Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Revelionul 2006, mai ieftin „afarã“

Știre publicată în urmă cu

în data de

• cu douã luni înainte de Revelion, piata abunda în oferte turistice • pensiunile agroturistice din judet nu mai au locuri încã din august-septembrie • o vacantã de 4-5 zile în tarã este mai scumpã decît una la Paris sau în Grecia •

Piata turisticã a judetului abundã în acest moment de oferte dintre cele mai variate pentru Sãrbãtorile de iarnã. Aceasta în conditiile în care multi si-au fãcut planuri pentru vacanta de iarnã încã din timpul celei de varã, asa cã pensiunile agroturistice din judet, unde si tarifele practicate sînt relativ convenabile, aproape nu mai au locuri. Totusi, cei interesati de cîteva zile de relaxare mai au de unde alege, dar ar face bine sã se grãbeascã. Ca în fiecare an, agentiile de turism au oferte extrem de bogate începînd de la vacante în tarã si pînã la concedii în cele mai exotice locuri din lume. Si, tot ca de obicei, vacantele în România sînt mai costisitoare decît sejururile la Paris sau în Grecia, operatorii de turism mizînd probabil pe comoditatea celor mai multi turisti care preferã destinatiile în tarã întrucît implicã mai putine acte si mai putinã birocratie. În Neamt majoritatea pensiunilor turistice sînt comasate în zona Agapia Tîrgu Neamt si Bicaz Valea Muntelui. La o pensiune de douã margarete în apropierea mãnãstirii Agapia preturile sînt de 1-1,3 milioane de lei, pe zi, de persoanã cu pensiune completã, iar sejurul minim este de 4 zile. Asta înseamnã cã o familie va achita pentru o minivacantã o sumã de 8-10 milioane de lei. În aceste preturi intrã si masa festivã de Revelion, foc de tabãrã etc. La o pensiune de trei margarete cu demipensiune, adicã doar douã mese pe zi si sejur minim de 4 zile preturile sînt în medie de 50 de euro pe zi de persoanã, ceea ce înseamnã cã un cuplu va scoate din buzunar 400 de euro pentru vacanta de Revelion. Pensiunile din zona Bicaz practicã aproximativ aceleasi tarife, dar peste 90% dintre ele nu mai au locuri, fiind rezervate încã din august, septembrie. La o pensiune de 3 margarete din Bucovina, o minivacantã de trei zile costã 340 de euro de persoanã, iar, în Maramures, costul unei vacante de 4 zile cu pensiune completã costã 350 de euro de persoanã. Desi tarife de 400-700 de euro pentru o familie pot pãrea extrem de mari, în comparatie cu tarifele pensiunilor de pe Valea Prahovei (Sinaia, Predeal, Poiana Brasov) pot pãrea de-a dreptul convenabile. Astfel, o minivacantã de 4 zile la o pensiune de 3 margarete cu pensiune completã la Sinaia costã 500 de euro de persoanã (1.000 de euro de familie), iar la Predeal tarifele ajung si la 600 de euro de persoanã. În zona Brad Moeciu preturile sînt mai mici, o minivacantã de 3-4 zile costînd „doar“ 350-400 de euro de persoanã. Nemtenii cu dare de mînã si amatori de lux pot petrece un sejur de 6 zile la un hotel de 4 stele din Poiana Brasov cu 1.100 de euro de persoanã, iar trei zile la un hotel de 3 stele la Predeal costã 800 de euro de persoanã.

Oferte extrem de atractive în strãinãtate Nemtenii speriati de preturile exorbitante practicate de operatorii de turism din tarã pot alege din multitudinea de oferte pentru vacante în strãinãtate. Preturile acestora sînt extrem de avantajoase, iar costurile suplimentare (pasaport, taxe vamale, asigurãri de sãnãtate sau auto) nu sînt atît de mari pe cît se crede. Una dintre cele mai tentante oferte este o vacantã de 8 zile în Austria. Cazarea se face la hotel de 3 stele, se oferã demipensiune, iar pretul este de 199 de euro de persoanã. O altã ofertã tentantã este petrecerea Revelionului la Atena. Un sejur de 8 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de douã si trei stele costã 279 de euro de persoanã. Cei care vor sã facã plajã de Revelion pot alege ca destinatie de vacantã Egiptul unde un sejur de 7 zile la un hotel de 4 stele, cu mic dejun inclus si transport cu avionul, costã 349 de euro de persoanã. O vacantã de 5 zile la hotel de 4 stele în Turcia, Antalya costã 435 de euro de persoanã. În acest pret este inclus si transportul cu autocarul. Tot în Turcia, dar la Kusadasî, o vacantã de 6 zile la hotel de douã stele cu douã mese pe zi costã doar 199 de euro. O altã ofertã extrem de tentantã este aceea a unui circuit în Europa de 9 zile cu cazare la hoteluri de douã si trei stele si cu petrecerea noptii dintre ani la Paris. Aceste sejur costã tot 199 de euro. Pentru o vacantã în Tunisia cu toate serviciile incluse, turisii vor plãti 550 de euro de persoanã, iar 4 nopti la Roma cu demipensiune si transport cu avionul costã 500 de euro de persoanã. Amatorii de destinatii exotice pot alege o vacantã de 10 zile în Cuba pentru care vor plãti 1.795 de euro de persoanã, iar 12 zile în Thailanda, la un hotel de 4 stele, costã 1.000 de euro de persoanã (cît 6 zile la Poiana Brasov). Cei care nu au bani pentru a pleca în vacante de iarnã pot opta pentru petrecerea Revelionului la un restaurant din oras. (FOTO: Nemtenii pot petrece Revelionul în locuri exotice, la preturi comparabile cu cele percepute de statiunile de renume din tarã)

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending