Contactează-ne

Actualitate

Proiectul de buget – Liberalii au propus, majoritatea a… respins

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ grupul liberal din Camera Deputaţilor a susţinut amendamente ■ acestea au vizat finanţarea realizării de drumuri şi fonduri pentru asistenţa socială şi învăţămînt ■ „Distrugerea capacităţilor de dezvoltare la nivel local nu face altceva decît să îngroape viitorul întregii naţiuni!“, declară deputatul Leoreanu ■

Aleşii neamului au dezbătut, în cursul zilei de vineri, 15 februarie, proiectul de buget pentru anul 2019. Cu acest prilej, Laurenţiu Dan Leoreanu, viceliderul grupului de parlamentari din Camera Deputaţilor, a emis un comunicat de presă referitor la amendamentele propuse de Partisul Naţional Liberal la Legea bugetului pentru 2019, mare parte din acestea respinse de majoritatea PSD-ALDE. „Am susţinut de la tribuna Camerei Deputaţilor, mai multe amendamente la Legea Bugetului, vizînd stoparea decapitalizării bugetelor primăriilor, care, în situaţia prezentă, dorită de cei de la PSD, vor fi puse în imposibilitatea de a mai realiza investiţii în dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii locale. S-a cerut majorarea cu 5 miliarde lei a sumelor defalcate din TVA, de la 14,7 miliarde de lei, la 19,7 miliarde lei pentru bugetele locale, pentru finanţarea drumurilor, serviciilor de protecţie a copilului, pentru persoanele cu handicap, pentru asistenţa socială şi cheltuieli pentru sistemul de învăţămînt, elemente esenţiale, vitale pentru fiecare comunitate, după cum urmează: majorarea de la 938,6 milioane lei la 2.402,1 milioane lei pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor. Am mai depus un amendament privind majorarea de la 1.665,2 milioane de lei la 5.243,4 milioane de lei pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor“, a punctat deputatul PNL. Parlamentarul a mai propus creşterea alocărilor financiare pentru cheltuielile descentralizate la nivelul judeţelor, comunelor, oraşelor şi municipiilor, argumentînd că motorul funcţional al statului se găseşte fix la nivelul acestor comunităţi, care prin ceea ce produc susţin bugetul naţional. „Distrugerea capacităţilor de dezvoltare la nivel local nu face nimic altceva decît să îngroape viitorul întregii naţiuni!“, a conchis deputatul. Bugetul s-a aflat săptămîna aceasta în preocedură de legiferare în Parlament, trecînd de votul plenului ieri, după care va pleca spre promulgare. Bugetul, odată votat, va intra în vigoare abia după publicarea în Monitorul Oficial. În perioada care urmează sumele prevăzute în bugetul central urmează a fi defalcate pe unităţi administrativ teritoriale, după care vor fi comunicate consililor judeţene, consiliilor municipale, orăşeneşti şi comunale, urmînd apoi ca fiecare consiliu judeţean, consiliu local comunal, orăşenesc sau municipal să-şi voteze propriul buget.

Citește știrea
3 comentarii

3 Comments

 1. unu

  15 februarie 2019 at 8:17 PM

  LA CATE NEDREPTATI AI FACUT LA VIATA TA DE DICTATOR OFTICA-TE PANA NU MAI POTI

 2. Vasile

  16 februarie 2019 at 7:52 AM

  Vezi ca a mai ramas un loc la prima plecare pe planeta Marte. Acolo ai fi mult mai util si mai credibil.

 3. leo

  18 februarie 2019 at 9:55 PM

  Voi ati indatorat tara cu 200 MILIARDE de EURO, ati taiat salariile cu 25% la toti BUGETARII, ati marit TVA-ul de la 19% la 24%, ati inchis scoli marind norma didactica, ati inchis spitale fortand medicii sa plece in alta tara, ati marit taxa auto mai mult decat valoarea masinii secand, la care aspirau romanii la momentul respectiv, deci ati facut conform sloganului vostru electoral “”Noi facem ce trebuie”. ….Ne vedem in campanieeeeeee!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending