Contactează-ne

Actualitate

Releul Pietricica: Cei 33 de europarlamentari români cu minimum 7.500 de euro pe lună

Știre publicată în urmă cu

în data de

26 mai 2019, pică într-o duminică. Nu mai este mult până la alegerile româneşti pentru Parlamentul European. Adrian Severin, escroc dovedit, deocamdată, nu este pe nici o listă, pe vreun tabel. Totuşi, a fost prezent la Ateneu. Mulţi îşi doresc, puţini reuşesc, puţini vor lua avionul către Bruxelles, ceilalţi vor rămâne cu limba-n gură, pe principiul „pe alt tabel eşti“. Spre bun exemplu liberalul Crin Antonescu va rămâne pe tuşă, întrucât un proaspăt înscris în partid, un ins elegant rău de tot, cu batistuţă la buzunăraşul sacoului, cu nume dublu de român istoric, Rareş şi Bogdan, este cap de listă, şi este cert cu un picior pe scara avionului. Şi pus pe fapte mari.

Bre, e o bataie pe listele astea de nu se vede om cu femeie. Oare de ce?! Care-i treaba cu baba?!

Pe 26 mai, vom alege 33 de euro-deputaţi

Cu unul în plus, întrucât după Brexit, ne-a mai revenit un loc prin redistribuirea celor 73 de scaune ocupate de englezi.

Dar ce înseamnă a fi europarlamentar?! Că e un domeniu destul de ceţos, am aflat târziu, am votat în orb, iar abia după ce a fost numită premier, am ştiut că doamna Viorica Dăncilă a fost europarlamentar, la Bruxelles, între 21 ianuarie 2009 şi 28 ianuarie 2018. Ho-ho-ho!, că putea învăţa o limbă străină şi de la şofer, or’ de la femeile de serviciu de la hotel. În fine, Să vedem cam ce înseamnă a fi euro-deputat:

Minimum 7500 de euro pe lună, cazare gratuită, deplasări gratuite la clasa business, birou naţional cu personal corespunzător, unde salariul este 4.000 euro, asistenţi, mai multe, plus pensia, bre!, le vezi feţele parlamentarilor români când mai apar la televizor, au alte feţe, sunt mai odihniţi, mai lipsiţi de griji, mai detaşaţi. Desigur, cu excepţia Monicăi Macovei, o motociclistă plină de energie, o luptătoare care nici ea nu mai ştie ce este în capul ei.

Acum înţelegeţi de ce este aşa o mare bătălie pentru listele de europarlamentari?! Înţelegeţi, domniile voastre, trăitorii din umbra Releului Pietricica, din judeţ şi din toată ţara, care-i treaba cu baba?!

Asistăm cu toţii la circul europarlamentarelor româneşti, chiar în perioada în care ne-a revenit preşedinţia rotativă, care, dragi tovarăşi şî pretini, conform ştirilor, este un nou succes, un mare succes, cel mai mare succes al premierului Viorica Dăncilă. Am mai spus-o, repetăm: marele nostru noroc este că încă mai avem, în linia a doua a politicii, a internelor şi a relaţiilor internaţionale, funcţionari deştepţi, oameni de mare calitate, profesionişti, adevăratele valori din umbră ale României. Simpli funcţionari care îşi cunosc bine domeniul, oameni inteligenţi, valoroşi, adevăraţi patrioţi care pun umărul să o ajute pe şchioapa Viorica, îi scriu bileţelele, o învaţă să se îmbrace, să-şi arate dinţii la poză, să-şi pună în piept broşa. Vorbim aici despre oameni care, cu o facultate sau două, cu masterate şi doctorate adevărate, au această misiune ingrată de a susţine nişte indivizi ciudaţi, împinşi în faţă de politică, ajunşi în funcţii absolut nemeritate, aceştia fiind, în fapt, cârciumari, secretari de şcoală generală, escroci cu tablouri ascunse în pereţi sau în cimitir.

Dar, de ce ne mai strofocăm?! Normal că tot Johannis va ieşi preşedinte, iar la europarlamentare, deja, se întrevăd românii cu filodormă. Ce este aia filodormă! În conformitate cu DEX-ul, este o sumă de bani pretinsă în mod abuziv de cineva, pentru obţinerea unui privilegiu. Pe de altă parte, radiografiind evoluţia doamnei premier, pe care îţi este greu să o asculţi citind texte, observi că acolo, la UE, sunt trimişi cei mai dedicaţi oameni ai partidelor. Carieristul Rareş Bogdan, primul care urcă în avionul către Bruxelles, este cel mai bun exemplu. Aşadar, alegerile europarlamentare presupun, din păcate, pentru mulţi de pe listele candidaţilor la europarlamentare, nişte chiftele cu euro şi muştar. De asta e aşa o mare bataie.

Caragiale a trecut prin Neamţ, umbra cetăţeanului turmentat mai umblă, din când în când pe străzi, iar întrebare lui este eternă: Hâc! Eu cu cine votez?!

Citește știrea
2 comentarii

2 Comments

  1. Lica

    18 martie 2019 at 8:55 AM

    Partidele se agita și promit,marea cu sarea doar in preajma alegerilor.Atunci incepe concursul pentru cupa:ciolanul.Mai pun in fruntea listei,pe unul pe altul dând impresia că au schimbat ceva.Din punctul meu de vedere “aceiași Marie,cu altă pălărie”.Oare daca nu ar fi plătiți cu asemenea salarii s-ar mai agita atât?

  2. Dudu

    22 martie 2019 at 1:32 PM

    Eu cred că merită să ne uităm totuși cu seriozitate la candidații din partea USR+PLUS. Este o generație diferită, oameni croiți din altă stofă decât cei pe care i-am avut până acum pe scena politică.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Urmărire ca-n filme pentru prinderea unui motociclist

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tânăr ce conducea o motocicletă a fost urmărit de oamenii legii din Neamţ, pe 18 august, din oraşul Roman, până în comuna Tămăşeni.

El s-a ales cu o amendă de 5.655 lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 210 de zile.

Conform poliţiştilor, tânărul nu a oprit la semnalul regulamentar, în oraşul Roman, a depăşit o coloană de maşini, a trecut printre barierele unei treceri de nivel cu calea ferată şi a putut fi oprit doar cu sprijinul unui poliţist aflat în timpul liber, tocmai în comuna Tămăşeni.

“La data de 18 august, în jurul orei 16.50, polițiștii Biroului Rutier Roman au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui motociclu, care circula pe strada Mihai Viteazu, din municipiul Roman.

Conducătorul acestuia nu s-a conformat indicațiilor polițiștilor rutieri continuându-și deplasarea pe strada Ștefan cel Mare, unde a depășit coloana de vehicule ce se afla staționată, prin încălcarea marcajului longitudinal continuu.

Ajuns la o trecere de nivel cu calea ferată, acesta nu a oprit în dreptul barierelor care erau coborâte, continuând să pună în pericol traficul rutier.

Polițiștii au continuat urmărirea acestuia până în comuna Tămășeni, unde cu sprijinul unui polițist din cadrul IPJ Bacău, aflat în timpul liber, au depistat persoana în cauză, un tânăr de 20 de ani, din Tămășeni.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă, în cuantum de 5.655 de ron, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 210 de zile”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Sat preistoric, noi descoperiri la Topoliţa. „Informaţii din vremuri imemoriale, tăinuite în măruntaiele pământului“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ o echipă de la Complexul Muzeal Naţional Neamţ a continuat săpăturile începute de câţiva ani ■ „Avem confirmarea că situl nostru de la Topoliţa este mult mai vechi decât am estimat noi. Adică acum vreo 7 milenii, comunităţile culturii Ceramicii Liniare au locuit acest loc“, a declarat arheologul Vasile Diaconu ■

O echipă de cercetători din Germania, colaborând cu omologi români, sosea acum cinci ani în zona Târgu Neamţ, scopul fiind realizarea unei scanări geofizice în locul unde se bănuia că ar putea exista „ruinele“ unui sat preistoric. Iar ceea ce nu era decât o ipoteza, avea să se confirme prin descoperirile ulterioare. Cercetări arheologice au fost efectuate în 2019 şi 2020, ele fiind reluare şi anul acesta în situl cunoscut de aproape două decenii.

Zilele trecute ele s-au încheiat pe şantierul de la Topoliţa, comuna Grumăzeşti, cercetările sistematice fiind gestionate de specialiştii Complexului Muzeal Naţional Neamţ, care au scos la lumină alte vestigii. Colectivul de cercetare a fost compus din doctor Vasile Diaconu, responsabil ştiinţific, doctor Ciprian Nicola, doctor George Hânceanu, doctorand Ionuţ Stigleţ, doctor Alexandru Gafincu şi doctor Constantin Preoteasa.

A fost investigată o a cincea locuinţă specifică civilizaţiei Precucuteni, dar au fost identificate şi o serie de alte complexe arheologice eneolitice. Opinia celor implicaţi în proiect este că situl merită să fie studiat mai bine, fiind identificate mai multe statuete umane, modelate din lut, obiecte de podoabă realizate tot din lut, ceramică, obiecte de piatră şi un mic obiect din cupru. Noile datele le îmbogăţesc pe cele deja ştiute despre satul care a existat acum mai bine de şase milenii.

„Avem confirmarea că situl nostru de la Topoliţa este mult mai vechi decât am estimat noi. Adică acum vreo 7 milenii, comunităţile culturii Ceramicii Liniare (Linearbandkeramic) au locuit acest loc. Cristi şi Ionuţ au găsit mai multe fragmente de vase din această perioadă. Cum spuneam, arheologia oferă multe surprize plăcute“, a declarat Vasile Diaconu, membru în Comisia Naţională de Arheologie.

Cercetătorii au mulţumit public tuturor colaboratorilor de la această campanie, muncitori, voluntari şi sponsori, Vasile Diaconu afirmând că Neamţul are un patrimoniu arheologic fabulos, iar ei încearcă să- l facă mai cunoscut. Pentru că au fost descoperite urme ceramice, tinerilor care au lucrat pe şantier, între ei şi studenţi, li s-au prezentat cum ar fi arătat vasele în realitate, fiind modelate mostre asemănătoare celor din vremuri preistorice.

Preotul Mihail Daniliuc, stareţul secularei Mănăstirii Vovidenia, a vizitat şantierul şi a rămas uluit de cele descoperite: „Am vizitat şantierul arheologic, fiind o experienţă unică. Am ţinut în mâini fragmente de ceramică veche de câteva mii de ani înainte de Hristos (…). Este o adevărată minune să poţi afla informaţii despre vremuri imemoriale prin astfel de vestigii tăinuite cu voia lui Dumnezeu în măruntaiele pământului“.

Cu prilejul săpăturilor de acum doi, au fost exploarate urmele satului care aparţine comunităţilor ce au precedat civilizaţia Cucuteni, fiind descoperită o locuinţă de circa 6.500 de ani, de formă dreptunghiulară, cu o suprafaţă de 16 metri pătraţi. În perimetrul ei au fost găsite obiecte specifice perioadei – statuete de lut ars, înfăţişând personaje feminine, expresie a unor divinităţi preistorice.

„Săpăturile au permis dezvelirea urmelor unei noi locuinţe a culturii pre Cucuteni, foarte interesant construită, dar au scos la lumină şi variate vestigii cu valoare de patrimoniu. Merită amintite aici mai multe statuete de lut, legate de religia acelor vremuri, unelte de piatră, fragmente de vase, oase de animale. Avem impresia că aici a fost cândva o adunare a zeităţilor preistorice“, declara arheologul Vasile Diaconu.

Citește știrea

Actualitate

A început bătălia pentru un loc la creşă. Criteriile de selecţie sînt destul de restrictive

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Roman a scos la mezat 60 de locuri ■ au prioritate copiii ai căror părinţi au venituri modeste, ce nu depăşesc 2.550 lei ■

Este perioada în care părinţii care au serviciu se preocupă de găsirea unui loc într-o creşă sau grădiniţă. În acest sens Primăria municipiului Roman are anul acesta disponibile doar 60 de locuri în Centrul de zi pentru copiii antepreşcolari, aflaţi în situaţii de risc , „Casa Fluturaşilor“. În aceste condiţii criteriile de eligibilitate sînt destul de stricte.

„Anul acesta există 60 de locuri în acest centru, în care sînt îngrijiţi şi educaţi copii de la 0 la 3 ani, care au domiciliul în Roman şi sînt apţi din punct de vedere medical. Se acceptă şi dosare ale copiilor care nu au împlinit 3 ani pînă la 5 septembrie anul curent. Printre condiţiile obligatorii sînt şi cele ca ambii părinţi să aibă domiciliul stabil în Roman.

Pentru părinţii cu viză de reşedinţă se aplică cumulativ condiţia ca ambii să aibă viza de reşedinţă cu cel puţin 6 luni înainte de depunerea cererii de înscriere. Ei trebuie să facă şi dovada că au un loc de muncă stabil în Roman şi se încadrează în cerinţa ca veniturile fiecărui membru adult al familiei să nu depăşească 2.550 lei (salariul minim pe economie, net – n.r.) pe toată durata anului antepreşcolar 2022-2023.

În situaţia în care un părinte a fost în concediu de creştere a copilului, acesta trebuie să facă dovada reluării activităţii, nu mai tîrziu de ianuarie 2021. Trebuie precizat faptul că, în competiţie intră toţi părinţii şi cei care au avut copilul înscris în centru în anul anterior, pentru a putea face dovada că nu au intervenit modificări de punctaj, mai ales în ceea ce priveşte cuantumul veniturilor, impus de lege“, a precizat Dragoş Toma, purtătorul de cuvînt al Primăriei Roman.

Dosarul trebuie că cuprindă diverse acte, de la certificatele de naştere ale copilului, la actele de identiate ale pătinţilor, adeverinţele de la locul de muncă actual, adeverinţe de la ANAF privind veniturile obţinute, adeverinţe privind starea de sănătate a copilului, adeverinţă în original, privind vaccinurile obligatorii pe care trebuie să le aibă, avizul epidemiologic la intrarea în grădiniţă, dovadă privind efetuarea exudatului faringian şi cel coproparazitologic, etc.

Dosarul se va depune în format fizic la sediul centrului, din str.Smirodava, nr.28. Relaţii la telefon 0786/772058. Copiii vor fi admişi în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut şi în funcţie de numărul de locuri disponibile pentru anul şcolar care începe la 1 septembrie 2022. „Data depunerii cererii, după principiul «Primul venit, primul servit» constituie un criteriu de departajare, după parcurgerea grilei de evaluare.

Înscrierile se fac între 16-26 şi august, de luni pînă joi, între ora 08.00 – 15.00 şi vineri între 08.00 şi 12.00. Analiza dosarelor şi stabilirea listei de copii admişi, în funcţie de conţinutul anchetei sociale, se va face pînă la data de 5 septembrie, cînd vor fi afişate dosarele admise. Contestaţiile pot fi depuse pe 6 septembrie, între , iar rezultatele finale vor fi comunicate pe 8 septembrie“, a mai spus Dragoş Toma. La creşă, anul şcolar începe luni, 12 septembrie.

Citește știrea
AdvertisementTrending