Contactează-ne

Prima pagină

Pruncucidere în Satul Olimpic

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ o mamă și-a ucis copilul, imediat după ce l-a adus pe lume ■ grozăvia s-a petrecut pe 29 mai ■ de ani de zile viața în acest cartier e un coșmar ■ oficial, în Sat Olimpic trăiesc 350-400 persoane cu forme legale, în cele 150 camere din patru pavilioane ■ neoficial, numărul ajunge la 1.000 ■ condițiile de viață sunt cele de ghetou ■

Conform Inspectoratului de Poliție Neamț, la data de 29 mai a.c., organele de cercetare penală din cadrul Poliție municipiului Roman s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 200, alineatul 1, din Codul Penal care se referă la ”uciderea copilului nou-născut, imediat după naștere, săvârșită de mama aflată în stare de tulburare psihică”.

Fapta a fost comisă, conform surselor noastre jurnalistice, în strada Fabricii, căreia I se mai spune și Satul Oplimpic. Potrivit IPJ, cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, fiind efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamt, sub coordonarea procurorului criminalist.

Dacă faptele vor fi dovedite, mama este pasibilă a fi pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani. În strada Fabricii, au fost amenajate în timpul mandatului de primar al social-democratului Dan Ioan Cărpușor, în anul 2003, un număr de 150 unități locative (camere) distribuite în cele patru pavilioane ale unor grajduri,  ce au aparținut în ”Epoca de Aur” fostei Întreprinderi Agricole de Stat.

Oficial, în ”campusul Satului Olimpic” trăiesc cu forme legale 350-400 de persoane, iar neoficial vreo 1.000 persoane, din care peste 200 de copii. De reaminitit faptul că pe 14 iulie 2022, urmare a unei razii a poliţiştilor au fost sesizate şi autorităţile privind gradul de promiscuitate şi mizerie în care trăiesc, în condiţii greu de imaginat, printre gunoaie, o categorie socială defavorizată.

Reprezentanții IJP Neamț au luat legătura cu Primăria Roman, care a demarat apoi o acţiune de salubrizare a zonei cu ajutorul operatorului Rossal, acţionându-se cu escavatoare şi alte utilaje specifice. În prima parte a zilei, firma de salubritate a ridicat 100 tone deşeuri din exteriorul şi interiorul spaţiilor locative. Prin Direcţia Municipal Locato au fost desfundate reţelele de canalizare.

Hingherii au ridicat din zonă 27 de câini fără stăpîn, care au fost transferaţi în adăpostul comunitar. Viceprimarul Radu Samson a sesizat Direcția de Sănătate Publică, atrăgând atenţia asupra gravităţii situaţiei ingienico-sanitare precare din strada Fabricii şi a măsurilor ce trebuie luate pentru a se evita izbucnirea vreunei epidemii.

Edilul şef adjunct a reamintit faptul că acei copii nu au nici o vină că s-au născut într-un mediu defavorizat, plin de promiscuitate şi a propus conceptul de „administraţie cu forţa“. Primăria a anunțat tot atunci și costurile publice ale ridicării gunoaielor, care la o singură acțiune se ridică la peste 150.000 de lei, plătiţi din bugetul local. Aceasta este o realitate socială cruntă de care nici în campaniile electorale nu-și prea aduc aminte aleșii.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending