Contactează-ne

Actualitate

CJAS Neamț s-a alăturat protestelor naționale

Știre publicată în urmă cu

în data de

CJAS Neamț în absența pacienților

■ programul de lucru al Casei Județene de Asigurări de Sănătate a fost redus la o oră, de la 8 la 9 dimineața ■ angajații reclamă nemajorări salariale din 2018 ■

Angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi cei ai caselor judeţene de sănătate, inclusiv din Neamț, au întrerupt activitatea cu publicul începând de de joi, 2 noiembrie, cu decizia de a continua pe o perioadă nedeterminată. Nemulțumirea de  fond vine de la faptul că, din 2018, nu au mai fost făcute majorări salariale.

Protestul are loc între orele 9-16.  Programul de lucru cu publicul a fost redus la o oră, între 8-9, când se rezolvă exclusive urgențe. Conform declarațiilor făcute la nivel național, protestul afectează activitatea de relaţii cu publicul, procesarea tuturor documentelor venite de la furnizorii de servicii, de la companii (concedii medicale) şi pentru programele naţionale de sănătate.  Se pot rezolva solicitările pentru carduri de sănătate și cererile de adeverințe care să ateste calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate.

Decizia a fost luată în coordonare cu Blocul Naţional Sindical (BNS), la care este afiliată Federaţia Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate.  Inițial, s-ar fi încercat rezolvarea problema salariilor printr-un proiect de lege, însă fără rezultat.

Un alt protest a avut loc în iulie 2023, au fost făcute promisiuni și atunci dar nu s-a întâmplat nimic. Sindicaliștii susțin că s-au găsit soluţii prin ordonanţe de urgenţă pentru alte categorii de salariaţi din sănătate, cu excepţia CAS.

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending