Contactează-ne

Actualitate

Replica primarului Carabelea: “O decizie imorală și nestatutară tulbură apele în PNL”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea, are o replică dură după dizolvarea BPL PNL Piatra Neamţ.

 

“În politică, la fel ca în sport, uneori câștigi, alteori pierzi. Dar, spre deosebire de sport, în politică nu există fairplay. În politică drumul se sfârșește acolo unde se sfârșesc principiile și caracterul. Al meu cu siguranță merge mai departe.

În vremuri complicate, liderii puternici strâng rândurile, trag pentru echipă și caută soluții. Liderii slabi, însă, își securizează scaunele rapid și fără scrupule.

Ieri, Biroul Politic Județean PNL Neamț a decis într-o manieră imorală și nestatutară dizolvarea Biroului Politic Local Piatra-Neamț, motivul invocat fiind pierderea alegerilor. După aceeași logică, ar trebui să vedem cum își asumă pierderea alegerilor conducerea județeană.

În 2020 am câștigat primăria Piatra-Neamț cu multă muncă și fără prea mult sprijin de la filiala PNL Neamț. Cei puțini care au fost alături de mine în acea perioadă își amintesc exact cam care a fost nivelul de susținere și care a fost cel de boicot, iar lucrurile nu s-au schimbat prea mult de atunci. În acești patru ani nu am avut deloc sprijinul liderilor PNL Neamț. Tot ce am primit au fost declarații și promisiuni. Și bineînțeles multe îndatoriri și sarcini. Pe care le-am tratat cu responsabilitate și spirit de echipă.

De aceea, rezultatul votului din 9 iunie nu poate fi imputat doar echipei PNL Piatra-Neamț, iar decizia dizolvării BPL Piatra-Neamț este o greșeală. Au fost patru ani în care am demarat proiecte ambițioase și am dovedit curaj și asumare, împreună cu sacrificiile aferente. Aceste lucruri, la pachet cu decontarea unor greșeli făcute de partid m-au costat primăria în acest an. Unii s-au grăbit să mă sancționeze pentru că am fost un camarad corect, care a tras pentru victoria întregii echipe.

Hotărârea de ieri este nulă, atât din punct de vedere moral, cât și statutar, motiv pentru care mă voi adresa atât forurilor interne de arbitraj, cât și instanței.

În același timp, cer demisia lui George Lazăr din funcția de președinte al PNL Neamț pentru pierderea alegerilor, precum și a personajului toxic ce îl sfătuiește constant și care ar trebui să dispară de tot din politică. Sper că măcar în ceasul acesta vor înțelege că nu partidul le aparține lor, ci ei aparțin partidului. Asta, câtă vreme sunt în stare să conducă, să construiască și să livreze rezultate pentru comunitate. Cu respectarea valorilor universale ale libertăţii și demnității umane, a valorilor tradiţionale ale poporului român și a valorilor dreptei democratice românești, așa cum spune nobila misiune a PNL.

Celor care se grăbesc să îmi cânte prohodul le reamintesc doar atât: nu mor caii când vor câinii!”, este mesajul primarului Andrei Carabelea.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending