Contactează-ne

Actualitate

Profesoară plecată la Ceruri

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ după o luptă de mai bine de 9 ani cu un neoplasm mamar avansat, profesoara , Sorina-Mihaela Danciu a plecat în ”Lumea celor Drepți” ■ femeia a lăsat pe pagina sa de socializare o ”posare Testament” de-a dreptul zguduitoare, despre ”vinile sale închipuite” pe acest Pămînt, despre datoriile împlinite și neîmplinite față de familie, societate și sine ■ decedată de Ziua Internațională a cărții, declarată ca și ”Ziua marelui Shakespeare”, regretînd enorm o viață care a zdrobit-o pe acest Pămînt, a plecat să se bucure, în Ceruri, de sonetele ”Marelui Whilliam” și de muzica îngerească a lui Fredy Mercury, cel care la plecarea din această lume, rostea testamentar: ”THE SHOW GO ON !” ■

E absolut nedrept și inuman, în înțelegerea noastră, ca pămînteni trecători, prin această Lume a suferinței, să ne părăsească, prematur, la doar 53 de ani, o ființă care a făcut numai bine pe aceast Pămînt, o ființă care timp, de exact 9 ani, s-a luptat, cu disperare, cu o boală necruțătoare, cu prejudecățile și injustiția unei lumi, neiertătoare, cu ”vinile închipuite”, manifestate, explicit sau implicit, de către unele persoane intolerante , dar o femeie, care, de pe patul de moarte, vrea să ”predea ștafeta suferinței”, celor care au prețuit-o și iubit-o, cu adevărat.

Și în ultima zi a vieții sale, întoarsă de pe patul de suferință al unei clinici din Italia, a avut ”curajul” să lase pe pagina sa de socializare o ”postare Testament” , pe care, doar cei apropiați, care i-au cunoscut viața zbuciumată , au putut-o descifra: și temerile, și angoasele, și vinile acuzatoare închipuite, ale celor care au judecat-o greșit, pentru lucruri pe care numai Dumnezeu le-a hotărît, într-un anume fel. Și Sorina a plecat din această Lume injustă, exact în noaptea zilei de 22 aprilie spre 23 aprilie, ”Ziua Marelui Shakespeare”, să predea limba acestuia Îngerilor, întruchipați și în Petruț, fiul său, mort în urmă cu mulți ani din cauza unei boli necruțătoare. Descătușată de angoasele care au măcinat-o pînă în ultima clipă a vieții, a lăsat acest mesaj cutremurător, aparținînd lui ”Freddie Mercury”, muzician, cîntăreț, compozitor și textier britanic, vocalist al fornației de muzică rock ” Fredy Queen”, cu al său testament muzical ” THE SHOW MUST GO ON!”, care în traducere liberă ar însemna: ”Spectacolul vieții trebuie să continue!”.

” Începînd de astăzi, dragii mei, prieteni, voi putea, în sfîrșit, să mă bucur de tot ce nu am cutezat să sper în viața pămînteană, voi putea zbura acolo unde mi-am dorit ză zbor , voi putea simți tot ce nu am putut simți AICI, să spun tot ce nu am îndrăznit să spun, să cuget tot ce nu am știut să cuget, să zăbovesc cu gîndul la tot ce mi-am propus și nu am avut timp să îndeplinesc. Însă, cu siguranță, nu voi putea iubi mai mult decît am fost iubită pe acest Pămînt! Aici am cunoscut dragostea cea mai sinceră și mai blîndă de la familie și de la prieteni și cea mai mare dragoste din partea unui OM, care putea fi dăruită vreodată, necondiționat și, poate, chiar… nemeritat, dar a cărei căldură o voi resimți mereu, pînă la sfîrșitul Lumii !….”, a reușit, să rostească, la despărțirea de LUMEA ACEASTA NEDREAPTĂ, această ”Julietă a vremurilor moderne ” către ”Romeo” al său, minunatul ei soț, dr. Constantin Danciu, șeful Laboratorului de Anatomie Patologică de la Spitalul Roman, jurîndu-i iubire veșnică și dincolo de această viață meschină…

Pleacă din Lumea pămînteană, purificată de suferință, în Ziua de Florii

” Dacă sufletul meu a trebuit să se purifice prin suferință de păcatele și greșelile mele pămîntene, cu siguranță acest lucru s-a împlinit deja. Acum sînt mai aproape de Mîntuire! Voi mai zăbovi o vreme pînă în Duminica de Florii, pe care mi-am ales-o ca ultimă zi pămînteană, înainte de a mă alătura Adormiților Mei, Petruț( fiul decedat de Sindrom Down, boală genetică necreuțătoare .nr,), de Radu( fratele , profesor de matematică, decedat și el prematur n.r ), tatei și bunicilor! Vă las vouă, dragii mei prieteni, amintirile mele și partea mea netrăită de fericire! THE SHOW MUST GO ON! ”….. Și…, cu adevărat, ”Spectacolul vieții trebuie să continue!” pentru că toate proiectele Sorinei Mihaela Danciu, profesoară de Limba engleză la Colegiul Național ”Roman-Vodă”, născută la 1 octombrie 1968, și plecată dintre noi la doar 53 de ani, trebuie continuate, de către miile de foști elevi, răspîndiți pe toate continentele Lumii, pe care i-a învățat Limba engleză, pe care i-a inițiat în cele mai ”tari” proiecte europene, pe care i-a plimbat în lumea asta largă, o femeie timidă în aparență, dar cu o dorință lăuntrică impresionantă de a face lucrurile bine și temeinic, o femeie aparent fragilă, dar puternică, care și-a înfruntat un destin cumplit, acela de a fi adus pe lume, trei copiii frumoși la minte și cu un suflet curat, dar <<pedepsiți>> de Cel de Sus, din motive genetice, că… <<așa a vrut Dumnezeu!>>, o femeie care și-a iubit pruncii, mai presus de ființa sa, așa cum și-a iubit ca nimeni alta, meseria de dascăl.

O profesoară, la rîndul ei iubită, necondiționat, de miile de elevi pe care i-a pregătit. Și acest lucru a fost dovedit cu prisosință, de către toți cei care i-au fost alături, sufletește și material, pentru a fi adusă ACASĂ, în țară, cu un avion privat, de la clinica din Italia, unde a fost îngrijită, în speranța că va mai trăi. Costurile transportului aerian nu puteau fi suportate, nici într-un caz de o familie iubitoare, care i-a fost alături în toți acești ani chinuitori, în lupta cu boala perfidă! Acesta a fost ultimul gest de empatie și sinceră prețuire față de un dascăl minunat și față de o mamă și soție desăvîrșită.

Corpul neînsuflețit al Sorinei va pleca, așa cum și-a dorit, de la Centrul de educare a copiilor cu dizabilități, ”Eurasia”, înființat de ea, în casa părintească, în strada C.A.Rosetti, duminică, 25martie, la orele 12,30. Dumnezeu să-ți fie aproape, Sorina-Mihaela și să te răsplătească, pentru tot ce ai ”risipit” cu generozitate în această Lume, cel mai adesea nedreaptă cu tine!

Citește știrea
2 comentarii

2 Comments

 1. AM

  25 aprilie 2021 at 6:42 PM

  O profesoara deosebita care a pus mereu elevii pe primul loc! Implicarea dânsei în clubul de dezbateri, proiectele internaționale, găzduirea la centrul ei în vederea pregătirii și susținerii examenelor internaționale (Cambridge, TOEFL, SAT), fondatoarea ONG-ului People To People – filiala Roman – arata implicarea și plăcerea de a susține noile generații. Un om care a avut parte de prea multe necazuri pentru sufletul blând pe care-l avea. Dumnezeu sa o odihnească, condoleanțe familiei!

  Semnat un fost elev, pregătit din clasa a II-a de dumneaei și căruia ii datorează interesul pentru limba engleza

 2. Lica

  28 aprilie 2021 at 6:29 PM

  Ai dispărut din viață în plină tinerețe, lăsând în urma ta,o veșnică tristețe.Condoleante celor apropiați.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Evaluare Naţională cu sesiune specială

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ ministerul a modificat calendarul desfăşurării examenului pentru elevii clasei a VIII ■ acesta se va desfăşura în perioada 7 iunie - 4 iulie ■ absolvenţii care nu au putut susţine examenul vor participa la o sesiune specială ■

De la declanşarea pandemiei de coronavirus, factorii de decizie din sistemul de educaţie au fost nevoiţi să ajusteze diverse acte normative, din cauza faptului că a fost afectat grav şi procesul de învăţămînt. La sfîrşitul lunii trecute, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a elaborate Ordinul 3744 din 28 aprilie 2021, publicat în Monitorul Oficial, privind modificarea şi completarea Ordinului nr. 5455/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii de clasa a VIII-a.

Astfel, conform actului normativ amintit a fost fixat Calendarul de desafăşurare a Evaluării Naţionale după cum urmează. Între 7 şi 11 iunie 2021 va avea loc înscrierea pentru examen; 22 iunie – proba scrisă la Limba şi literatura română; 24 iunie – proba scrisă la Matematică; 25 iunie – Limba şi literatura maternă, unde este cazul; 29 iunie – între orele 16 şi 19 şi 30 iunie – între orele 8-12 – depunerea contestaţiilor; 30 iunie – 4 iulie – soluţionarea contestaţiilor, iar pe 4 iulie – afişarea rezultatelor finale.

Ca element de noutate, anul acesta este introducerea unei sesiuni speciale, destinate candidaţilor care, conform unui certificat medical, nu s-au putut prezenta în sesiunea anterioară. Conform actului normativ candidaţii aflaţi în situaţia menţionată vor putea înscrie în perioada 7 şi 11 iunie 2021; 5 iulie – Proba la Limba şi literatura română; 6 iulie – proba scrisă la Matematică; 7 iulie – Limba şi literatura maternă, unde este cazul; 9 iulie – afişare rezultate înainte de contestaţii (pînă la ora 12.00); 9 iulie, între 14 şi 20 – depunere contestaţii; 10-11 iulie – rezolvare contestaţii; 12 iulie – afişare rezultate finale. În judeţul Neamţ sînt aştepaţi la examenul de Evaluare Naţională 3.660 absolvenţi ai clasei a VIII-a.

Citește știrea

Actualitate

Chefuri cu droguri, alte „note de plată“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la cîteva săptămîni de la descinderile procurorilor DIICOT, petrecăreţii au fost amendaţi ■ este vorba de 114 de persoane care au fost depistate la petrecerile ilegale ■ în cauză, 10 persoane, între care şi cei doi patroni, au ajuns după gratii ■

Petrecerile cu droguri din cluburile Jazz City Café şi Chaplin’s Pub nu s-au lăsat numai cu 10 arestări, unele despre care a vuit tîrgul. De la data descinderilor oamenilor legii la chefurile ilegale pe timp de pandemie, în noaptea de 17/18 aprilie 2021, ancheta a continuat, iar între timp au fost identificate toate persoanele care au fost găsite în acea noapte la party.

Fiecare dintre participanţi a fost amendat, iar prime sancţiuni au fost anunţate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ într-un comunicat de pe 6 mai 2021. Atunci s-a anunţat faptul că oamenii legii au aplicat unui număr de 33 de persoane fizice tot atîtea sancţiuni pentru participarea la activităţi în spaţiul public/privat pentru care au fost instituite interdicii sau restricţii, valoarea totală a amenzilor dispuse fiind de 51.000 lei. A doua zi, Poliţia Neamţ a revenit cu un alt comunicat şi a anunţat că a aplicat alte 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 60.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind protecţia individuală şi a celor privind libera circulaţie/deplasare.

Marea majoritate a acestor sancţiuni au fost pentru petrecăreţii din cele două cluburi, 114 persoane fiind sancţionate cu 110.000 lei. Reamintim că în urma descinderilor oamenilor legii din noaptea de 17/18 aprilie, 10 indivizi au fost arestaţi preventiv. Este vorba de patronii celor două cluburi, Constantin Cuejdianu şi Cristian Valentin Dobrea, precum şi celebrul hoţ Paul Bumberică, zis Orlando, Claudiu Constantin Enea, Mihai Pavel, Ştefan Gabăr, Ciprian Motoi, Florin Nicolae Rusu, Ioan Stan şi Alin Alexandrul Chiuariu. Toţii au contestat cătuşele la Curtea de Apel Bacău, dar nu au găsit înţelegere, astfel că au petrecut sărbătorile Pascale în arestul Poliţie Neamţ.

Conform datelor de anchetă, procurorii începuseră urmărirea penală încă din luna februarie a acestui an, iar pentru dovedirea făptaşilor au fost folosiţi lucrători sub acoperire. Aşa s-a aflat că la petrecerile din spatele uşilor închise se traficau droguri, preţul fiind de 100 de euro gramul de cocaină sau 50 de euro pentru un comprimat de ecstasy. Patronii cluburilor strîngeau comenzile de la clienţi, se pare şi banii pentru stupefiante, apoi chemau dealerii care aduceau ceea ce comandaseră clienţii. Petrecerile la care participau circa 50 de persoane aveau loc de regulă în noapţile de sîmbătă spre duminică şi se spărgeau în zori, în jurul orei 5 dimineaţa, cînd se ridicau restricţiile de circulaţie.

Citește știrea

Actualitate

Lupta doctorilor nu doar cu coronavirusul, ci şi cu ignoranţa

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ medicul de familie Filip Panait face, din nou, un rechizitoriu al societăţi ■ acesta acuză comunicarea dezastruoasă a guvernanţilor pe teme de interes, cum e aceea a campaniilor de vaccinare ■ medicul crede că interesul politic este să ţină populaţia în ignoranţă ■

Filip Panait, medic de familie la Bîra, cunoscut ca unul dintre cei mai vocali oameni ai sistemului, este extrem de nemulţumit de atitudinea unor cetăţeni faţă de oamenii în halate albe, pornită adesea din mediul politic.

Acesta relatează o întîmplare de acest gen, care l-a pus pe gînduri foarte serios, în ceea ce priveşte misiunea medicilor de a se lupta nu numai cu bolile, dar şi cu ignoranţa. „«Doctorii omoară oameni!». Acestea au fost cuvintele unui tătic, cu aburii alcoololului în cap, după ce i-am vaccinat copilul acum un an. Părintele, cu un anumit grad de analfabetism şi sosit de prin Italia, cu doi copii destul de neglijaţi din punct de vedere medical şi nevaccinaţi la timp, a venit la mine la cabinet, împreună cu soţia, să se înscreie pe lista mea de pacienţi.

Le-am vorbit frumos şi le-am spus că unul dintre copii nu are vaccinurile de rutină efectuate. La ceva vreme au venit cu acel copilaş să-l vaccineze, copilul avînd atunci peste un an. După imunizare, aşa cum se mai întîmplă, a făcut o mică reacţie locală, cu durere şi o uşoară tumefacţie, a început să plîngă. M-a sunat tatăl spre seară, supărat şi mînios, că cel mic plînge. «Vă sau în judecată!. Doctorii omoară oameni», m-a ameninţat bărbatul. Am stat, l-am ascultat. Era vizibil că se afla sub influenţa consumului de acool. «Mă duc la spital!».

Am convenit să sune Ambulanţa şi să meargă la spital, deşi şi acolo tot doctorii îi tratau copilul şi nu i s-a făcut decît ceea ce-i recomandasem şi eu să facă. L-am lămurit că asemenea reacţii sînt normale după vaccinare şi i-am spus că, proprii mei copii au făcut reacţii mai severe. Atunci mi-am dat seama că în România la capitolul comunicare se stă extrem de prost, începînd de la secretarul de stat Raed Arafat şi continînd cu miniştrii Sănătăţii, de cele mai multe ori avînd conduita unui contabil bancar, ceea ce explică atitudinea agresivă a oamenilor, cărora le este greu să înţeleagă încrengătura de interese big-farma.

Cu o populaţie slab şcolarizată şi cu politicieni de proastă calitate este explicabil de ce s-a ajuns în acest punct“, este de părere medicul Filip Panait. Acesta este convins şi de faptul că vinile pot fi căutate şi în atitutudinea unor elite româneşti, inclusiv a celor din lumea medicală, politică sau oculte, care au contribuit din plin, la situaţia în care este ţara.

„O doamnă şi un lider de partid sînt cei mai buni vraci ai acestei naţii, care împreună cu şefii galeriiilor de fotbal vor transforma România într-un «paradis terestru»“, a conchis medicul. Acesta a mai precizat că a trecut un an de la întîmplarea cu nemţeanul venit din Italia, care cu întreaga lui familie a rămas pe lista sa de pacienţi, căpătînd încredere în sfaturile medicului lor şi nu în ceea ce auzise sau citise pe internet, cum că „medicii omoară pacienţi“.

Citește știrea

Trending