Contactează-ne

Prima pagină

„Rămas bun, camarade“! După ce un poliţist s-a împuşcat în cap, IJP Neamţ a anulat festivităţile de ziua instituţiei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în semn de solidaritate şi doliu, conducerea inspectoratului a decis ca manifestările de Ziua Poliţiei Române să nu mai aibă loc

IJP Neamț anunţa, zilele trecute, că sărbătoarea instituţiei va fi marcată, săptămâna viitoare, prin diverse acţiuni specifice, dar sinuciderea unui subofiţer a dat peste cap planurile. Va fi doar o festivitate în cadru restrâns, pentru oferirea de recompense cadrelor care s-au remarcat în ultimul an.

Conducerea Poliţiei Neamţ a făcut public un mesaj după tragedia care l-a avut în prim-plan pe subofiţerul Bogdan Mihalache, care şi-a suprimat viaţa cu pistolul. Gestul acestuia a luat prin surprindere pe cei care-l cunoşteau, lăsând comunitatea poliţiştilor din Neamţ mai săracă, poliţistul fiind considerat un camarad şi un om bun.

„Este greu de exprimat în cuvinte şocul şi tristeţea pe care le simţim cu toţii. Prin munca sa, Bogdan a adus contribuţii semnificative misiunii noastre, a încercat să facă lumea un loc mai bun. În aceste momente de tristeţe, din respect pentru colegul nostru şi pentru familia sa, am decis să anulăm festivităţile pe care le gândisem pentru Ziua Poliţiei Române“.

Aceste lucruri sunt consemnate într-un comunicat al Poliţiei Neamţ, intitulat „Drum bun, camarade!“, care a mai transmis că eforturile sunt acum îndreptate spre a susţine investigaţiile în curs, pentru a aduce lumină asupra acestui eveniment nefericit şi pentru a învăţa din el, în speranţa că astfel de tragedii vor fi prevenite în viitor.

Bogdan Mihalache avea 39 de ani şi îşi desfăşura activitatea la Biroul Rutier de la Poliţia Roman, sinuciderea având loc pe data de 18 martie 2024, cel mai probabil pe la orele prânzului. Acesta a fost descoperit decedat în locuinţa personală, macabra constatare fiind făcută de către soţie.

Imediat au fost alertate autorităţile, dar cadrele medicale sosite la faţa locului nu au mai putut face nimic altceva decât să constate decesul. Cei care l-au cunoscut spun că gestul acestuia este inexplicabil, deoarece era conştiincios, nu avea probleme în activitatea profesională şi nici în familie.

„Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, era poliţist în cadrul Biroului Rutier Roman, fiind în timpul serviciului. Acesta era testat psihologic, apt, în termen, fiind încadrat din sursă externă, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ, din data de 16 ianuarie 2017“, a declarat inspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IJP Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending