Contactează-ne

Actualitate

RELEUL PIETRICICA: Atenţie! Cum suntem furaţi la supermarket

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cu totul întâmplător, descărcând sacoşele umplute la un supermarket local, că sunt destule, am găsit şi bonul de la casa de marcat, pe care l-am parcurs plin de interes. Să văd şi eu pe ce mama dracului am scos din portofel o groază de parale. În fine, glumesc, exagerez cu groaza de parale, dar interesant este că acolo, pe la mijlocul bonului, am găsit şi un prosop de bucătărie, de 4,75 lei, pe care nici prin ultimul meu gând nu mi-l dorisem. În fine, o fi fost o greşeală, era aglomeraţie, lumea îşi punea trofeele pe banda rulantă, casieriţele se mişcau foarte repede, nu apucai sa re- pui în cărucior borcanul, salamul, pâiniţa, cărniţa, leguma, aluna, detergentul, alimentul, că bonul era gata, total… Scoţi banul, îţi iei elanul şi ieşi afară, la maşină. Eh, bazându-se pe naivitatea omului de rând, care stă liniştit la coadă, civilizat şi are toată încrederea în corectitudinea reprezentanţilor unor ditamai supermarketuri, dacă ai curiozitatea să parcurgi ulterior bonul (mă refer la cele lungi, ale celor care-şi fac cumpărături pentru o săptămână, două), vei descoperi produse noi, invizibile, dar taxate. Spre exemplu, a doua oară am păţit-o cu, citez: „Pachet paste 225 G (introducere manuală), 7,99 C“, terminat citatul. Presupun că m-a luat de prost. Ce paste, care paste?! Poate pastele cailor, că tot vine Paştele. Aşadar, dragilor, aş fi putut inventa şi alte asemenea situaţii, dar ideea mea este că n-am chef să inventez. Pare o jucărie, dar când văd cât de pline sunt parcările acestor supermarketuri, parcă-mi vine să mă gândesc la un fel de marketing adaptat proştilor din provincie, ca mine, care aruncă bonul de casă. Zău mi-ar plăcea dacă aş mai aduna câteva asemenea situaţii de câţiva lei, fiindcă o asemenea hoţie presupune deja un mecanism bine pus la punct, nu e unul care să-ţi bage mâna în buzunar, e o gaşcă, nu e numai casiera, psiholoaga lui peşte, care te cântăreşte câte parale faci şi-ţi bagă în plus un prosop de bucătărie, ci e o gaşcă. Dacă voi credeţi că eu fac acum teoria conspiraţiilor de la supermarket, uitaţi-vă mai atent pe bonurile de la casa de marcat care vă sunt aruncate, în grabă, cu restul de rigoare.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Mamamare

    9 aprilie 2018 at 6:46 AM

    Proza milițieneasca!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Amenzi pentru că lipsea masca

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autorităţile au continuat şi pe 24 noiembrie 2020 verificările pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid -19. Au acţionat peste 160 de poliţişti, poliţişti locali şi jandarmi, împreună cu celelalte instituţii implicate. Au fost organizate şapte acţiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele şi localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri, precum şi mijloacele de transport în comun.

Au fost verificate 75 de societăţi comerciale/ persoane fizice autorizate, 97 de mijloace de transport şi au fost legitimate 1.253 de persoane. Echipele de control au depistat 116 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individual, deci nu aveau mască de protecţie.

O altă sancţiune a fost aplicată unei persoane care nu a respectat măsurile privind carantina/izolarea, iar o altă amendă a fost dată pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie. Valoarea sancţiunilor a fost de 18.750 de lei. Nu trebuie uitat de telverde 0800800165, la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul Covid.

Citește știrea

Actualitate

De bună ce e, şoseaua Roman Est se va închide

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ devierea traficului dinspre Vaslui se va face în zona Băceşti, Cuci, Ion Creangă, maşinile de tonaj urmînd să iasă la podul de la Horia ■ primăria se judecă cu o firmă de construcţii ■

Primarul Leonard Achiriloaei a anunţat închiderea rutei Ocolitoare Roman Est, din cauza degradării accentuate a carosabilului, care face circulaţia autovehiculelor de mare tonaj aproape imposibilă, pe anumite porţiuni.

„S-au început demersurile pentru închiderea Ocolitoarei Roman Est, o zonă, spun eu, delicată pentru tranzitare. S-a stabilit, împreună cu Poliţia Locală şi cu Poliţia Naţională o variantă de deviere a traficului rutier. Acum se află în analiză propunerea noastră pe care am făcut-o Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, pentru devierea traficului care ar urma să se facă dinspre Vaslui în zona Băceşti, Cuci, Ion Creangă, maşinile de mare tonaj urmînd să iasă la pod la Horia. Vom face toate demersurile legale care sînt necesare pentru a intra în vigoare restricţiile pe tronsonul acela de drum. Aşteptăm confirmarea, sperăm să fie o chestiune de zile“, a precizat primarul Leonard Achiriloaei, într-o conferinţă de presă.

Ocolitoarea Roman est pe tronsonul DJ 207A Roman – Luţca şi DN 2 – E 85, construită în timpul ultimului mandat al primarului Laurenţiu Leoreanu, a fost dată în folosinţă în mai 2016, fiind construită de către firmele Imrom şi Darcons. În primăvara acestui an, în timpul mandatului primarului Lucian Micu a fost aprobată o hotărîre de CL prin care, la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean, Ionel Arsene, Ocolitoarea Roman Est ar fi trebuit predată CJ pentru reabilitare, hotărîre care n-a fost pusă însă în practică.

Este şi un litigiu, judecătorii Secţiei Comerciale a Tribunalului Neamţ solicitînd o expertiză tehnică prin care să se strabilească dacă şoseaua s-a degradat din cauza solului impropriu construcţiei unui drum pe care circulă maşini de mare tonaj sau din cauza viciilor de construcţie. La unul din termene, judecătorul a dispus şi prezenţa proiectantului.

Conform datelor furnizate de autorităţile locale, primul tronson, cel de la strada Cucutei pînă la drumul judeţean DJ 207A Roman – Luţca, care a fost gata în 2013, în lungime de circa 1,7 kilometri, lucrare efectuată de Darcons este circulabil. Tronsonul extrem de degradat este cel dintre DJ 207A Roman – Luţca şi DN 2 – E 85, în lungime de circa 4,7 kilometri, construit de firma Imrom. Ocolitoarea Roman Est a costat 8,4 milioane lei.

Citește știrea

Actualitate

Femeie de 39 de ani, dată dispărută

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Secţiei de Poliţie Rurală Gîrcina caută o femeie în vîrstă de 39 de ani, care a dispărut de la data de 20 noiembrie 2020.

Anchetatorii s-au sesizat din oficiu, pe 24 noiembrie, despre faptul că în urmă cu patru zile Donciu Cristina, din Piatra Şoimului, a părăsit în mod voluntar domiciliul concubinului său din localitatea Bodeşti şi nu a mai revenit. Femeia căutată are o înălţime de 1,60 – 1,65 m, aproximativ 45 de kilograme, păr şaten, tuns scurt, ochi albaştri, fără semne particulare.

La momentul dispariţiei, femeia era îmbrăcată cu un pulover de culoare închisă şi o vestă neagra cu dungi roşii, pantaloni negri, fiind încălţată cu cizme din cauciuc maro. Poliţiştii au efectuat verificari în localitatea de domiciliu, precum şi pe raza localităţilor limitrofe, în vederea depistării acesteia, dar fără folos.

Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Citește știrea

Trending