Contactează-ne

Actualitate

Releul Pietricica: Piatra Neamţ nu are televiziune locală şi gata. Dar este unul dintre cele mai frumoase oraşe din România

Știre publicată în urmă cu

în data de

A privi pozitiv nişte întâmplări din Piatra Neamţ, acum, de sus, de la Releu, pe vreme de pandemie, nu sună prea bine. Totuşi, Piatra Neamţ îşi onorează tradiţia de oraş curat, bine gospodărit, ca pe timpul lui Rotaru, o figură de om care a câştigat, de la săptămânalul Caţavencu, locul I pe ţară, trofeul Măturoiul de argint.

Chiar şi la margine de Piatra, în Mărăţei, edilii au pus pubele de gunoi europene, elegante, apeşi trapa cu piciorul şi, pac!, arunci gunoiul menajer, au trimis lucrători care au refăcut trotuarele, care au măturat aleile, vor veni şi cei care să tundă iarba, trebuie să recunoaştem: oraşul îşi păstrează tradiţia de oraş frumos, curat, bine gospodărit. Piatra Neamţ este un oraş elegant, civilizat, curat, o spune un om care a locuit câte zece ani la Constanţa, apoi la Bucureşti, adoptat, acum 20 de ani, la Piatra. Jos pălăria! Ce vezi cu ochii, vezi, dincolo de politică, de şpăgi, de orice altceva, ne năpădeşte civilizaţia, ceea ce, cu siguranţă, e de bine. Brava edilului-şef, cu ale lui, brava şi oamenilor lui! Brava pietrenilor cărora le place traiul civilizat, parcurile, florile, curăţenia.

Piatra Neamţ este, fără discuţie, unul dintre cele mai frumoase oraşe din România, o spun în cunoştinţă de cauză.

Acum să vorbim despre televiziunea locală. Oare există, la îndemână, la telecomandă, butonând, vreun post local TV la Piatra Neamţ? Pentru pietreni? Să aflu ştiri de Neamţ, dimineaţa, la cafea? Despre spital, magazine, despre parc, despre teatru, despre cinematograf, despre întreruperea apei reci în cartierul Dărmăneşti, între orele, despre pietreni, despre viaţa politică nemţeană, hă!!? O fi chiar aşa de greu de făcut o asemenea instituţie echilibrată, de ştiri domestice, civilizată?! Da, este greu, chiar imposibil. Nu se potriveşte la noi.

Nu vorbesc de net, vorbesc despre un post pe care să-l butonez pe televizor. Nu există. Alte oraşe, ca să spun aşa, au televiziuni ale lor, o echipă de gazetari care fac televiziune locală. Am avut, cândva, la un moment dat, mai multe, se călcau pe picioare, dar le-a trecut. Or pupau, or criticau exagerat. Azi, dacă mă zbat, văd nişte înregistrări de acum doi ani, de la Lada cu zestre, or alte asemenea activităţi culturale nemţene, pe la nişte posturi, via Iaşi. Mă înduioşez. Dar la Piatra, nexam. Şi, în continuare, facultăţile de ziaristică fac ziarişti tineri, printre ei fiind, cu siguranţă, nemţeni ambiţioşi, cum îi ştim.

Scuzaţi-mi ignoranţa, sunt consumator de presă, fac aproape zilnic, dimineaţa, un tur prin presa locală, naţională şi internaţională, dar de mulţi ani încoace nu ştiu de vreun post TV local, de Piatra. Sunt pe cablu. Mă gândesc la faptul că, poate, trebuie să-mi pun o antenă, or un lighean de aluminiu, ca pe vremuri, ca să prind ştirile unei televiziuni locale, de Piatra. Prind, pe cablu, posturi locale de la Iaşi, Cluj, ale oltenilor de la Craiova, etc. Locale, subţiri, dar locale, ale lor. La noi, la Piatra, repet, poate trebuie să atârn la balcon un lighean de aluminiu, or o antenă, ceva, o chestie? Nimic. Cotidian este nimic, poate doar câteva site-uri de net, neobosite, cu treburile lor, câteva ziare care abia supravieţuiesc, cu demnitate, brava lor, dar televiziune?! Nimic. Ştiu că trăiesc în vremea internetului, dar regina este, totuşi, telecomanda televizorului, e comodă, apeşi şi gata, nu mai cauţi.

Eu locuiesc în Piatra Neamţ, sub Pietricica. Mi-ar plăcea mult, dimineaţa, când dau drumul la televizor, să apăs pe telecomandă pentru a vedea ştirile locale, din Piatra, din judeţul Neamţ. Cu unde se mai opreşte apa, cu ce drumuri mai sunt peticite, cu cine pe cine a mai omorât, cu toporul, cu accidente rutiere, cu politicieni locali, alte accidente, cu lansări de carte, cu ce piese de teatru modern, LGBT, mai vin la TT… Cer prea mult?! Ar însemna o redacţie cu nişte gazetari deştepţi, talentaţi, simpatici, cu un corp tehnic provincial, dar meseriaşi, cu mai multe, dar dau idei politicienilor care se pregătesc de alegeri. Eh! Vă dau o idee. O televiziune. E cam greu, a mai încercat şi Pinalty, i-a ieşit, într-o primă fază, cu şoseţică, dar prea era el băgat în altele. Aşadar: dacă vrei să câştigi în alegerile locale, fă o televiziune locală. Este ca o autostradă care trece, dimineaţa, prin casa fiecărui nemţean. Dacă poţi. Dacă nu, nu! Or’şcât, „profesionişti“ de tip… sunt la încălzire, fac deja flotări şi genoflexiuni.

Actualitate

Grajd incendiat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ proprietarul a suferit arsuri la mâini

Un bătrân în vârstă de 76 de ani a suferit arsuri la mâini în urma unui incendiu produs la grajd dintr-o gospodărie din comuna Borleşti, în noaptea de miercuri spre joi, 27 spre 28 ianuarie. Pompierii care au intervenit pentru stingerea flăcărilor au stabilit că focul a fost pus intenţionat.

“În jurul orei 23:19, prin apel la 112, am fost înștiințati despre producerea unui incendiu produs la un adăpost pentru animale din comuna Borlești. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui adăpost pentru animale, cu posibilitatea propagării la locuință.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite. Au ars adăpostul pentru animale cu o suprafață de aproximativ 70 mp și șapte tone de plante furajere. Din păcate în incendiu au fost surprinse trei bovine mari, două bovine mici și o cabalină, care nu au putut fi salvate.

Proprietarul în vârstă de 76 de ani a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare.  Acesta a primit primul ajutor calificat de la paramedici, refuzând transportul la spital.

Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

A reclamat că i-a dispărut cumnata

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Poliţiei municipiului Roman continuă activităţile de căutare în vederea depistării unei femeie de 42 de ani, din oraşul de la malurile Moldovei şi Siretului, care a plecat de acasă şi nu a mai revenit.

Oamenii legii au fost sesizaţi pe 25 ianuarie, cînd la Poliţia municipiului Roman s-a prezentat un localnic de 57 de ani, care a reclamat faptul că în ziua anterioară, pe 24 ianuarie, cumnata sa, Dodoi Mihaela, de 42 de ani, din Roman, a părăsit în mod voluntar domiciliul şi nu a mai revenit acasă. Femeia are o înălţime de aproximativ 1,60 metri, o greutate de circa 80 de kilograme, păr brunet, lung, şi ochi căprui.

La momentul dispariţiei, aceasta era îmbrăcată cu o bluză de trening portocalie, haină de blană mov, pantaloni negri, fiind încălţată cu slapi. Poliţiştii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman, în vederea depistării acesteia, dar pentru că nu au găsit-o, cer ajutorul populaţiei.

„Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea celei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie“, conform unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Şi Poliţia Locală a „ars“ la buzunare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ odată cu apariţia epidemiei generate de noul coronavirus, atribuţiile structurii s-au mărit ■ pentru încălcarea ordonanţelor militare şi a Legii 55/2020 au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 497.975 lei ■

Criza sanitară prin care trece ţara a adus modificări nu numai în sistemul sanitar din ţară, care se confruntă cu o siruaţie nemaiîntîlnită, dar a adus atribuţii noi şi altor structuri. În această categorie intră şi poliţiştilor locali.

Astfel, începând cu luna martie a anului trecut, Poliţia Locală Piatra Neamţ s-a subordonat operaţional Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, acţionînd în comun cu mai multe instituţii, cum ar fi cadrele Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ şi Instectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii epidemiei cauzate de noul coronavirus.

Astfel, Poliţia locală Piatra Neamţ a fost implicată în acţiunuile ce au presupus realizarea a 26.828 anchete epidemiologice (lucru ce a însemnat verificarea persoanlor aflate în izolare sau în carantinare la domiciliu), la 14.728 adrese/locaţii. De asemenea, au fost monitorizate în privinţa respectării măsurilor sanitare impuse de prevenirea infectării cu noul coronavirus, un număr de 7.611 unităţi comerciale şi de prestări servicii şi 8.523 de mijloace de transport public de călători, în acest context fiind legitimate 35.565 de persoane.

S-au aplicat 1.176 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea ordonanţelor militare şi a Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 497.975 lei. În acelaşi context, poliţiştii locali din cadrul Poliţiei Locale Piatra Neamţ au participat la 73 de filtre şi acţiuni comune dispuse de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ împreună cu jandarmii nemţeni şi reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, Direcţia de sănătate Publică Neamţ, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ ori alte instituţii implicate în combaterea şi prevenirea răspândirii SARS CoV -2.

Citește știrea

Trending