Contactează-ne

Actualitate

Programări online pentru consultații medicale

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pentru a se putea planifica la o consultație, pacienții trebuie să intre pe site-ul oficial al spitalului www.spitalroman.ro la secțiunea Portal medical/Programari online unde trebuie să introducă anumite date ■ pentru aproximativ 2 luni, rămân valabile si celelalte posibilități de programare - telefonic sau scriptic ■

Conducerea  Spitalului Municipal de Urgență (SMU) Roman manifestă o deschidere, din ce în ce mai mare, pentru modernizarea mijloacelor de asigurare a serviciilor medicale oferite pacienților. În acest sens , pacienții din Roman și din localitățile Zonei  Metropolitane au la dispoziție altă facilitate. Cu ajutorul unei aplicații, a fost îmbunătățit modul de programare online pentru consultațiile din ambulatoriile de specialitate din cadrul unității.

Pacienții care doresc să beneficieze de serviciile medicale oferite de cabinetele din ambulatoriu se pot programa online, prin intermediul unei noi platforme digitale. Acest sistem simplifică procesul de acces la consultații și investigații medicale, reduce timpul de așteptare și optimizează fluxul de pacienți. Pentru a accesa platforma, pacienții trebuie să intre pe site-ul oficial al spitalului www.spitalroman.ro, la secțiunea Portal medical/Programari online.

Aci trebuie să introducă numele complet, CNP-ul, un număr de telefon valid și să aleagă data și ora la care vor să se prezinte la cabinetul dorit, în funcție de disponibilitatea medicilor, conform programărilor deja efectuate. Modulul funcționează în strânsă legatură cu sistemul informatic implementat în spital, de unde sunt extrase informațiile despre cabinetele de consultații, orarul medicilor, precum și perioadele de consultație aferente.

„Ulterior, aplicația furnizează informații cu privire la pacientul programat și un minim de date necesare programării. Modulul permite configurarea câmpurilor, toate sau parțial, ce se doresc a fi obligatorii în momentul  programării (ex. nume, prenume, CNP, numar de telefon, număr bilet de trimitere)”, a declarat Andreea Trifan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Aceasta mai spune că avantajul principal al acestui modul de organizare a consultațiilor îl reprezintă accesul facil al pacientului prin comunicarea, la distanță și aflarea în timp real  a informațiilor despre disponibilitatea medicilor. După implementarea unui asemenea mod de planificare a consultațiilor se pot reduce timpii de așteptare prin programarea, din timp, a vizitelor pacientului la medicul specialist, la controale semestriale şi anuale specifice sau la controale suplimentare. „Pentru o perioadă de aproximativ 2 luni, rămân valabile si celelalte posibilități de programare (telefonic sau scriptic).

De asemenea, rămân valabile programările deja efectuate la cabinetele specializate ale ambulatoriului integrat spitalului, chiar dacă acestea nu se regăsesc în noul sistem informatic. Acest sistem este o soluție modernă și eficientă pentru îmbunătățirea calității actului medical și vine in sprijinul pacienților care nu se pot deplasa. În felul acesta se poate evita aglomerarea zonelor cu risc epidemiologic. Platforma digitală este securizată și respectă normele de protecție a datelor personale”, amai comunicatAndreea Trifan.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending