Contactează-ne

Actualitate

Primii paşi concreţi pentru ca Piatra Neamţ să redevină Perla Moldovei. Măcar la turism

Știre publicată în urmă cu

în data de

Municipalitatea pietreană face primii paşi, concreţi, pentru a transpune în fapte promisiunea că Piatra Neamţ va redeveni Perla Moldovei şi că turismul va fi, dacă nu principalul, unul dintre motoarele ce va propulsa oraşul spre această destinaţie.

Aşa ar putea fi sintetizat demersul anunţat joi, 2 februarie, de primarul Andrei Carabelea, de a numi un “manager al destinației Piatra-Neamț”. Cel propus este Alexandru Filip, un pietrean cu o carieră de peste 10 ani în mediul privat. Este antreprenor și consultant de marketing în industria turismului și a ospitalității. Experiența în domeniul turismului și-a câștigat-o atât ca manager al unei agenții de marketing turistic, ca proprietar de pensiune, dar și ca fondator al aplicației Bucharest CityApp și al proiectului #priNeamț.

Sunt emoționat pentru că sunt acasă, sunt onorat de propunerea de a fi manager de destinație și îi mulțumesc domnului primar pentru provocare. Sunt un om al faptelor, pentru că prea des în țara noastră se vorbește mult și se face puțin. Am un obiectiv clar pentru turismul din Piatra-Neamț: creșterea mediei de înnoptare și, implicit, creșterea volumului de turiști care ne vizitează. Cum vom face acest lucru? Cu răbdare, ca la carte, cu implicarea mediului privat și a administrației locale. Avem deja un plan clar și concret de acțiune, prin care să punem bazele promovării turistice, să creăm un brand turistic local și produse turistice noi. Le mulțumesc tuturor celor care deja și-au arătat deschiderea și implicarea și lansez invitația către tot sectorul HoReCa de a se înscrie în OMD Piatra-Neamț și de a colabora pe mai departe”, a declarat Alexandru Filip, în cadrul conferinţei de presă susţinute, joi, 2 februarie, la Primăria Piatra Neamţ.

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea, a explicat de ce este oprtun să vorbim acum, când oraşul e în plin şantier, de promovare turistică.

Poate părea ciudat că vorbim acum, când orașul este în plin șantier, de promovare turistică. Însă trebuie să ne pregătim chiar de la acest moment, când avem un oraș frumos, pentru când vom avea un oraș și mai frumos și mai modern și să punem bazele pentru o promovare turistică eficientă. Îmi doresc o abordare profesionistă pentru turismul pietrean și țintim să facem lucrurile mult mai bine decât până acum. Alexandru Filip este omul care a arătat că se poate să faci lucruri mari, printr-un plan bine pus la punct, dedicare și deschidere. În acest demers, Primăria va fi un sprijin prin alocarea resurselor necesare, resurse care vor fi utilizate eficient de profesioniști”, a declarat Andrei Carabelea.

Anterior conferinței de presă a fost organizată o întâlnire cu reprezentanți ai Primăriei, ai Organizației de Management al Destinației Piatra-Neamț și ai principalilor actori din sectorul HoReCa local, unde a fost prezentată strategia OMD Piatra-Neamț pentru promovarea turistică a stațiunii Piatra-Neamț.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending