Contactează-ne

Actualitate

Pui de vulpe, rămas captiv într-un bazin de decantare, salvat de pompieri

Știre publicată în urmă cu

în data de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț a dat detalii despre o întâmplare mai puțin obișnuită, salvarea, în seara zilei de 26 iunie 2024 unui pui de vulpe dintr-un bazin pentru decantare dezafectat, situate pe fosta Platformă chimică Săvinești. Animalul se afla în acest loc de câteva zile.

Cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialei complexe pentru intervenție, pompierii au reușit să scoată animalul din mediul ostil și să-l elibereze în mediul natural. Tot în această săptămână, ISU Neamț a dat publicității și bilanțul misiunilor desfășurate în perioada 22-24.06.2024, când au fost soluționate 125 evenimente.

La ele au intervenit membrii serviciilor profesioniste voluntare și private pentru situții de urgență. Dintre acestea, 103 cazuri au fost asistate de echipajele Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) și15 au fost executate de echipajele de Terapie Intensivă Mobilă (TIM).

S-a intervenit și pentru stingerea a 3 incendii. A fost salvat un animal (altul decât puiul de vulpe) și au fost șase acţiuni de asistență a persoanelor. Au fost comunicate și 10 acţiuni de protecţie a comunităţilor, fiind asigurate măsuri de prevenire și stingere a incendiilor, s-a intervenit la accidente rutiere, evenimente publice, etc. Au mai fost raportate și alte două situaţii de urgenţă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending