Contactează-ne

Actualitate

Prognoză meteo. Vin ploi şi furtuni

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pe 29 martie, în judeţ au fost temperaturi de 23 de grade ■ la început de aprilie vin precipitaţii, inclusiv mixte şi se răceşte dramatic ■ ziua vor fi 7 grade, iar minimele nocturne vor fi negative ■

Luna lui Mărţişor a fost capricioasă din punct de vedere meteo şi destul de rece, însă pe final vremea ne-a făcut o surpriză frumoasă şi ne-am bucurat de temperaturi mai degrabă specifice lunii mai.

Conform informaţiilor de pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, pe 29 martie în judeţ au fost maxime spectaculoase, de 23 de grade la Tîrgu Neamţ, 21,6 grade au fost în reşedinţa de judeţ şi 21,4 grade s-au înregistrat la Roman.

Pînă şi la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca au vost valori pozitive, de 5,4 grade, astfel că stratul de nea coborît la 83 de centimetri. Şi minimele din noaptea de 29/30 martie au fost îndrăzneţe şi s-au situat între 5 grade la Roman şi cel mult 7,7 grade la Piatra Neamţ, pe munte fiind 0,1 grade.

Astăzi, 31 martie, rămînem cu vreme caldă, vor fi 20 de grade, dar se anunţă cer acoperit şi precipitaţii lipsă. Noaptea aduce o minimă îndrăzneaţă, de 9 grade. Caldă zi din intervalul de prognoză pare a fi şi cea de vineri, 1 aprilie, cînd pe fondul unui cer variabil ne vom bucura de 22 de grade, dar în a doua parte a zilei sînt aşteptate furtuni violente. Urmează cea mai blîndă noapte din ultima perioadă, cu o minimă de 10 grade.

De sîmbătă, 2 aprilie, începe un proces de răcire şi vor fi doar 17 grade. După amiază sînt aşteptate, din nou, furtuni. Una din cele mai reci zile pare a fi cea de duminică, 3 aprilie, cînd cu greu se vor înregistra 7 grade, iar dacă prognoza se adevereşte ar putea fi precipitaţii mixte. Noaptea aduce temperaturi de infarct faţă de intervalele anterioare şi vor fi 0 grade.

La fel va fi vremea şi luni, 4 aprilie, cer acoperit, precipitaţii mixte, 7 grade ziua şi valori negative de -2 grade vor fi peste noapte. Nu se schimbă mare lucru nici marţi, 5 aprilie, cu excepţia faptului că se opresc precipitaţiile, însă maxima diurnă ajunge cu greu la 8 grade.

De miercuri, 6 aprilie, începe să se încălzească timid, dar în nici un caz nu vor mai fi temperaturile de pe final de martie. Va fi cer variabil cu soare, 11 grade ziua şi 1 grad va fi peste noapte. Joi, 7 aprilie, se anunţă din nou cer variabil cu soare şi o maximă diurnă de 12 grade. După lăsarea întunericului în zona noastră vor fi 3 grade. Vineri, 8 aprilie, revin norii, nu şi precipitaţiile.

Mercurul din termometre rămîne cantonat ziua la 12 grade, iar peste noapte minima saltă la 5 grade. La fel vor fi condiţiile meteo şi sîmbătă, 9 aprilie. Ceva schimbări ar putea veni în ultima zi de pronoză. Duminică, 10 aprilie, la finele ultemie decade a lunii viitoare, se face niţel mai cald şi avem promisiunea unei maxime de 15 grade. Şi noaptea va fi mai blîndă, cu o minimă de 6 grade.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending