Contactează-ne

Actualitate

Releul Pietricica: Execuţie fără foc de avertisment

Știre publicată în urmă cu

în data de

Sub eternul supratitlu Breaking News (care anunţa până şi pauzele publicitare), caravana „România 2019“, moderată de celebrul autointitulat analist politic Cosmin Guşă, a ajuns şi la Piatra Neamţ. Desigur, ar fi trebuit să fie un motiv de emulaţie locală, întrucât televiziunile centrale dau rar atenţie judeţului Neamţ, exceptând incendiile, inundaţiile, accidentele de circulaţie, crimele, arestările, bătăile pe stradă din Roman, or’ alte asemenea evenimente de interes naţional. Aşadar, alături de echipa formată din excelenţa sa Tavi Hoandră şi autodesconspiratul Robert Turcescu, Guşă, la cămaşă albă, descheiată lejer (este deja o modă, vezi şi la alţii), a avut şi doi invitaţi locali, primarul liberal al urbei, domnul Dragoş Chitic, precum şi un domn extrem de elegant, cu cravată, ghiul şi mobil grena, care, în calitate de reprezentant al presei locale şi, oarecum, portavoce a puterii, când îi tutuia pe interlocutori, când îi domnea, când îi apela cu excelenţă, ceea ce, se pare, l-a cam scos din sărite pe candidatul la Eurovision de acum câţiva ani, chitaristul Robert Turcescu. În fine, omul nostru fusese invitat acolo cu un scop precis, de lămurire a unui scandal jenant, abia uitat, referitor la cine a fost huiduită pe Arena Naţională: Firea sau Halep?! Un subiect de mare interes pentru nemţeni, dar ştim cu toţii cât de sensibil este Cosmin la temele sportive, el fiind un fel de şef la Federaţia Română de Judo. Al doilea mare subiect dezbătut, tot de interes maxim pentru nemţeni, a fost cel cu ministrul justiţiei, Tudorel Toader, care a îngrădit libertatea presei şi căruia i s-a transmis răspicat de la Piatra, din foaierul Teatrului Tineretului, că Caravana România 2019 (scuzaţi cacofonia, n-am sesizat-o!), urma să poposească categoric (Ups?!) a doua zi, la Iaşi, la casa ministrului. Scenariul şi actorii din rolurile principale au fost ale echipei TV din Capitală, iar caii, masa, dansul şi felicitările au intrat în obligaţia gazdelor. Aşadar, surorile Nicoleta şi Paula Andrei, au cântat melodii populare locale, având în spate câţiva reprezentanţi ai Ansamblului Floricică de la munte, băieţii purtând, N.B., celebrele izmene albe, mulate, lycra, polyester, cu cizmuleţe negre, populare. Momentele artistice s-au numit: „Breaking News. Folclor autentic la România 2019“’, asta ca să fim bun înţeleşi.

Revenind la temele abordate, dar mai ales la modul în care a fost determinat (cu mare şiretenie, brava lor!) unul dintre invitaţi să se facă singur de râs, ne-a bătut gândul să facem o sesizare la CNA întrucât, considerăm noi, ar fi fost decent ca înainte de execuţie să apară anunţul următor: „Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoţional“. Fiindcă, din păcate, mai rar îţi este dat să auzi o aşa de peltică şi incoerentă rostogolire de fraze, amintiri, scuze şi acuze difuze, încât orice om cu simţul umorului ar fi concluzionat moldoveneşte: „Bre, a umplut-o de sânge!“ Până la urmă a spus tot: Nu doamna Firea a ordonat deturnarea sensului huiduielilor, nici măcar Dragnea, ci altcineva. Să fi fost Codrin?! A urmat un nou moment artistic.

Totuşi, interesant a fost un scurt raid făcut pe străzile cochetului oraş Piatra Neamţ, unde localnicii, oameni civilizaţi, inteligenţi şi cu vorbele la ei, au răspuns cu aplomb întrebărilor reporterului din echipa lui Guşă. Sunt singurii care merită, sincer, felicitări.

Normal, caravana Realitatea TV s-a încheiat cu un nou Breaking News: Moment artistic de neuitat.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Mita de la spital, începe procesul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ contabila Mihaela Caraiman a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă ■ a ajuns după gratii după ce a cerut bani pentru promisiuni de angajare sau acte medicale necesare pensionării ■ şpăgile au fost de 2.500 de euro şi 11.000 de lei ■

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ au finalizat urmărirerea penală şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui contabile de la Spitalul Municipal Roman. Mihaela Caraiman este acuzată de săvîrşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Asta după ce a cerut bani pentru promisiuni de angajare la unitatea sanitară, ori pentru obţinerea de acte medicale necesare pentru deschiderea drepturilor de pensie. Conform actelor de urmărirere penală, şpăgile ar fi fost cuprinse între 2.500 de euro şi 11.000 de lei.

„Din probele administrate pînă la acest moment, s- a reţinut următoarea situaţie de fapt. În perioada anilor 2019 – 2021, inculpata C.M. a pretins şi primit de la suspectele L.M.E., B.C.E. şi de la martorul L.M., sumele de 2.500 de euro şi 11.000 lei, promiţînd că îşi va trafica pretinsa influenţă asupra unor cadre medicale de decizie din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, fie pentru a obţine angajarea suspecţilor şi a martorului în posturi de asistenţi medicali, infirmieri sau îngrijitori în cadrul aceleiaşi unităţi medicale, fie pentru obţinerea unor acte medicale necesare întocmirii unor dosare de penisie“, se arăta într-un comunicat al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ.

Pentru aceste fapte, pe 16 martie 2021 a fost efectuată o percheziţie la Spitalul de Urgenţă Roman, ţinta fiind biroul Mihaelei Caraiman, încadrată la Serviciului financiar-contabil, altă descindere avînd loc la domiciliul acesteia.

Probe care ar putea stabili comiterea unei fapte penale au fost căutate şi în cele două maşini ale acuzatei. În urma probelor strînse, pe 17 martie 2021 procurorii nemţeni au sesizat instanţa de judecată şi au cerut judecătorilor de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Neamţ luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile a Mihaelei Caraiman. După deliberări, judecătorii au dispus privarea de libertate pînă la data de 15 aprilie.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de către Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ şi în consecinţă: În temeiul art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatei C. M., cercetată pentru săvîrşirea a 4 infracţiuni de trafic de influenţă, prevăzută de art. 291 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal“, conform instanţei.

„A fost vorba, într-adevăr, de o descindere la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, făcută de organele de anchetă, care vizează o angajată, dar această descindere nu are legătură cu instituţia. Cum salariata lucra în spital s-a făcut o percheziţie şi în biroul acesteia. Precizăm că nu au fost ridicate din biroul angajatei noastre nici un fel de documente ce ţin de activitatea ei la unitatea sanitară“, a declarat, pentru Monitorul de Neamţ şi Roman, Andreea Trifan, purtător de cuvînt al spitalului.

Dosarul penal este instrumentat cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul IPJ Neamţ – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Brigăzii Operaţiuni Speciale Bacău şi a Serviciului Operaţiuni Speciale Neamţ. De mită pentru angajare la Spitalul Roman au mai existat zvonuri, însă acum este prima dovadă concretă a speculaţiilor.

De acum înainte cauza intră în procedura de Cameră preliminară care nu ar trebui să dureze mai mult de două luni, apoi procesul intră în linie dreaptă, va fi public şi va continua cu administrarea probatoriului, audieri de martori şi administrări de probe.

Citește știrea

Actualitate

Fost şef de la Fisc acuzat de „interes“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ANI a sesizat procurorii în cazul Deliei Rodica Negură ■ inspectorii de integritate acuză că a semnat în calitate de conducător al organului de executare, documentele care au stat la baza continuării unor măsuri de executare silită pentru o societate unde administrator era soţul ■

Un funcţionar public cu statut de şef în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Neamţ va trebui să dea explicaţii procurorilor pietreni după ce Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ. Numele funcţionarului este Delia Rodica Negură, iar inspectorii de integritate spun că sunt indicii privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Conform sursei citate, în calitate de conducător al organului de executare ar fi semnat o serie de documente în cazul unei societăţi la care soţul era administrator şi asociat unic.

„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Negură Delia Rodica a infracţiunii de conflict de interese (text în vigoare până la 28 iulie 2017), prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, prin semnarea în calitate de conducător al organului de executare, a documentelor care au stat la baza continuării unor măsuri de executare silită (constând în vânzarea la licitaţie a unor bunuri imobile) a societăţii comerciale al cărei administrator şi asociat unic este soţul persoanei evaluate, a existat un interes de natură patrimonială pentru acesta“, se precizează în comunicatul de presă emis de ANI.

Sursa citată mai menţionează că „de asemenea, la data de 02 mai 2017, în calitate de conducător al organului de executare, Negură Delia Rodica a semnat procesul-verbal privind eliberarea sumei rezultată din executarea silită, conform căruia, în temeiul prevederilor art. 259 din Legea nr. 207/2015), s-a procedat la distribuirea sumei de 54.007 lei (rezultată din vânzarea bunurilor scoase la licitaţie) pentru stingerea obligaţiilor datorate de către societatea comercială al cărei administrator şi asociat unic este soţul persoanei evaluate“.

În legea privind Codul de procedurã fiscală (207/2015), articolul 259 face parte din capitolul zece, care se referă la eliberarea şi distribuirea sumelor realizate prin executare silită.

Cât priveşte articolul 301 Cod penal, el este reglementat astfel: „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică“.

Rămâne de văzut ce vor stabili procurorii, iar până la o decizie definitivă a instanţei, persoana în cauză beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Citește știrea

Actualitate

Elicopter solicitat pentru un caz grav

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Serviciul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman a solicitat, în dimineaţa zilei de luni, 10 mai, un elicopter pentru transportul la Iaşi al unui biciclist, accidentat grav.

„A fost adus la CPU, de către un echipaj al Ambulanţei, un bărbat de 53 de ani, din Gherăeşti, care a căzut de pe bicicletă şi, în cădere, s-a rănit grav la cap. În urma investigaţilor la computerul tomograf s-a constatat faptul că pacientul avea o hemoragie subarahnoidiană şi din acest motiv a fost solicitat elicopetreul pentru ca pacientul să fie transportat, urgent, la Spitalul de Neorochirurgie din Iaşi, pentru tratament de specialitate“, a declarat Andreea Trifan, purtător de cuvînt al SMU Roman. Hemoragia subarahnoidiană se datoreaza hemoragiilor survenite în spaţiul intracranian, în cadrul unor traumatisme cranio-cerebrale severe. Acest tip de hemoragie poate produce şi anevrisme cerebrale care pot fi fatale.

Citește știrea

Trending