Contactează-ne

Prima pagină

Prostituate, cerșetori și scandalagii, mereu cu datorii la bugetul local

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ valoarea datoriilor nerecuperate la bugetul local de la persoanele juridice este la începutul lunii martie de 1.519.486 lei ■ față de lista anterioară, primăria a reușit să recupereze doar suma de 30.840 lei ■ valoarea datoriilor restante la data de 1 martie 2024 a persoanelor fizice este de 31.464.615 lei, din care 15.204.752 lei reprezintă amenzi contravenționale neîncasate ■

În conformitate cu prevederile Legii 207/2015 privind Codul de procedură fiscală și ale HCL 93/27 aprilie 2023, Direcția de Impozite și Taxe Locale, Serviciul Impozite și Taxe Persoane Juridice a publicat, din nou ceea ce presa s-a obișnuit a numi „lista rușinii”, care cuprinde obligațiile fiscale restante mai mari de 10.000 lei, care nu au fost achitate până la data publicării, respectiv 4 martie 2024.

Față de lista anterioară, din 14 februarie, în care figurau  43 de persoane juridice, în noul document apar 43 de firme cu o datorie la bugetul local de 1.825.970 lei. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Roman, Dragoș Toma, a explicat faptul că lista a fost reactualizată, motivat de situația în care din 14 februarie și până la noua publicare, administrația a încasat 30.840 lei. Am solicitat primăriei să ne comunice câți dintre agenți economici restanți, constant cam aceeași, se află în insolvență sau faliment.

„Niciunul dintre agenții economici publicați în listele menționate anterior nu sunt în insolvență sau în faliment. În conformitate cu prevederile art. 162*) alin. (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, lista cuprinde și obligațiile fiscale stabilite prin titluri de creanță împotriva cărora contribuabilul a exercitat căile de atac prevăzute de lege, până la soluționarea căilor de atac, caz în care organul fiscal a făcut mențiuni cu privire la această stare”, precizează reprezentanți Primăriei Roman.

Am mai întrebat reprezentanții Primăriei Roman care este valoarea datoriilor restante la data de 1 martie 2024, pe care le au persoanele fizice față de bugetul local. „Valoarea datoriilor restante la data de 1 martie 2024 pentru persoane fizice este de 31.464.615 lei, din care suma de 15.204.752 lei o reprezintă amenzile contravenționale. Prin sistemul informatic aplicat nu putem determina cu celeritate numărul persoanelor cu restanțe.

Persoanele cunoscute ca ocupându-se de prostituție, cerșetorie, scandaluri, etc acumulează în continuare amenzi (niciodată încasate, dar care după 5 ani se presscriu – n.r). În conformitate cu prevederile art. 162 din Codul de procedură fiscală, obligația de a publica pe pagina de internet proprie lista debitorilor care înregistrează obligații fiscale restante, precum și cuantumul acestor obligații privește numai debitorii persoane juridice, nu și persoane fizice”, a precizat Dragoș Toma.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending