Actualitate
Reducerea abandonului școlar, școli nemțene implicate într-un proiect național
■ 24 de școli beneficiază de foduri substanțiale pentru dotări ■ „În județul Neamț, abandonul școlar nu e îngrijorător“, a declarat Florentina Luca Moise,inspector general ■
În anul 2023, Ministerul Educației a alocat fonduri lei în vederea implementării a 1.409 proiecte din Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). Până la 31 august 2023, în baza solicitărilor de deschideri de credite ale școlilor a fost virată în conturile inspectoratelor județene și în cel din București suma de 205.455.000 lei.
La aceeași dată, suma totală utilizată în cadrul acestor proiecte se ridica la valoarea de 159.711.000 lei, reprezentând 47,84% din totalul bugetului alocat, cu grade de utilizare a sumelor la nivel județean între 20.65% și 81,59%. Conform unui comunicat de presă al ministerului, gradul de utilizare a fondurilor este de 77,74%. Inspectorul școlar general, Florentina Luca Moisă, declară că prin acest program vor beneficia de dotări 24 unități de învățământ din Neramț.
E vorba despre Școala ”Calistrat Hogaș” Roman, Școala Pâncești, Școala Păstrăveni, Școala Săvinești, Școala Tazlău, Școala Oniceni, Școala Buruenești (comuna Doljești), Școala Nr.8 Piatra Neamț, Liceul Tehnologic ”Ion Creangă” Pipirig, Școala Gimnazială din comuna Ion Creangă, Liceul Teologic ”Cuvioasa Parascheva” Agapia, Școala Răucești.
Mau sunt Liceul Teologic ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” Piatra Neamț, Școala Borlești, Liceul Tehnologic Vânători, Școala Profesională Valea Ursului, Școala Girov, Școala Trifești, Școala Petricani, Liceul Tehnologic ”Vasile Sav” Roman, Liceul ”M.Sadoveanu” Borca, Școala Stănița, Școala Piatra Șoimului și Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” Piatra Neamț.
„Vom chema la sediul ISJ conducerile școlilor incluse în proiect pentru a le informa și încheia contracte. Fondurile alocate prin PNRAS sunt destinate îmbunătățirii infrastructurii educative, pentru dotarea unităților școlare cu obiecte de inventar, cu logistica necesară desfășurării procesului instructiv- educativ și activităților remediale.
Astfel de proiecte au schimbat mult situația școlilor. Trebuie spus că, în județul Neamț, abandonul școlar nu e îngrijorător. La nivelul țării, Neamțul stă foarte bine în ceea ce privește absorbția fondurilor”, a precizat Florentina Luca Moise, care se ocupă de coordonarea acestor fonduri și care a numit, prin decizie, o comisie de verificare a modului de implementare a proiectelor PNRAS.
-
Actualitate2 zile,
MARSAT SA Roman
-
Actualitate2 săptămâni,
Criza de personal din MAI: 6000 de pensionări în 2024 și un deficit istoric
-
Prima pagină2 săptămâni,
„Ordonanța trenuleț” lovește cumplit și în Educație
-
Eveniment2 săptămâni,
Sindicalismul în Poliția Română: în cătarea cercetării disciplinare
-
Actualitate2 săptămâni,
Tatiana Bălău aduce acasă Premiul de Excelență, purtând tradițiile românești până la Montreal
-
Actualitate2 săptămâni,
Un cal a fost salvat dintr-un bazin în comuna Bârgăuani
-
Actualitate2 săptămâni,
Crin Antonescu își „suspendă” candidatura la alegerile prezidențiale
-
Actualitate2 săptămâni,
Autostrada Unirii: CNAIR amână decizia pentru Lotul de Munte Pipirig-Leghin