Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Pulsul cultural al urbei

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pe ceardacul lui Hogas

Scriitorul Emil Nicolae si pictorul Dumitru D. Bostan vor fi amfitrionii unei reuniuni culturale care se va desfasura astazi, joi, 24 mai 2007, de la ora 17, sub genericul „Amintiri din Casa Hogas“, în cadrul domestic al locului de tihna unde a vietuit o buna bucata de vreme Cuconul Calistrat. Programul întîlnirii cuprinde o perceptie inedita asupra a noua acuarele „dinlauntru si din afara“ concepute de Dumitru D. Bostan, o dizertatie asupra unei posibile integrale a operei lui Calistrat Hogas în viziunea criticului si istoricului literar Cristian Livescu, precum si o subliniere a (re)descoperirii prozatorului pentru contemporani, apartinînd criticului si istoricului literar Vasile Spiridon.

Gaudeamus igitur

Astazi, joi, 24 mai 2007, la ora 18, în Sala „Theodor Macarie“ a Liceului de Arta „Victor Brauner“ din Piatra Neamt va avea loc Ceremonia de absolvire a promotiei 2007 a Facultatii de Muzica Piatra Neamt, din cadrul Academiei de Muzica „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca. Ceremonia va fi urmata de un Concert festiv sustinut de Ansamblul de muzica traditionala al Facultatii de Muzica pietrene care, sub conducerea muzicala a lectorului unversitar Delia Irimie si asistentului universitar Sidor Rusu, va explora artistic teritoriul dialectal al zonei folclorice Bihor.

„Oda bucuriei“ la Teatrul Tineretului

Liceul de Arta „Victor Brauner“ din Piatra Neamt organizeaza astazi, joi, 24 mai 2007, de la ora 17, în sala de spectacole a Teatrului Tineretului, un concert vocal-simfonic sub genericul „Oda bucuriei“, la care îsi dau concursul Formatia de muzica de camera dirijata de prof. Maricica Gheorghies, Orchestra „Emanuel Elenescu“ dirijata de prof. Florin Podariu, Corul „Juventus Animae“ dirijat de prof. Lilia Harabagiu si solistii: Adelina Chirila, Madalina Ursache, Andreea Tudosa – nai (clasa prof. Leonid Ciobanu), Ioana Bolea – flaut (clasa prof. Petru Azaharioaiei), Ioana Constantiniu – vioara, Clara Toplicianu, Florina Stochescu – canto (clasa prof. Elena Botez) si profesorii: Cristina Ilie, Lucian Mihoc si Ionut Corlade.

„Collegium Musicum Academicum“, din nou la Piatra Neamt

Vineri, 25 mai 2007, la ora 18, Sala Tapiseriilor de la Muzeul de Arta din Piatra Neamt va gazdui Concertul cameral extraordinar sustinut de cunoscuta formatie de gen a Academiei de Muzica „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca „Collegium Musicum Academicum“. Cei patru componenti ai prestigioasei formatii camerale – Gavril Costea (flaut), Ilse L. Herbert (violoncel), Aurel Marc (oboi), Ecaterina Botar (clavecin) – vor interpreta capodopere ale genului semnate de: Georg Friedrich Handel, Georg Philipp Telemann, Johann Joachim Quantz si Antonio Vivaldi.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending