Contactează-ne

Actualitate

Rareş Bogdan, un lup travestit în cioban

Știre publicată în urmă cu

în data de

Firoscosul fost realizator TV, Rareş Bogdan, a ajuns să fie plimbat prin toată ţara de către PNL, mai ceva decât moaştele cuvioasei Parascheva. Socoteala PNL-ului a fost penibil de simplă. Dacă vine lumea buluc la întâlnirea cu Rareş Bogdan, este exclus ca măcar o parte dintre ei să nu voteze pentru PNL acum şi cu Klaus Iohannis mai la toamnă. Este un liberal convins şi practicant Rareş Bogdan? Categoric nu. Singura lui ideologie este Klaus Iohannis, limitându- se în a fi un perseverent agent electoral al acestuia. Actuala prezenţă a lui Rareş Bogdan în fruntea procesiunilor liberale prin ţinuturi nu este decât penitenţa pe care acesta şi-a impus-o pentru a-şi răscumpăra păcatele de a fi înjurat PNL-ul, ca la uşa cortului, încă de pe vremea când era realizator de emisiuni la Realitatea TV. Uimirea multora se pune în evidenţă atunci când nu-ţi pot explica cum de a ajuns un partid ca PNL să-şi cocoaţe moţ la vârf tocmai pe unul din cei mai înverşunaţi detractori ai săi. Singura explicaţie rezonabilă este că PNL a avut o revelaţie, că atât partidul, cât şi Rareş Bogdan au acelaşi Dumnezeu, care este Klaus Iohannis, căruia i se dedică din toţi rărunchii. PNL este un partid care se află acum în mare cumpănă, fiind în cădere de imagine, cu riscul de a ajunge pe locul 3, după USR. PNL trebuie să se obişnuiască cu gândul că ocuparea locului de vârf în politica românească rămâne pentru el de domeniul deşertăciunii. Din această cumpănă numai o minune îi mai poate salva pe liberali, palizi urmaşi ai Brătenilor. Minunea s-a întrupat în apariţia lui Rareş Bogdan, dispus la gesturi publice de penitenţă, cântând osanale la adresa liberalilor, pe care mai ieri îi hulea public. Am fi naivi să credem că Rareş Bogdan trece acum printr-un profund şi umil act de pocăinţă. Nici nu se uscase cerneala de pe adeziunea acestuia la ideologia liberală, când s-a instalat în vârful săgeţii liberale, atacând pe orizontală şi pe verticală PSD-ul, considerat de PNL şi de Klaus Iohannis ca duşmanul public numărul unu. Pragmatismul acţiunilor lui Rareş Bogdan se află sub semnul avantajului maxim obţinut pe orice cale, în care câştigarea unui mandat de europarlamentar nu reprezintă nici pe departe punctul terminus al noii sale cariere. Pentru aceasta, Rareş Bogdan nu s-a dat în lături de a pupa obrazul PNL, pe care îl scuipase mai înainte. Pentru unul ca Rareş Bogdan se pare că un astfel de comportament este firesc. Ce pare nefiresc este compromisul PNL în faţa principiilor practicate, admiţând să-l urmeze pe Rareş Bogdan, precum oile pe păstor, chiar şi când acesta este un lup travestit. Morala este aceea că în timp ce Rareş Bogdan urcă în ierarhia PNL, acest partid istoric coboară în sondaje, lăsând locul altui partid de toată istoria.

Citește știrea
2 comentarii

2 Comments

  1. Cristi

    4 mai 2019 at 6:50 PM

    Articol penibil venit de la un individ penibil care nu a facut absolut nimic pt judetul Neamt cat timp a populat parlamentul.

  2. escu

    8 mai 2019 at 9:13 AM

    toarase bivolaru, CAINELE MOARE DE DRUM LUNG IAR PROSTUL DE GRIJA ALTUIA! Nu o spun eu ci un proverb romanesc.Lasati-l pe d-l rares bogdan mai bine ,,trageti-l de atentie” pe ,,ciorapel”ca are cam multe ,,restante” …..

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Autoturism în şanţ, pasager la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Un tânăr în vârstă de 19 ani a ajuns la spital, vineri seara, 22 ianuarie, după ce a fost victima unui accident rutier produs în comuna Gârcina.

“În jurul orei 22:29, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Gârcina. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

În urma accidentului rutier produs, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț, a rezultat o victimă.

Până la sosirea forțelor de intervenție, cei doi ocupanți ai autoturismului erau ieșiți din autoturism. Pasagerul, un tânăr de 19 ani, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor autoturismului”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Vreme bună pînă la final de lună

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice pozitive pînă la început de februarie ■ arareori minimele vor fi negative ■ precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate cantitativ ■

După ce cîteva zile de ger, vremea s-a încălzit spectaculos, iar din prognoză rezultă că aşa vor fi condiţiile meteo pînă la începutul lunii viitoare. Meteorologii anunţă zile senine, cu valori termice diurne ce se vor încadra între 3 şi cel mult 8 grade Celsius, nefireşti de mari pentru acest moment al anului.

Şi minimele nocturne vor fi preponderent pozitive şi rare vor fi intervalele cînd mercurul din termometre scade sub pragul îngheţului. Precipitaţiile vor fi rare şi nensemnate din punct de vedere cantitativ. Pînă atunci trebuie spus că chiar de ieri, 21 ianuarie, vremea s-a mai îmbunat şi la ora 10:00 termometrele indicau -3 grade la Roman, 1 grad cu plus era la Piatra Neamţ, 2 grade erau la Roman, iar la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca termometrele indicau, la acelaşi moment, -5 grade.

Din cauza vîntului, pe munte indicele de răcire era de -18 grade. Mai este şi ceva zăpadă, în strat de 3 – 5 centimetri în teritoriu şi 37 de centimetri pe munte. Aşa stînd lucrurile, trebuie spus că şi azi, 22 ianuarie, va fi soare şi timp bun, iar la amiază maxima saltă la valoarea de 6 grade. Noaptea aduce valori termice negative, de -1 grad. Cel mai cald va fi în week-end. Sîmbătă şi duminică, în perioada 23 – 24 ianuarie, se anunţă cer variabil cu soare, iar dacă meteorologii nu dau greş, în zona noastră se va înregistra o maximă spectaculoasă pentru momentul din an în care ne aflăm, de 8 grade.

Din acest motiv şi peste noapte va fi mai cald şi trecem la minime nocturne pozitive, de 1, respectiv 2 grade. Singura zi în care aşteptăm ceva precipitaţii va fi cea de luni, 25 ianuarie 2021. Cerul va fi acoperit şi va ploua slab la o maximă diurnă în scădere pînă la 5 grade. Cu toate acestea noaptea va fi blîndă cu o minimă de 1 grad. De marţi, 26 ianuarie, revedem soarele, dar nu prea mai are vlagă, astfel încît la amiază se vor atinge cu greu 3 grade, astfel că rămînem totuşi cu valori termice pozitive. Noaptea nu aduce schimbări de nici un fel şi minima rămîne cantonată la 1 grad.

La fel va fi vremea şi miercuri, 27 ianuarie, cînd va fi cer variabil cu soare, 3 grade ziua. Noaptea va fi mai rece şi minima va fi negativă, de -2 grade. Joi, 28 ianuarie, se readună norii, dar nu vor mai fi precipitaţii. Rămînem cu maxima diurnă de 3 grade şi o minimă nocturnă de -1 grad. Vineri, 29 ianuarie, nu este nici un fel de schimbare în registrul meteo. Ceva mai bine va fi week-end-ul viitor.

Pe final de lună, sîmbătă, 30 ianuarie, va fi cer acoperit, dar nu vor fi precipitaţii. Maxima diurnă va fi în creştere, pînă la 4 grade, iar peste noapte va fi 1 grad. În ultima zi a lui ianuarie revedem soarele ce aduce o maximă de 5 grade.

Citește știrea

Actualitate

Coliziune între două autoturisme, două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier produs joi seara, 21 ianuarie, la Roznov, s-a soldat cu două victime. În accident au fost implicate două autoturisme, unul dintre şoferi fiind scos dintre fiarele contorsionate de pompieri şi transportat la spital. O altă persoană, pasager, a fost de asemenea transportată la unitatea medicală.

“Prin apel la 112, în jurul orei 20:48, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier produs pe DJ 156 A în orașul Roznov. În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat două victime,  din care una încarcerată.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD,  pompierii voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare și două echipaje cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au descarcerat victima, conducătorul unuia dintre autoturisme, în stare critică. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ.

Cea de-a doua victimă, pasager din celălalt autoturism, a fost găsit de către forțele de intervenție pe partea carosabilă. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD care i-a acordat primul ajutor calificat după care a fost transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la cele două autoturisme și vor curăța/degaja carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier produs și lichidele combustibile”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending