Contactează-ne

Actualitate

Primul contact „pe viu“ cu meseria. Elevi în practică la Inspectoratul de Jandarmi Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ aceştia urmează cursurile Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş“ Fălticeni ■ au fost admişi în luna mai şi sînt la primul stagiu de practică ■

Un număr de 11 elevi jandarmi, care au fost declaraţi admişi în luna mai 2022 şi urmează cursurile Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş“ Fălticeni, efectuează primul stagiu de practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ. Primul contact „pe viu“ cu meseria pe care şi-au ales-o se va derula în perioada 1 august – 19 octombrie 2022.

Viitorii subofiţeri vor desfăşura stagiul de practică în cadrul structurilor de ordine publică din Piatra Neamţ, Roman şi Tîrgu Neamţ şi vor participa, alături de tutori jandarmi cu experienţă în activitatea profesională, la activităţile şi misiunile desfăşurate în zona de competenţă teritorială, urmărindu-se realizarea obiectivelor şi măsurilor prevăzute în programa stagiului de practică.

Acest stagiu are un caracter practic/aplicativ şi reprezintă un bun prilej de a pune în practică noţiunile teoretice dobîndite în timpul orelor de curs, dar şi pentru a cunoaşte şi a-şi însuşi mai bine aspectele legate de misiunile specifice armei. Ei au preluat ştafeta de la alţi 19 colegi de-ai lor care au încheiat ultimul stagiu de practică în cadrul structurilor de ordine publică din cadrul inspectoratului pe 29 iulie 2022.

Cei 19 viitori subofiţeri jandarmi au participat la misiuni de ordine publică, iar după ce şi-au însuşit cunoştinţele teoretice şi deprinderile practice necesare îndeplinirii misiunilor se vor întoarce la şcoala militară unde îşi vor continua studiile pînă în luna octombrie cînd vor susţine examenul de absolvire, în urma căruia vor fi repartizaţi în unităţile Jandarmeriei Române.

„Îi felicităm pe fiecare în parte pentru modul responsabil în care şi- au desfăşurat activitatea şi le dorim succes la examenele viitoare, iar pe cei care abia ne-au păşit pragul îi asigurăm de tot sprijinul!“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending