Contactează-ne

Actualitate

Proiecte de prevenire a consumului de droguri

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ marile companii din România se implică în proiectele de combatere a consumului de droguri, în rândul tinerilor ■ astfel  E-ON sprijină un important proiect inițiat de Asociația ”Zi de BINE” ■ el a demarat la câteva licee din București

 

Marile companii din România încep să se implice în proiecte sociale importante, cum ar fi prevenirea și combaterea consumului de droguri, în condițiile în care România a devenit nu doar o țară de tranzit a drogurilor, ci una în care consumul de droguri de mare risc a devenit o realitate întâlnită în toate mediile sociale, dar mai ales în rândul tinerilor. Astfel compania E.ON România și Asociația ”Zi de BINE” își unesc forțele în vederea prevenirii consumului de substanțe interzise în rândul tinerilor și lansează un nou proiect de sprijinire a acestora, numit „KIT” (Keep in touch). Proiectul vine ca răspuns la creșterea alarmantă a consumului de substanțe interzise de la vârste tot mai fragede. Programul debutează cu o perioadă intensă de formare, în șase licee din București: Liceul Național „Ion Creangă”, Școala Centrală, Liceul Teoretic „Ion Barbu”, Liceul Tehnologic Grivița, Colegiul Național „Matei Basarab” și Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, care urmează ulterior să fie implementat și în alte unități școlare din România.

Pe parcursul a patru luni, elevii și profesorii selectați vor participa la sesiuni intensive de formare pe teme esențiale care să îi protejeze pe copii de alegeri greșite: comunicare asertivă, gestionarea anxietății, reziliență și dezvoltare personală.

Este de notorietate faptul că potrivit unei statistici din 2022 în România sunt cel puţin un milion de persoane care au consumat „cel puţin o dată în viaţă” droguri, iar strategia de luptă împotriva acestui fenomen ţine de prevenţie, combatere şi tratament, așa cum susțin experții antidrog. Potrivit unui Raport al Agenției Naționale Antidrog 10,7% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 15-64 ani au consumat cel puţin un tip de drog ilicit de-a lungul vieţii (consum experimental), în timp ce 6% dintre ei au consumat și în ultimul an (consum recent). Se remarcă o încetinire a ritmului de creştere a consumului pentru majoritatea drogurilor ilicite, excepţie făcând consumul de noi substanţe psihoactive (NSP). Cele mai mari rate de consum se observă în rândul populaţiei tinere (15-34 ani). Adolescența este perioada cu vulnerabilitatea cea mai mare la inițierea consumului de droguri, cea mai mică vârstă de debut fiind declarată pentru consumul de noi substanțe psihoactive (13 ani). Canabisul continuă să fie unul dintre cele mai consumate droguri în România, atât de populaţia generală (locul 2 în clasamentul celor mai consumate droguri ilicite din România, după noile substanţe psihoactive), cât şi de populația școlară.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending