Contactează-ne

Actualitate

Problemele afaceriştilor din Pietonal şi… Epoca de Aur

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ urmare a existenţei unei stări tensionate între oamenii de afaceri din Groapă şi primărie, edilii i-au invitat la o întîlnire ■ s-au aflat care-s problemele pe care le întîmpină mediul de afaceri ■

Caracterul de „pietonal“ al spaţiului amenajat în strada Ştefan cel Mare şi restricţiile impuse au creat nenumărate nemulţumiri în rîndul oamenilor de afaceri, mai ales în ceea ce priveşte accesul în acest spaţiu urban. Zilele trecute, conducerea Primăriei Roman a organizat o întîlnire cu puţinii oameni de afaceri care mai au spaţii comerciale în zonă.

„Am analizat împreună modalităţile aplicate pînă în prezent pentru accesul auto, eficienţa şi modul de funcţionare al barierei. Au fost lansate propuneri referitoare la un anumit program de acces. De asemenea, am discutat despre o sistematizare a locurilor de parcare, despre îmbunătăţirea serviciilor de salubrizare, dar şi despre întreţinerea şi crearea de noi spaţii verzi. Consider că întîlnirea a fost una de bun augur şi îi asigur pe toţi proprietarii de spaţii, dar şi pe locuitorii din Pietonal Ştefan cel Mare că, în soluţiile adoptate, voi ţine cont de propunerile venite din partea tuturor“, a promis primarul Leonard Achiriloaei.

Oamenii de afaceri, la rîndul lor, au plecat încrezători că problemele ridicate vor sta în atenţia municipalităţii, care a conştientizat faptul că este în beneficiul comunităţii să sprijine mediul de afaceri, confruntat cu mari dificultăţi financiare în ultimii ani. În sinteză, problemele discutate s-au referit la sistemul actual de acces în Pietonal al maşinilor care fac aprovizionare sau distribuţie doar pînă la ora 18.00, pe bază de cartelă, sistem care a fost sever criticat de producătorii şi vînzătorii de mobilă, de cei care au magazine de covoare, dar mai ales de furnizorii de servicii de alimentaţie publică – laborator de cofetărie, restaurant, shaormărie.

Aceştia i-au adus la cunoştinţă primarului probleme majore, cu impact grav asupra relaţiei cu clienţii şi cu angajaţii, de natură a le fi pusă în pericol activitatea. Au fost prezentate situaţii în care aprovizionarea cu marfuri voluminoase şi foarte grele s-a făcut zilnic şi de mai multe ori pe zi, cu spatele, de la barieră la sediile firmelor, piese grele fiind urcate pe scările de acces de la nivelul parter la etaj, singura posibilitate în spatele blocurilor. De reamintit faptul că proiectul Pietonalului, dinainte de 1989, prevedea ca la parterul blocurilor să fie amenajate spaţii comerciale, cu acces şi din spatele imobilelor şi coloană de canalizare separată, dar constructorul nu a respectat aceste condiţii. În ultimii 30 de ani, primăria a intervenit, în mod repetat, cu lucrări de amenajare şi întreţinere, fără rezultate. Consecinţa absurdă e echilibristica făcută pe scări cu torturi şi platouri cu prăjituri, de angajaţii laboratorului de cofetărie. Deloc de neglijat, şi problema predării gunoiului menajer.

A fost făcută cunoscută primarului blocarea accesului maşinilor firmelor după ora 18.00, ceea ce-i obligă pe angajaţi să ducă în spinare sacii cu gunoi la tomberoanele dinafara Pietonalului. A fost agreată, în principiu, propunerea ca accesul maşinilor firmelor să se facă pe bază de cartelă, dar şi după ora 18.00. Primarul a susţinut, iniţial, modele de genul centrului vechi din Bucureşti, dar după ce i-au fost făcute cunoscute problemele punctuale s-a consultat cu specialiştii din administraţie şi a promis măsuri care să susţină activitatea economică.

Se va modifica softul prin care este gestionat accesul maşinilor în Pietonal, urmînd a se face o evaluare a necesităţii utilizării de cartele şi abonamente şi de către alte categorii de romaşcani. Se va reamenaja peisagistic zona şi se vor organiza evenimente care să atragă romaşcanii în Pietonal, ca zonă de promenadă şi relaxare.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending