în oraș noaptea apa curge cu presiune scăzută ■

Conducerea Primăriei Roman a făcut cunoscut faptul că o parte din problemele de alimentare cu apă ale municipiului se vor rezolva, în condițiile în care a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare a rezervorului de apă din zona gării.

„Am semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru reabilitarea și modernizarea completă a rezervorului de apă de 5.000 de metri cubi de la gară. După investiția de luna trecută în modernizarea rețelei de apă, atunci când am realizat un sector nou de alimentare din stația de pompare spre municipiu – în zona Mihai Viteazu, încep lucrările de reabilitare și modernizare a rezervorului de 5.000 de metri cubi. Acesta va fi o rezervă sigură de apă potabilă, esențială pentru a asigura necesarul rapid de apă în municipiu.

Lucrările vor implica înlocuirea echipamentelor vechi și deteriorate, precum și modernizarea infrastructurii aferente. Se vor executa și lucrări de izolare termică și hidroizolație, astfel încât să prevenim pierderile de apă și să asigurăm un mediu optim de stocare. Valoarea contractului de execuție este de 3.193.697 lei, proiectul aflându-se pe lista obiectivelor de finanțare a Programului Anghel Saligny, a consemant, pe pagina de Facebook, primarul Leonard Achiriloaei.

Mihai Bârjoveanu, șeful Biroului Evenimente, a precizat faptul că luni, 31 iulie, se va preda constructorilor amplasamentul obiectivului investițional, la cele trei firme care au câștigat licitația și care vor lucra în asociere: Global Ports Service SRL Constanța, Uniton Group SRL Iași și SC Maitrei Invest SRL Iași. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni, dar reprezentanții primăriei sunt optimiști și cred că obiectivul va fi finalizat în 12 luni.

Viceprimarul Radu Samson susține că acest proiect a fost propus de USR încă din 2021, când s-a votat bugetul, dar a fost tergiversat de către edilul șef, pe motiv că nu sunt bani pentru o asemenea investiție, dar s-au obținut fonduri prin Programul Anghel Saligny. „Problema alimentării cu apă a municipiului Roman va fi rezolvată atunci când se va termina sectorizarea orașului și în cazul avarilor apa nu va mai fi întreruptă decât în zona în care a intervenit avaria.

Din păcate, colaborarea cu ApaServ este la fel de greoaie ca și în mandatul ex-directorului Bogdan Mușat. Ne-am întâlnit cu noul director, Vlad Angheluță, imediat după instalarea sa în funcție și ne-a umplut doar de promisiuni. Există o avarie la rețeaua de canalizare în strada Mihai Viteazu pe care am semnalat-o în urmă cu 3 săptămâni. O groapă în carosabil pe care șoferii o tot ocolesc. Romașcani care locuiesc în centru nu au apă noaptea din 21 iulie, cu repercusiunile cunoscute pe o vreme caniculară”, a spus viceprimarul Samson.

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending