Contactează-ne

Actualitate

RELEUL PIETRICICA: Adevărul care ne zbârleşte părul: noi cam avem un singur partid politic, al lor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Vorbim despre clasa noastră politică şi despre „vidarea de conţinut a structurilor democratice“. Daţi-i telefon lui nea’ Nelu!

Practic, avem o clasă politică unică, una singură, în mare majoritate semianalfabetă politic, dar cu cheag. Elita noastră politică este divizată în partide doar pentru a se realiza un simulacru de succesiune democratică care (să lăsăm cacofonia să-şi facă treaba) să asigure permanenţa la putere, la cârmă, la volan, la timonă. Iar hârjoneala dintre ei este doar pentru marcarea schimbării formale la conducerea administrativă, respectiv la putere. Totul în scopul unor interese locale mărunte (individuale sau de clan) şi al unor interese de mare anvergură din afara ţarii. În rest, resturi: inaugurări ruşinoase a câtorva kilometri de autostradă, inaugurări de closete la şcoli, câţiva zeci de lei la pensii şi alocaţii pentru copii, promisiuni de măşti şi un adevărat bal mascat cu tombolă. Să ne aducem aminte de statuia lui Corneliu Coposu, de papionul şi distincţia lui Ion Raţiu, or’ de decentul păcălit de sistem, Radu Câmpeanu. Vă mai aduceţi aminte de aceşti oameni politici reveniţi în România lui Iliescu ?! De verticalitatea lor politică? Despre regele Mihai ar fi mai multe de zis, dar niciodată un român, în toată istoria noastră, nu a fost condus pe ultimul drum de atâta amar de omenire cum a fost el. (Poate Iliescu, cine ştie?!)

Azi avem un Orban, pe care nu stă bine nici un fel de „costum, urmaşul caricatural al elegantului Brătianu (care se zvârcoleşte în mormânt), un Ciolacu, urmaşul lui Dragnea (care pescuieşte la puşcărie), marioneta Barna, un ciudat care pierde programatic (?!!) tot ce ar putea câştiga ideea de nişă pentru sânge de politician tânăr, un Ponta, etern mic (în fapt un Titulescu plagiat), un vorbăreţ urmărit de ghinion, un Băsescu, curvă bătrână cu gâtul strâmb, tuşind tabagic, care nu va muri acasă, ci cu capul pe masa unui restaurant din umbră al securităţii, or în direct, la un post Tv, iar la etc. intră omul pe care l-a ajuns blestemul celor cinci neveste. Toţi fiind, parcă, nişte copii degeneraţi ai tătucului Iliescu, cu virusul partidului unic în plămâni.

Toţi se vor simţi obligaţi, toţi vor trebui să meargă la înmormântarea acestuia, toţi ar trebui să-i aducă coroane şi jerbe de flori. Dar, se pare, nonagenarul Iliescu este nemuritor. Fiindcă şi în tura asta, din 27 septembrie 2020, ca în ultimii 30 de ani, vor câştiga urmaşii lui nea’ Nelu. Vor câştiga, din nou, nu cei mai oneşti, ci cei mai orientaţi. Ăştia suntem noi, electorii din România, aşa defilăm! Doamne Ajută!

Un prim argument irefutabil

Sună bine, pe româneşte, (cuvântul în sine), absolut convingător, de necombătut: vorbim despre acel Referendum din 22 noiembrie 2009, pentru trecerea la parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari care, ştie toată lumea, sunt cam mulţi, cam prea mulţi şi…, în fine, cheltuitori. A fost un referendum consultativ (nu decizional), iar potrivit datelor finale ale BEC, 72,32% (6.740.213) dintre românii prezenţi la vot s-au exprimat în favoarea trecerii la un parlament unicameral. Şi ce-i cu asta?! Deşi validat, acest referendum nu a fost implementat niciodată. Au trecut aproape 10 ani de-atunci, iar noi am rămas cu o stare de păcăleală irefutabilă şi ne tot întrebăm, irefutaţi în orgoliile noastre de alegători, de ce dracu’ ne-am mai deranjat la Referendum?! Să ştampilăm şi pe celălalt buletin? Se pare că da. A fost un şpil (din germ. Spiel), un aranjament.

Poveşti de pe la alţii

Citim tot felul de aiureli cu oameni politici de prin alte ţări, mai de pe la vest. Cică reprezentantul Irlandei în Comisia Europeană, Phil Hogan, şi-a dat recent demisia după ce a încălcat regulile antiepidemice prin participarea la un controversat dineu organizat de un club de golf. Ursula von der Leyen i-a mulţumit pentru activitate şi gata, a fost înlocuit, totul s-a terminat elegant. Presupun că a ascultat-o, în viu, acolo, la UE, şi elegantul Rareş Bogdan, organizator al unei paranghelii antiepidemice pentru fie-sa. Dar el, român fiind, a băgat capul în nisip, ca struţul. Unde, acolo, în nisipul disipării de tip românesc, şi-a întâlnit mai mulţi colegi de partid şi din guvern, la un whisky mic (acela, aia, ăia). Mai citim despre primari de prin ţările nordice care merg cu bicicleta la primărie, la slujbă, unii renunţând chiar să fie retribuiţi, în comparaţie cu ” la noi”, unde dacă n-ai maşină tare, şofer şi amantă angajată, eşti un prost, în fine, despre tot felul de politicieni dăruiţi, care administrează viaţa alegătorilor, onorându-şi funcţia în care au fost desemnaţi de concetăţeni. Poate sunt doar poveşti, cine ştie?!

Promisiuni electorale locale

Zilnic, dimineaţa, pe strada din faţa blocului, în Mărăţei, avem parte de o defilare interesantă: cinci, şapte inşi oarecum adulţi, tineri în maiouri şi tricouri colorate, şi mai multe tinere în fuste largi, câteva gravide deja, împingând trei, patru cărucioare pentru copii, în care sunt bebeluşi, alaiul fiind completat, normal, de mai mulţi puradei gălăgioşi, pedeştri. Zilnic. Normal, merg pe partea carosabilă, încurcând circulaţia şi refuzând zgomotos mersul normal, pe trotuar. Aşa sunt ei! Se vede că au deja şcoala vestului şi presupunem că se îndreaptă către centru oraşului, către „un viitor amfiteatru modern care ar urma să fie pus la dispoziţie tuturor celor care doresc să organizeze manifestări cultural-artistice sau serbări şcolare, dar va avea şi destinaţie de relaxare pentru copii şi părinţi“. Sau, poate, cine ştie, se îndreaptă către şcolile din Piatra care sunt deja o mare urgenţă. „şcolile, extremă urgenţă! Vrem un comandament de acţiune la nivel judeţean!“.

Tot dimineaţa, un vecin de la blocul celălalt, un bărbat în puterea vârstei, iese de câteva zile încoace pe alei şi caută, cu ochii în pământ, învins, chiştoace de ţigări. Este, deocamdată, proprietar de apartament, are nevastă, copii, datorii la bănci şi întreţinere. Avea o slujbă bună, dar nu mai are. Acum, jenat, cu mâinile în buzunare, cu privirea în pământ, caută chiştoace.

La ţară, tanti Rodica a călcat strâmb pe un podeţ şi şi-a scrântit rău piciorul. Ar da telefon la 112, să vină să o ia salvarea, dar este o femeie înţeleaptă, cu net acasă, are şi televizor. Unde mama naibii or duce-o cu piciorul ei bolnav, că toate-s ocupate de Covid. Îşi înfăşoară o foaie de varză pe beteşug. Poate-o trece!

Practic, avem o clasă politică unică

Ca la fotbal, echipele în tricouri galbene şi chiloţi albaştri, contra echipelor în tricouri albe, portocalii, negre, cu chiloţii aferenţi, mulţi dintre jucătorii promovaţi fiind mutălăi ajunşi în faţă, agramaţi, recitând cu greutate texte făcute de cei din spate, dar cu bani la teşcherea. Şefi, cu oarece avere pusă la bătaie, fiindcă orice campanie electorală costă o groază de parale. La noi te costă locul pe liste, este deja o banalitate, orice funcţie te costă, de consilier, de primar, de parlamentar, de europarlamentar, cea mai scumpă fiind cea de ministru. Nu ştiaţi?! Echipele lor, găştile lor care vor să emane entuziasm printre concetăţeni, din patru în patru ani, cam seamănă între ele, se înghesuie prin piaţă, pe bulevardul Traian, printre ruinele oraşului Bicaz, se pozează prin faţa primăriilor sau a Consiliului Judeţean. Or, cel mai tare, simbolic, la Turn, un fel de exprimare a bărbăţiei, nu mai zicem altceva. E ca la fotbal, ca miticii din Liga lui Mitică.

Al doilea argument irefutabil: izmenele

Vorbim aici despre traseismul politic, un argument tare de tot pentru teoria acestui partid unic, al LOR. Expresia neaoşă: „ca băşina prin izmene“, am mai folosit-o noi, dar este definiţia irefutabilă a traseismului politic. Cine a trădat, cu siguranţă o va mai face. Care este interesul lor? Ei arată cu degetul către popor, către cei care i-au ales sub o siglă sau alta, au, cred ei, această acoperire. Chestia tristă e că toţi apelează la cam aceleaşi argumente, le aruncă în spaţiul public, îşi pun poza, o altă poză, pe alt fond electoral, se înscriu pe liste şi continuă alergarea, Fără nici o jenă. Dacă ar fi cine spun ei că sunt, ar lua un taxi, de beţi ce sunt ei de putere, şi s-ar duce acasă, ar mânca o ciorbă de perişoare, cu nasul în farfurie, apoi s-ar duce la baie. S-ar uita atent în oglindă şi ar fi oarecum mulţumiţi de faptul că au avut tăria să vină acasă, să fie oameni de caracter şi să renunţe. Dar ei nu fac asta, sunt hămesiţi, nu le mai ajunge, le place, îşi pun masca, îşi scot masca, fiindcă ăştia sunt ei: politicieni ai României.

Repet: elita noastră politică este divizată în partide doar pentru a se realiza un simulacru de succesiune democratică care să asigure permanenţa la putere. Vor câştiga, din nou, nu cei mai oneşti, ci cei mai orientaţi. Poate, printre aleşi, se vor strecura şi câţiva candidaţi cinstiţi, nu zic nu, brava lor, dar, în foarte scurt timp vor fi mâncaţi de sistem, de acest partid unic creat de cine credeţi?! Daţi-i telefon! Nea’ Nelu încă nu a murit.

Prevăd o prezenţă la vot cu minim istoric, dar şi o infectare maximă care ne va băga, din nou, în carantină. Doamne Ajută!

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

 1. Aliosa

  11 septembrie 2020 at 5:59 PM

  Felicitări , colega ! 🙂
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2019/08/19/
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2019/08/27/
  Te salut cu stimă și respect ,
  Alioșa de la XII-D ! 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Bursuc de la bloc, eliberat pe Cozla

Știre publicată în urmă cu

în data de

Bursucul care a fost capturat la subsolul unui bloc din Piatra Neamţ, pe 19 aprilie 2021, şi-a recăpătat libertatea după două zile. „Pe 20 aprilie, bursucul a fost eliberat în siguranţă în habitatul său natural de pe muntele Cozla, în prezenţa specialiştilor şi a poliţiştilor din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ.

Sălbăticiunea a primit îngrijiri la cabinetul veterinar Inovet Care, partener de specialitate al poliţiştilor în operaţiuni de relocare a animalelor sălbatice. Pe 19 aprilie, animalul a ajuns, nu se ştie cum, în subsolul unui bloc, locatarii cerînd sprijinul cadrelor de la Biroul pentru Protecţia Animalelor de la Poliţia Neamţ. La scurt timp, echipa operativă formată din poliţişti şi jandarmi s-a deplasat la faţa locului, prinzînd bursucul.

Citește știrea

Actualitate

Cronica pisălogului: Eminescu era de aceeaşi părere

Știre publicată în urmă cu

în data de

După revoluţia din decembrie ’89, Constantin Bîrjoveanu (1934- 2000), scriitor, pictor, caricaturist, deltaplanist şi vorbitor de esperanto, dădea viaţă unor tablete umoristice publicate în hebdomadarul vremii, „Gazeta de Roman“. Ele au fost adunate apoi în volumul „Cronica pisălogului“, după moartea acestuia. Iată o altă „cronicuţă“ intitulată „Eminescu era de aceeaşi părere“, o bijuterie alcătuită din tot soiul de pilde, unde în final este invocat marele poet cu al său rechizitoriu din „Scrisoarea a III-a“, făcut unei societăţi corupte ca şi cea de astăzi. Poemul culminează în final cu o sentinţă necruţătoare. Întebarea retorică şi acuzatoare: „Cum nu vii tu, Ţepeş, Doamne/ Ca punînd mîna pe ei/ Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei?…“ are o singură soluţie, radical dată de poet: „Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni, / Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!“. Cît adevăr, cîtă actualitate în „rechizitoriul“ lui Mihai Eminescu, „Luceafărul… florilor de tei“.

Înlătură cauza şi va dispărea efectul! Dar înainte de a o înlătura trebuie să o descoperi, să o cunoşti. Herodot, părintele istoriei, spunea despre strămoşii noştri că erau cei mai viteji şi mai cinstiţi dintre traci. Şi atunci, din care cauză avem atîtea secături? Păi, s-o cutăm! Să ne fi corcit? Om fi luat deprinderi rele de la nemţii care au stat, în cantonament, în timpul războiului şi ne-au dictat pînă în 1944, sau de la cei care ne-au dictat după aceea?

Să fi fost colonizată Dacia şi cu cîţiva derbedei care, venind la noi din cine ştie ce colţ al Imperiului au schimbat numai clima nu şi năravul? Că- zic eu – cei care ne-au lăsat limba care o vorbeşte un continent şi jumătate nu cred să fi lăsat şi vorbe de batjocură care nu se întîlnesc în nici o altă ţară latină. Deci aceştia ies din „competiţie“. Grecia a fost cea mai civilizată ţară a antichităţii şi nu cred că răul să-l fi adus boierii din Fanar, mai ales dacă au venit cu slugi educate. Să poarte oare vina vorbitorii vechii sanscriţi care au umplut Europa odată cu venirea hoardelor mongole? Ce să zic? Cunosc dintre ei ingineri, preoţi, parlamentari, angrosişti, ba chiar şi muzicanţi.

Să fi fost evrei? Nu, ei nu furau ci făceau comerţ, ceea ce nu-i chiar acelaşi lucru. Să ne fi lăsat năravuri rele turcii cînd veneau să ne ia aurul birului? Tătarii, ungurii, leşii, cumanii gepizii, goţii, ostrogoţii? O fi de vină literatura străină şi autohtonă cu romanele ei decandente şi cu filmele din care rău- făcătorii au învăţat întotdeauna o mulţime de „tehnici“? „Printre noi sunt multe secături dar cine e de vină că unii dintre cei care ar trebui să pună lucrurile la punct mai mult încurcă iţele, dovedind o dată în plus, că „peştele de la cap se împute?“ Străinii? Nu! Noi? Nu! Atunci cine?

Legile domnule, legile care nu ţin cont de faptul că ciobanul căruia îi e milă de lup, face o mare nedreptate oilor. Cineva spunea că am putea trăi mult mai bine dacă n-am săvîrşi noi, înşine, ceea ce reproşăm altora. Dacă am face aşa ceva am dovedi că sîntem urmaşi ai celor de care vorbea Herodot. Răul are rădăcini adînci dar poate fi smuls. Soluţia e cunoscută: „La boli rele, leacuri tari“. Am spus şi m-am răcorit. Întrebarea e cine mă aude? Sunt de acord cu leacuri tari, dar în ceea ce priveşte legea mă abţin, pentru că „Zalecus, legiuitorul Locrilor“ spunea că legile sunt la fel ca pînza de păianjen: dacă nimereşte în ea o muscă sau un ţînţar se prinde, iar dacă e viespe sau o albină o rupe şi zboară.

Tot astfel, dacă nimereşte în legi, un sărac e prins, iar dacă-i unul bogat şi iscusit la vorbă, le desface şi scapă. Bine, domnule, atunci de ce nu se dă o lege care… Nu de legi avem nevoie! „Cu cît un stat“ e mai corupt, cu atîta are mai multe legi!… Ne trebuie un Vlad Ţepeş. Eminescu era de aceeaşi părere. Apropo, ai citit „Scrisorile?“. Nu… că mi-au furat lacătul de la cutie.

N.R.: Rubrică susţinută de Cabinetul parlamentar al senatorului PNL, Eugen Ţapu

Citește știrea

Actualitate

Chefuri cu droguri, detalii de anchetă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ anchetatorii au pus ochii pe afacerile ilicite încă din februarie 2021 ■ la una din petrecerile cu vreo 50 de invitaţi au fost şi investigatori sub acoperire ■ au obţinut înregistrări audio şi video ■ unii dealeri erau ţepari, fiind refuzaţi de clienţi ■ ori cereau prea mult pe droguri, ori vindeau cantităţi mai mici decît cele promise ■

Referatul întocmit de procurorii DIICOT Neamţ pentru arestarea preventivă a celor 10 inculpaţi din dosarul drogurilor de la cele două cluburi de fiţe din Piatra Neamţ, Jazz City Cafe (fostul Tonique) şi Chaplin’s, scoate la iveală elemente interesante.

De ceva vreme, petrecerile private cu droguri aveau loc săptămînal, în fiecare noapte de sîmbătă. La unul din localuri totul avea loc la etaj, iar invitaţilor li se deschidea uşa după un „bip“ tefefonic. Ancheta a mai relevat că unii dealeri erau ţepari şi cereau prea mulţi bani pentru marfa ilicită, fie cantităţile vîndute erau mai mici decît gramul promis.

În fine, unii dintre vînzători refuzau uneori să aducă droguri, temîndu-se să nu fie opriţi pe stradă de poliţiştii, iar alţii ascundeau stupefiantele în mai multe locuri, pentru a nu pierde tot în cazul unor descinderi. Din referatul prin care s-a cerut arestarea celor 10 inculpaţi, procurorii DIICOT au arătat că urmărirea penală a început pe 1 februarie 2021.

Anchetatorii au aflat că unul dintre traficanţi a abordat un consumator, oferindu-i spre vînzare circa 10 grame cocaină cu 100 euro gramul şi 30 comprimate ecstasy cu preţul de 50 euro bucata. Pretinsul vînzător i-a comunicat cumpărătorului că, după primirea banilor, trebuie să se deplaseze într-o locaţie necunoscută, pentru a intra în posesia drogurilor. Practic, cel puţin din ianuarie şi pînă pe 18 aprilie, la localurile cu pricina au avut locuri petreceri private cu droguri, cu invitaţi aleşi pe sprînceană.

„Administratorul acestui local îşi anunţă prietenii apropiaţi şi-i invită la petreceri unde vin mai mulţi dealeri de droguri. Ca mod de lucru, invitaţii la petrecerile private urcă la etajul pub-ului unde, în jurul orelor 24:00 – 01:00 sînt chemaţi mai mulţi dealeri de droguri care-şi comercializează marfa către consumatori. Inculpatul (…) este cel care strînge sumele de bani de la consumatori după care contactează dealerii în funcţie de tipul de droguri pe care vor aceştia să-l achiziţioneze.

La petrecerile organizate în pub-ul menţionat participau, de regulă, circa 40 – 50 persoane, majoritatea dintre acestea fiind consumatoare de droguri. După achiziţionarea drogurilor consumatorii se retrăgeau în spaţiile puse la dispoziţie de inculpatul (…) şi consumau parte din substanţele interzise“, au arătat procurorii DIICOT Neamţ.

Petreceri după ora 22:00

Petrecerile aveau loc săptămînal, în noaptea de sîmbătă spre duminică, după orele 22:00, în spaţiul de la etajul pub-ului. Invitaţii îl contactau pe patron, acesta cerîndu-le să-i dea un „bip“ cînd ajungeu pentru a le deschide uşa din spatele clădirii ca să poată intra. Una din orgii a avut loc în noaptea de 6/7.03.2021, fiind prezenţi circa 50 de invitaţi.

La un moment dat, doi inculpaţi au scos mai multe tipuri de droguri pe care le-au comercializat. Petreceri cu cocaină şi ecstasy au avut loc şi în nopţile de 13/14 martie, 20/21 martie de această dată vînzîndu-se în pub MDMA cu 400 de lei ţipla. Deşi cîştigurile erau uriaşe, uneori dealerii refuzau participarea din cauza filtrelor nocturne.

„Este de menţionat că, în jurul orelor 01:30 consumatorii solicitîndu-i inculpatului (…) să le mai facă rost de droguri pentru consum, acesta l-a contactat pe coinculpatul (…) şi i-a solicitat să se deplaseze la pub-ul (…) pentru a comercializa ectsasy şi MDMA însă acesta a refuzat motivat de faptul că erau foarte multe patrule de poliţie pe stradă şi nu vroia să fie prins cu droguri asupra sa“, se arată în acelaşi document. Un alt chef a fost în noaptea de 10/11 aprilie, cînd unul din cei circa 40 de invitaţi era investigator sub acoperire.

„În noaptea de 10/11 aprilie 2021 la pub- ul menţionat a avut loc o petrecere la care au participat circa 35 – 40 persoane, printre aceştia fiind şi investigatorul autorizat cu numele de cod *** . În baza autorizaţiei provizorii de interceptare în mediul ambiental, investigatorul a înregistrat audio – video tranzacţiile cu droguri de mare risc dintre dealer şi consumatori.

Conform acestor înregistrări şi a datelor puse la dispoziţie de către investigator, a rezultat faptul că, în noaptea de 10/11.04.2021, la ora 22:30 invitaţii la petrecere au urcat la etajul vilei unde inculpatul (…) a strîns sumele de bani de la consumatori după care l-a contactat pe dealer şi l-a chemat la pub. În jurul orelor 1:30 la locaţia menţionată a venit o persoană cunoscută cu apelativul «Chelu» care a vîndut droguri la 30 consumatori, cu aproximaţie o cantitate de circa 50 – 60 grame droguri de mare risc cu suma de 350 lei gramul“, conform referatului. A urmat petrecerea fatală din noaptea de 17/18 aprilie, cînd anchetatorii au intrat în unul din cluburi şi au dat de voie bună, cannabis şi substanţe cu efect psihotrop.

Farfurii de porţelan alb pentru prizat

Cu ocazia flagrantului, asupra unui inculpat s-au găsit 28 grame pulbere care conţine cocaină. „Administratorul acestui local, inculpatul (…) permitea accesul în incinta clubului a consumatorilor de droguri şi a unor dealeri pentru a efectua tranzacţii. Drogurile erau consumate în incinta localului, cu acceptul expres al inculpatului.

Ca mod de lucru consumatorii mergeau la bar şi solicitau să le fie puse la dispoziţie farfurii în vederea consumului de droguri. După ce primeau farfurii de porţelan, de culoare albă, consumatorii reveneau la mese şi puneau drogurile pe acele farfurii de unde erau prizate, fumate sau inhalate, în funcţie de tipul acestora. Toate aceste activităţi se făceau la vedere şi sub directa supraveghere a inculpatul (…), care stătea în local şi avea control pe tot ceea ce se întîmpla“, au arătat procurorii DIICOT. În noaptea fatidică la petrecere au fost circa 50 de persoane, iar la verificările oamenilor legii în club, pe jos au fost găsite aruncate mai multe tipuri de droguri.

„Este de menţionat faptul că inculpatul (…), pe lîngă distribuţia de droguri în pub-ul (…), a încercat să intre şi pe piaţa de la (…) privitor la distribuţia de droguri. Prin intermediul unui prieten inculpatul a mers la pub-ul (…) la data de 06/07.03.2021, împreună cu alte persoane de etnie rromă, ocazie cu care a distribuit MDMA. Datorită comportamentului neadecvat cît şi reclamaţiilor din partea clienţilor, inculpatului nu i s-a mai permis accesul în pub-ul respectiv“, spun anchetatorii, însă erau alţi dealeri care vindeau în ambele cluburi.

Au fost şi dealeri care au dat chix deoarece erau prea scumpi, ori marfa era măsluită. „Este de precizat faptul că, în noaptea de 10/11.04.2021 (…) s-a deplasat la pub-ul (…) şi a intenţionat să comercializeze cocaină către consumatori însă aceştia l-au refuzat deoarece solicita 500 lei pentru un gram, un preţ prea mare în accepţiunea lor. De asemenea consumatorii l-au refuzat pe inculpatul (…) întrucît acesta îi ducea în eroare cu privire la cantitatea de droguri şi natura acestora.

El le spunea că vinde doze de 1 gram de cocaină deşi în realitate comercializa doze de 0,50 grame dar MDMA“, se mai arată în acelaşi referat. Şi investigatorii sub acoperire au cumpărat ţiple ce conţineau drog, în cantităţi mai mici de un gram şi au dat 400 sau 500 de lei pe 0,60 sau 0,78 grame. S-a mai achitat suma de 300 de lei pentru 2 comprimate unul avînd logo-ul „Batman“, iar altul „Casa de Papel, ce conţineau Methylenedioxymetamfetamine (MDMA). Alte 9 comprimate de diferite forme şi culori, costau 1.600 de lei, fiind vorba de MDMA şi cocaină.

Stupefiante de la Braşov, la 10 zile

Parte din droguri erau aduse de la Braşov, de la doi fraţi pietreni care se mutaseră acolo. Erau contactaţi cam la zece zile, iar unul din inculpaţi cumpăra ecstasy şi MDMA.

„La revenirea din Braşov, inculpatul (…) a depozitat o cantitatea mai mare de droguri de mare risc într-un autoturism parcat pe un teren aparţinînd coinculpatului (…) iar necesarul pentru cîteva zile era ţinut într-un autoturism parcat în curtea locuinţei bunicilor inculpatului (…) sau într-o dubiţă de la locuinţa lui (…).

Din datele de anchetă, rezultă că inculpatul (…) a decis să ţină drogurile în mai multe locaţii, pentru a nu fi găsită toată cantitatea de către organele judiciare în eventualitatea unor percheziţii“, mai arată anchetatorii.

La descinderile care au avut loc la domiciliile şi reşedinţele inculpaţilor, au fost găsite şi ridicate mai multe substanţe a căror deţinere este interzisă. Este vorba de diverse droguri ţinute de dealeri în comode tv, 56 ţiple erau în torpedoul unei maşini demontate dintr-o hală industrială, 43 pastile şi 3 fragmente de pastile de culoare verde de formă rotundă cu diametrul de 11 mm au fost găsite găsite în interiorul unui VW Passat parcat într-o curte.

La finalul deliberărilor judecătorii au dispus privarea de libertate a celor doi patroni, Constantin Cuejdianu şi Cristian Valentin Dobrea, precum şi celebrul Paul Bumberică, zis Ordando, acuzat de multe hoţii în oraş de pe vrmea cînd era minor. Au mai ajuns după gratii Claudiu Constantin Enea, Mihai Pavel, Ştefan Gabăr, Cipria Motoi, Florin Nicolae Rusu, Ioan Stan şi Alin Alexandru Chiuariu. Infracţiunile reţinute în sarcina lor sînt pedepsite de la 5 la 12 ani de închisoare.

Citește știrea

Trending