Contactează-ne

Actualitate

Reacţie dură a preşedintelui PNL Neamţ, George Lazăr, în criza apei de la Roman: “Nesimțire marca APASERV!”

Știre publicată în urmă cu

în data de

George Lazăr, preşedintele PNL Neamţ, are un mesaj dur şi tranşant în “criza apei de la Roman”: “Nesimţire marca APASERV”, spune liderul liberal şi acuza faptul că e o bătaie de joc la adresa romaşcanilor.

“Compania APASERV, patronată de Consiliul Județean Neamț, își bate joc de romașcani, în prag de iarnă și ne lasă din nou fără apă curentă.

❌ Sunt aproape 8 ani de când APASERV refuză să investească în infrastructura de transport al apei, care nu a fost schimbată sau întreținută de ani de zile, aflându-se la momentul actual într-o stare deplorabilă, deşi contractul îi obligă în mod evident să ia măsuri, aşa cum se poate vedea:

ℹ “Cap. II- FINANȚAREA LUCRĂRILOR (INVESTIȚIILOR)

Art. 9 – Principii Generale

9.1. Toate lucrările definite în Articolele 6 şi 7 ale Cap. I de mai sus (referitor la lucrări de întreținere, respectiv de înlocuire) sunt efectuate de Operator fiind finanțate de Operator(…).

9.2. Operatorul este liber să definească metoda sa de finanțare, luând în considerare necesitatea echilibrului economic şi financiar al Serviciilor. Operatorul rămâne răspunzător pentru împrumuturile contractate, în toate cazurile în care Contractul de delegare expiră sau încetează din vina exclusivă a operatorului.

9.3 Finanțarea investițiilor se va realiza din următoarele surse:

  1. a) Granturi de la UE sau alocații de la bugetul de stat sau de la bugetele locale. În acest sens, Operatorul va desfăşura toate diligențele necesare, cu sprijinul Aitorității delegante, pentru a obține aceste surse de finanțare;
  2. b) Contracte de împrumuturi de la bănci locale sau instituții financiare internaționale;
  3. c) Surse proprii ale Operatorului obținute din eficientizarea economică sau creşteri de tarife. “

 

Primăria muncipiului Roman, în calitate de parte contractantă, a intervenit în gestionarea acestei crize a apei și a cerut socotelă conducerii companiei, însă fără rezultat.

Președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, sub a cărui coordonare se află APASERV, tace mâlc, în timp ce romașcanii suportă consecințele incompetenței și indolenței celor responsabili.

📑 APASERV ne sfidează cu legea în mână!

Conform contractului încheiat între compania APASERV și primăria municipiului Roman, companiei îi revine OBLIGAȚIA de a efectua și finanța toate lucrările de înlocuire și întreținere a infrastructurii de transport al apei, obligație pe care APASERV nu a respectat-o!

Contractul semnat și asumat de ambele părți stipulează cu claritate care sunt obligațiile fiecărei părți contractante și face referire la îndatoririle companiei APASERV, în calitate de operator contractat.

Faptul că APASERV sfidează contractul încheiat și îi privează pe romașcani de condițiile minime de trai în anul 2022, lăsându-ne fără apă curentă, în prag de iarnă, este o dovadă că nu există limită a lipsei de respect pe care această companie și, implicit, Consiliul Județețean condus de PSD, o aduc municipiului Roman.

💸 Este intolerabil acest comportament față de locuitorii Romanului și o bătaie de joc care ne costă. Apa pe care NU o primesc este plătită de romașcani la preț de lux, având printre cele mai scumpe facturi din întreaga țară.

Este absolut inimaginabil faptul că, în situația în care ne aflăm, conducerea CJ Neamț are total alte priorități, tolerând în continuare incompetența APASERV.

📍Romaşcanii merită soluții, pe care, de altfel, le-am şi identificat: schimbarea conducerii APASERV şi realizarea unui plan managerial care să includă cu exactitate investițiile care se vor face în rețele de transport al apei SAU înlocuirea companiei cu un operator competent, competitiv şi pregătit să rezolve problemele care s-au acumulat la nivelul rețelei de apă din Roman.

Răspunsul însă trebuie să vină de la Consiliul Județean, pe unde bate vântul.

🚿 Cât se mai gândeşte domnul preşedinte Arsene, romaşcanii primesc apă doar de sus…de la ploaie”, este mesajul lui George Lazăr, preşedintele PNL Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending