Contactează-ne

Actualitate

REVOLTĂTOR: Bătrân cu piciorul amputat, abandonat de autorităţi. Nu vă e ruşine?

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un bătrân de 72 de ani, cu un picior amputat, este abandonat de autorităţi ■ medicul de familie ar refuza să se deplaseze la domiciliu ■ cei de la Ambulanţă spun că nu pot veni nici ei ■ bătrânul a fost îngrijit de o asistentă medicală din altă comună ■

Un caz absolut revoltător ne-a fost adus la cunoştinţă, vineri, 19 februarie, de un cetăţean din comuna Negreşti: un bătrân de 72 de ani, cu un picior amputat, este abandonat de autorităţi. Conform celor declarate de cetăţeanul care ne-a sesizat, nici medicul de familie nu vrea să se deplaseze la domiciliul bătrânului, nici cei de la Serviciul de Ambulanţă Roman. Noroc că s-au găsit nişte oameni de bine care au reuşit să convingă o asistentă medicală dintr-o altă comună să vină şi să îi schimbe pansamentul săracului bătrân.

“Mă numesc Ungureanu Ludovic-Petrișor, consilier local în cadrul primăriei Negrești, și vă aduc la cunoștință un caz deosebit de grav ce s-a petrecut în comuna noastră.

Pe data de 05.02.2021 i-a fost amputat un picior unui cetățean din comuna noastră pe nume Guțu Vasile, externat la data de 11.02.2021 acesta având vârsta de 72 ani și o pensie de 800 lei.

La apelul telefonic al fetei acestuia către doctorul de familie Vădeanu Andrei, acesta a refuzat să se deplaseze la domiciliul domnului din diferite pretexte. Fiica acestuia văzând că starea de sănătate a tatălui său se agravează a apelat din nou la domnul doctor iar acesta i-a închis telefonul spunându-i să îl ducă la spital că dumnealui nu vine și nici nu trimite asistenta la domiciliu.

S-a apelat și la serviciul de ambulanță Roman, aceștia spunând că este o distanță prea mare și nu au posibilitatea să ajungă pentru a-i acorda ajutorul medical necesar domnului Guțu Vasile pentru a-i schimba pansamentul și a-i scoate firele.

Chiar și la insistențele unor persoane doctorul Vădeanu refuză în continuare să vină la acest bolnav pentru a-l trata.

Vă mai aduc la cunoștință că în comuna noastră, Negrești, mai sunt cazuri de persoane în vârstă care necesită tratament și acesta refuză deplasarea la domiciliul acestora refuzând totodată și tratamentul lor.

Un alt caz foarte grav, o persoană depistată pozitiv cu virusul Covid-19 a apelat telefonic la doctorul Vădeanu pentru a-i elibera o rețetă pentru această boală iar acest medic refuză eliberarea rețetei”, este mesajul primit pe adresa redacţiei Monitorul.

SE AUDE? Un bătrân de 72 de ani, cu un picior amputat, e abandonat în casă şi toţi cei care sunt plătiţi din bani publici se fac că nu aud şi nu văd? Nu vă e ruşine?

Citește știrea
2 comentarii

2 Comments

  1. Lica

    19 februarie 2021 at 7:57 PM

    Este de apreciat persoana care a făcut cunoscută indolența și neimplicarea celor care trebuiau să rezolve cazul.Primar in comuna nu există ca să se ocupe de rezolvarea problemele stringente ale cetățenilor ?Eu le-aș fi făcut o filmare de Oscar la toți și aș fi trimis-o la toate televiziunile că altfel nu-i urnim.Rusine la toți nenorociții și să ajungeți așa de jos și de rău și să nu vă ajute nimeni și atunci să văd ce faceți!

  2. Grădinaru Neculai

    20 februarie 2021 at 6:59 AM

    Comuna Negrești se află la aproximativ 15 Km de Piatra Neamț. Trebuie intervenit la Serviciul Județean de Ambulanță Piatra Neamț, că din câte știu eu, au salvări specializate pentru astfel de cazuri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending