Contactează-ne

Actualitate

Procesul electoral a intrat în linie dreaptă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în județul Neamț au ajuns 2.508.657 buletine care cântăresc 18 tone ■ pe listele electorale permanente  sunt înscriși 455 de mii de nemțeni, care vor vota în 490 secții de vot ■ 3243 de nemțeni și-au făcut vize de flotant pentru a-și exprima opțiunea într-o anume localitate

Au mai rămas exact patru zile până la alegerile locale și cele europarlamentare, timp în care se fac ultimele pregătiri pentru buna desfășurare a scrutinului din 9 iunie, sub atenta supraveghere a Prefecturii Neamț. Potrivit informațiilor primite de la această instituție în județul in Neamț sunt înscriși pe listele permanente ale Autorității Electorale Permanente peste 455 de mii de cetățeni cu drept de vot, care pot vota într-una din cele 490 de secții de votare organizate pe teritoriul județului. Aceștia vor vota pe 2.508.657 buletine de vot, ce cântăresc nu mai puțin de 18 tone.  Fiecare alegător va primi câte cinci buletine de vot. Un buletin pentru Parlamentul European, unul pentru alegerea primarului și altul pentru președintele de Consiliu Județean, alte două buletine vor fi pentru Consiliul Local şi pentru Consiliul Județean. Pentru Neamț au fost tipărite câte 501.832 de buletine din fiecare tip, din cele destinate alegerilor locale. Ca de fiecare dată în preajma alegerilor în toate localitățile din județ a existat ”îmbulzeală” mare la birourile de Evidență Informatizată a Persoanei pentru vizele de flotant.  În cele 83 de unități administrativ- teritoriale, dintre care două municipii, 3 orașe și 78 de comune , date care au fost actualizate în baza Registrului Național de Evidență a Persoanelor, în data de 4 mai,  în județul Neamț au fost făcute 3243 de vize de flotant, din care 621 la Piatra Neanț, 545 la Roman și 274 la Târgu Neamț. În mediul rural  cele mai multe vize de flotant au fost înregistrate  la  Dragomirești-61, la Gherăești 51, la Mărgineni 43, la Dobreni 40, la Gârcina 39,  la Pâncești 37, la Horia 35. La polul opus cele mai puține vize de flotant s-au înregistrat la Moldoveni(6), la Poiana Teiului tot 6, la  Valea Ursului 6, la Tașca și Poienari câte 7. Aceste vize au coincis, însă,  și cu perioada de înscriere la clasele pregătitoare din învățământ, unde pentru a ajunge la un anume învățător, dintr-o școală bine cotată,  s-au utilizat tot aceste vize de flotant.

O altă noutate a acestor alegeri este și cea legată de faptul că în timpul scrutinului de duminică, 9 iunie , va exista un singur purtător de cuvânt, ”vocea unică”, în persona inspectorului Ramona Ciofu de la Inspectoratul  de Poliție Județean  Neamț, singura abilitată să comunice cu presa.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending