Contactează-ne

Actualitate

Revine iarna!

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ după temperaturi de 14 grade, meteorologii anunţă ninsori ■ precipitaţii sub formă de zăpadă sînt aşteptate de astăzi şi pînă duminică ■ se răceşte cu vreo 10 grade, iar pe final de săptămînă trecem la valori diurne negative ■

Ultima lună de iarnă este destul de capricioasă din punct de vedere termic. Dacă ieri, 4 februarie, în judeţ au fost temperaturi de primăvară, de mîine se reîntoarce iarna. Valorile termice scad cu circa 10 grade, iar duminică ne putem aştepta la maxime diurne negative. Apoi se mai încălzeşte niţel, iar precipitaţiile sub formă de zăpadă se transformă în ploaie.

Revenind la ziua de ieri, 4 februarie 2021, a fost deosebit de cald pentru acest moment, iar la ora 11:00 termometrele înregistrau deja 12 grade în Piatra Neamţ, 11 grade la Tîrgu Neamţ şi 7 la Roman. Cel mai rece era în vîrf de munte, la staţia meteorologică de pe Ceahlău – Toaca, unde, la acelaşi moment, erau valori negative de -2 grade. Tot acolo vîntul şi-a făcut de cap (a fost o avertizare cod portocaliu), iar indicele de răcire a coborît dramatic pînă la valoarea de -24 de grade.

Masivul Ceahlău este singurul loc din judeţ unde mai este zăpadă, în strat consistent, de 43 de centimetri. De astăzi, 5 februarie, vremea schimbă foaia, valorile termice scad dramatic, iar meteorologii spun că la amiază nu vor fi mai mult de 4 grade Celsius. În plus, se adună norii şi ar putea ninge. Noaptea trecem la minime negative, -2 grade. Şi mai rece va fi sîmbătă, 6 februarie, cînd din nou sînt anunţate ninsori, însă la amiază vor fi temperaturi negative, de -1 grad. Valorile termice nocturne vor fi comparabile cu cele diune şi vor fi -2 grade. Nu prea se schimbă nimic în aspectul vremii nici duminică, 7 februarie, cînd din nou va ninge la o maximă de 1 grad şi o minimă de -3 grade.

De la începutul săptămînii viitoare, se mai îmbunează registrul meteo, dar nu scăpăm de precipitaţii pentru că plouă la o maximă de vreo 6 grade Celsius pe data de 8 februarie 2021. După lăsarea întunericului vor fi temperaturi la limita îngheţului, 0 grade. Abia marţi, 9 februarie, mai revedem soarele, iar specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie şi Hidrologie spun că în zona judeţului Neamţ se vor înregistra cel mult 5 grade Celsius. Peste noapte sînt anunţate valori de -1 grad. Vreme bună va fi şi miercuri, 10 februarie, cer senin, o maximă de 6 grade şi o minimă nocturnă de -1 grad.

Dacă previziunile celor de la Administraţia Naţională de Meteorologie şi Hidrologie nu dau greş, în a doua parte a săptămînii viitoare iar se modifică registrul meteo. Joi, 11 februarie, revin norii şi ar putea veni din nou fulgi de nea la 3 grade ziua şi -1 grad peste noapte. Pe week-end nu va fi timp bun. Vineri, 12 februarie, va fi cer acoperit, o maximă ce ajunge cu greu la 0 grade şi o minimă în scădere pînă la -4 grade. Sîmbătă şi duminică, în perioada 13 – 14 februarie, la jumătatea celei de-a doua luni din an, rămînem cu cerul acoperit şi timp mohorît. Termic nu este nici o schimbare, valori termice diurne de 0 grade, şi nocturne de -5 grade.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Şapte persoane la spital din cauza ciupercilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Şapte persoane, dintre care patru copii, au ajuns la Spitalul Târgu-Neamţ, vineri, 14 mai, având diagnosticul intoxicaţie cu ciuperci. Solicitarea către Ambulanţa Neamţ a fost făcută în jurul orei trei dimineaţa  şi la unitatea sanitară au fost transportaţi o fetiţă de cinci ani, un băieţel de şase ani, o fetiţă de 8 ani şi un băiat de 12 ani, dar şi trei tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 29 de ani.

Citește știrea

Actualitate

Nu ieşim din zodia ploilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ informarea de instabilitate atmosferică expiră azi, la ora 21:00 ■ totuşi, nu scăpăm de precipitaţii nici săptămîna viitoare ■ valorile termice diurne vor oscila între 14 şi 22 grade ■

Cea de-a doua jumătate a lunii mai nu aduce timp bun şi foarte aproape de vara calendaristică meteorologii anunţă ploi consistente, iar în cea mai rece zi a săptămînii viitoare nu vor fi mai mult de 14 grade. Singura veste bună este că nopţile vor fi mai calde, iar minimele se vor situa între 9 şi 11 grade.

O informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată expiră azi, 14 mai, la ora 21:00, dar specialiştii spun că vor fi perioade în care va ploua în averse ce vor avea şi caracter torenţial, vor fi descărcari electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului, vijelii şi, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi, pe arii restrînse, 25…35 l/mp.

La acest moment, la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca mai sînt 15 centimetri de nea. Astăzi, 14 mai, regimul termic va fi bunişor, 20 de grade ziua şi cam 10 grade vor fi peste noapte. Temperatura se apreciază pe parcursul zilei de sîmbătă, 15 mai, iar la jumătatea lui Florar vor fi 21 de grade, dar nu scăpăm de furtunile care vor fi în special după amiază.

Nu sînt schimbări în regimul termic nocturn şi vor fi vreo 10 grade. Duminică, 16 mai, în prima parte a zilei va fi soare, însă la amiază maxima ajunge cu greu la 20 de grade şi sînt aşteptate ploi în aversă. Noaptea vor fi 10 grade. Cea mai caldă zi de săptămîna viitoare va fi cea de luni, 17 mai, cînd meteorologii prognozează o maximă îndrăzneaţă de 22 de grade.

Cu toate acestea, nu scăpăm de instabilitate şi sînt anunţate ploi mai după amiază. Minima nocturnă rămîne cantonată la 10 grade. Conform prognozei, de marţi, 18 mai, începe depreciarea regimului termic, astfel că la amiază în zona noastră vor fi 19 grade. Instabilitatea îşi face de cap şi din nou pot veni furtuni. Va fi ceva mai bine după lăsarea întunericului şi minima saltă la 11 grade.

Urmează cea mai rece zi, cea de miercuri, 19 mai, cînd maxima atinge cu greu valoarea de 14 grade. Cerul va fi acoperit şi va ploua mărunt întreaga zi. Precipitaţii sînt anunţate şi după lăsarea întunericului, cînd se vor înregistra cam 10 grade. Joi, 20 mai, se mai încălzeşte niţel, revedem şi soarele şi vor fi vreo 17 grade.

Nu trebuie să uitaţi umbrelele acasă pentru vor fi ceva stropi de ploaie, în aversă. Urmează cea mai rece noapte din întreg intervalul de prognoză, iar minima va fi de 9 grade. Vineri, 21 mai, norii se cantonează în zona noastră şi va ploua mai tot timpul. Termic nu stăm prea bine pentru începutul ultimei decade a lui mai şi vor 17 grade ziua şi vreo 11 grade după lăsarea întunericului.

Sîmbătă, 22 mai, este anunţat cer variabil cu soare, ceva ploi după amiază, 19 grade ziua şi vreo 11 grade vor fi peste noapte. Singura zi fără ploi pare a fi cea de duminică, 23 mai, cînd se vor înregistra 21 de grade.

Citește știrea

Actualitate

E căutat un minor fugar

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale de la IPJ Neamţ şi cei ai Poliţiei municipiului Roman fac verificări pentru depistarea unui minor de 17 ani, dar dispărut acum cîteva zile.

„La data de 11 mai 2021, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi cu privire la faptul ca minorul Mereuţă Vlăduţ Ionuţ, în vîrstă de 17 ani, din Roman, a părăsit voluntar Centrul de asistenţă socială în care se afla şi nu a mai revenit“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Adolescentul are o înălţime de circa 1,65 metri, greutate de aproximativ 66 de kilograme, părul brunet, tuns scurt, ochi căprui. Nu se cunosc detalii referitoare la obiectele de îmbrăcaminte pe care acesta le purta la momentul dispariţiei.

Anchetatorii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman, precum şi a localităţilor limitrofe, în vederea depistării acestuia, dar fără folos, astfel că cer ajutorul populaţiei. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

De regulă, în astfel de cazuri, copii fugari hoinăresc prin oraş sau merg la rude timp de cîteva zile, după care revin în centrele unde sînt instituţionalizaţi.

Citește știrea

Trending