Actualitate
Războiul de uzură de la Casa Pensionarilor, o instanţă judecătorească încearcă să-i pună capăt

■ magistraţii au hotărît numirea a trei persoane care au ca sarcină organizarea unor alegeri ■ este o misiune dificilă ţinînd cont că norma de reprezentare e de 1 la 200 membri ■
Una din instanţele de la Judecătoria Roman a luat, în şedinţa de fond din 26 iulie 2022, o decizie care are ca scop încercarea de a pune capăt războiului de uzură de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Roman, unde de 10 ani grupuri de interese din jurul mai multor tabere se luptă pentru accederea la conducerea unei instituţii cu peste 23 mii membri.
Înfiinţată în anul 1940, la iniţiativa preşedintelui Teodor Ghiorghiu, avînd la început 300 de membri, instituţie financiară nebancară (IFN), CARP este o miză uriaşă din două puncte de vedere: unul electoral şi altul financiar, instituţia avînd în conturi, peste un milion de euro.
Completul a judecat pe fond Ordonanţa preşedinţială în care Mircea Anton, ales preşedinte la una din adunările generale, nevalidate de instanţă, s-a judecat cu CARP. Pe site-ul Judecătoriei Roman a fost publicată soluţia pe scurt.
„Califică obiectul cererii ca fiind ordonanţă preşedinţială şi admite, în parte, cererea formulată de reclamantul Anton Mircea în contradictoriu cu pîrîta CARP Roman pentru un mandat de 6 luni, Srict în scopul legalei convocări a Adunării Generale a Asociaţiei, pentru alegerea Consiliului Director şi al comisiei de cenzori, pe următorii:
Pătraşcu Eugen (consilier local PSD, preşedintele Organizaţiei Pensionarilor – n.r.), Rusu Vasile şi Rotariu Costel. Cu drept de apel în 5 zile de la comunicare, cererea de apel urmînd a se depune la Judecătoria Roman. Pronunţată în şedinţa de astăzi 26.07.2022“ (dosar 1987/291/2022).
Mircea Anton ne-a declarat că a făcut deja apel, invocînd „amestecarea“ de către instanţă a soluţilor din mai multe dosare: „Mă surprinde că instanţa a delegat acest comitet format din 3 persoane, doi membri din tabăra Popa. E vorba de Vasile Rusu şi Costel Rotariu. Sperăm ca aceştia să răspundă intenţiei de organizare statutară a adunării generale de alegeri.
Una care va trebui organizată în baza listelor de membri, pe care CARP le are în format electronic. Deocamdată, din dispoziţia contabilei şefe, Rusu, nu putem intra în posesia lor. Dacă renunţăm la interesele de grup, în 2-3 luni CARP va intra în legalitate, reuşindu-se înregistrarea acestuia la grefa Judecătoriei“. Eugen Pătraşcu a solicitat o întîlnire a celor trei membri pe 11 august, în care să se stabilească procedurile de organizare a alegerilor:
„Va trebui să organizăm alegerile pe principiul teritorial al secţiilor de votare, în baza normei de reprezentare statutară de 1 la 200 delegaţi. Îşi vor depune candidature mai mulţi membri şi, prin vot secret, delegaţii vor aprecia cel mai bun proiect managerial“. Contabila şefă, Mariana Rusu, care a condus în ultimul an CARP, este de părere că instanţa a oferit oportunitatea de a se intra în legalitate şi ea trebuie folosită doar în interesul membrilor CARP.

-
Actualitate2 săptămâni,
„Mazilire” la Apa Serv. Directorul general demis, conducere interimară
-
Actualitate7 zile,
Accident cu şase victime, doua persoane decedate. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie
-
Actualitate4 zile,
PNL Neamț: ”Incapabilă profesional, preocupată de vendete politice, Florentina Moise trebuie să plece urgent de la conducerea ISJ Neamț”
-
Advertorialo săptămână,
Anunţ
-
Prima pagină6 zile,
O tânără a ajuns la spital după ce a fost mușcată de un bursuc
-
Prima pagină4 zile,
„Îmi place să cred că fac parte din categoria inspectorilor care au onorat funcția, nu funcția i-a onorat”
-
Actualitate5 zile,
Deputatul Laurențiu Leoreanu critică desființarea postului de inspector școlar la disciplina Istorie
-
Actualitate4 zile,
Bilete de tratament alocate de Casa de Pensii Neamț