Contactează-ne

Actualitate

Razie nocturnă în localităţile din zona Secţiei Rurale Ion Creangă. Ce au descoperit poliţiştii şi mascaţii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ descinderile au avut loc în noaptea de 2 spre 3 septembrie 2022, în intervalul orar 20:00 - 02:00 ■ oamenii legii au ridicat peste 800 de petarde ■

Poliţiştii nemţeni, însoţiţi de mascaţi dar şi de jandarmi, au avut o acţiune de proporţii pe raza Secţiei Rurale Ion Creangă. Totul s-a desfăşurat în noaptea de 2 spre 3 septembrie 2022, în intervalul orar 20:00 – 02:00, verificările vizînd prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, consumul de substanţe psihoactive şi asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a oamenilor legii.

În activităţi au fost angrenaţi peste 45 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Poliţiei municipiului Roman, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ. În acest context, au fost efectuate verificări la 5 agenţi economici care au program de funcţionare pe timp de noapte

Au fost legitimate aproximativ 50 de persoane şi verficate 20 de autoturisme. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 35.500 de lei, pentru abateri la OUG nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, Legea 227/2015 privind Codul fiscal şi OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, suma de 550 de lei, susceptibilă a proven in activităţi comerciale ilicite. Oamenii legii de la Rutier au retras patru certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule avînd defecţiuni tehnice, pentru neîndeplinirea unor obligaţii legale, fiind reţinute şi 2 permise de conducere.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, 812 articole pirotehnice, fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale. Poliţiştii dau asigurări că vor continua astfel de acţiuni pentru menţinerea unui climat optim de siguranţă şi descurajarea comiterii unor fapte ilicite.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending