Contactează-ne

Actualitate

Protest la Apa Serv: “Coborâţi domn director să vorbiţi cu oamenii”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ aproximativ 100 de angajaţi ai Apa Serv au protestat în faţa sediului companiei ■ ei au cerut demisia conducerii ■

Aproximativ 100 de angajaţi ai Apa Serv, membri ai Sindicatului EPCAN, au protestat miercuri, 31 martie, în faţa sediului companiei. Protestul a survenit ca urmare a refuzului conducerii de a accepta revendicările sindicaliştilor. În consecinţă angajaţii au cerut demisia întregii conduceri, în frunte cu directorul general, pe care l-au invitat în numeroase rânduri să coboare din birou pentru a purta un dialog.

“Coboară măi Bogdan, coborâţi domnule director general în faţa oamenilor, aveţi curajul să vorbiţi cu oamenii”, au cerut sindicaliştii. Unii mai hâtrii au cerut chiar: “haideţi cu fiola jos”, făcând trimitere la o “obişnuinţă” a directorului de a-i verifica pe angajaţi dacă au consumat sau nu băuturi alcoolice.

Ion Munteanu, liderul Sindicatului EPCAN, a povestit că în preziua protestului, directorul general s-ar fi deplasat la Roman, în control la Staţia de Epurare. “A venit în control la staţia de epurare de la Roman. Nu vine ziua, ca să vadă că nu funcţionează în parametri, a venit pe seară. El nu ştie cum s-a furat când a fost făcută. Când vine în control umblă în vestiarele oamenilor”, a spus Ion Munteanu. Care a fost completat de alţi protestatari: “umblă în sacoşele oamenilor”. Sindicaliştii au continuat să scandeze “hoţii, hoţii”, “demisia” şi au cerut salarii decente: “Poate domnul director trăi cu un venit de 2.000 de lei pe lună?”, au întrebat, retoric evident, protestatarii.

Aceştia au mai cerut să plece acasă pensionarii angajaţi în compania de apă şi s-au declarat decişi să continue protestele şi în perioada următoare, dacă revendicările lor nu vor fi îndeplinite. Luând în calcul inclusiv un protest în faţa Consiliului Judeţean Neamţ, în subordinea căruia este compania de apă. Un dinte au avut cei care au protestat miercuri şi împotriva liderului unui al doilea sindicat din Apa Serv, care s-ar afla tocmai în situaţia de fi pensionar şi angajat la companie.

Revenind la revendicările sindicaliştilor, aceştia au avut mai multe rânduri de negocieri cu şefii societății în cadrul cărora au solicitat respectarea legii în domeniul salarizării, eliminarea inechităților salariale şi condiții de muncă mai bune pentru muncitori. Sindicaliştii au cerut o mărire salarială pentru cei cu lefuri mici, respectiv 10% aplicat la salariul brut, însă conducerea a propus o creştere de 160 lei/net pentru muncitori şi 40 lei/net pentru personalul TESA. Cum cele două părţi nu au putut ajunge la un consens, s-a ajuns la proteste.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending