Contactează-ne

Prima pagină

Primăvara începe chiar cu… dreptul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele primei decade a lui Mărţişor este aşteptat timp frumos ■ doar azi va fi ceva mai rece, apoi vor fi temperaturi de pînă la 11 grade ■ şi nopţile devin mai blînde şi preponderent vor fi minime pozitive ■

Primăvara calendaristică a debutat cu dreptul şi în prima zi a lui Mărţişor am avut parte de o vreme excelentă, cu soare şi valori termice nesperate pentru acest moment al anului. Meteorologii dau asigurări că vremea îşi păstrează aceleaşi caracteristici cel puţin în prima decadă a lunii. Vor fi valori termice diurne de pînă la cel mult 11 grade Celsius şi în majoritatea timpului cerul va fi degajat. Şi nopţile devin mai blînde şi cu excepţia cîtorva de la începutul intervalului cînd vor fi minime negative, vremea va fi bună şi în cea mai blîndă noapte va fi o minimă de 6 grade. În tot acest interval precipitaţiile par că ne ocolesc. Cel puţin aşa arată prognoza publicată pe site-ul ANM. Singura excepţie o face ziua de sîmbătă, 2 martie, care va fi cea mai rece din întreg intervalul de prognoză. Chiar dacă cerul va fi degajat, iar soarele va fi la putere, mercurul din termometre coboară dramatic faţă de intervalul anterior iar în cel mai cald moment al zilei nu vor fi mai mult de 2 grade. Din acest motiv va fi mai rece şi după lăsarea întunericului cu atît mai mult cu cît cerul va fi senin. În zori, termometrele vor indica valori negative, de -1 grad. Cu începere de duminică, se mai încălzeşte. Din nou cerul va fi absolut senin şi soarele nu va fi deranjat de nici un nor. Aşa se face că la amiază ne vom bucura de o maximă de 7 grade. Cu toate acestea, noaptea va fi cea mai rece din întreg intervalul, va fi senin, cu o minimă de -3 grade. Una din cele mai calde zile, dar şi singura în care cerul va fi acoperit şi va fi o atmosferă mohorîtă va fi cea de luni, 4 martie. Chiar şi aşa, la amiază, în Piatra Neamţ, se vor înregistra 11 grade Celsius, iar noaptea va fi cea mai blîndă cu o minimă îndrăzneaţă de 6 grade. Cam la fel sînt condiţiile atmosferice şi pe parcursul zilei de marţi, singura diferenţă este că revedem soarele. Maxima zilei rămîne cantonată la 11 grade, iar peste noapte va fi o minimă comparabilă cu cea din intervalul precedent, 6 grade. De miercuri, se mai pierd cîteva grade. Chiar dacă din nou va fi senin şi însorit, în Piatra Neamţ vor fi la amiază cel mult 8 grade. Cerul rămîne degajat şi peste noapte cînd minima coboară la pragul de 3 grade. Continuă să se răcească în a doua parte a săptămînii şi dacă meteorologii au dreptate joi, 7 martie, nu vor fi mai mult de 7 grade, pe fondul unui cer mai mult senin. Noaptea se adună norii şi se face mai frig, iar termometrele vor indica cel mult 1 grad. Nu sînt schimbări în aspectul vremii nici vineri, 8 martie. Soarele va fi la datorie şi aduce cam 7 grade. Comparativ cu intervalul precedent noaptea va fi mai blîndă cu o minimă de 4 grade. Şi în week-end va fi timp bun iar în perioada 9 – 10 martie va fi soare, maxime diurne în jurul valorii de 10 grade şi cam 2 grade peste noapte.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Soţ ucigaş, 9 ani de închisoare şi daune enorme

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ sexagenarul a contestat în zadar sentinţa, pedeapsa devenind definitivă ■ el trebuie să achite despăgubiri de 153.000 lei ■

Ilie Ţoţan, în vîrstă de 61 de ani, din Ţibucani, a fost găsit vinovat de uciderea soţiei, iar prin sentinţă definitivă a fost condamnat la 9 ani de închisoare. În fapt, aceasta este hotărîrea instanţei de fond, pe care inculpatul a atacat-o la Curtea de Apel Bacău. Nu a avut cîştig de cauză, acţiunea fiind respinsă ca nefondată.

„În temeiul art.421 pct. 1 lit.b Cod procedură penală respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Ţoţan Ilie împotriva sentinţei penale nr.102/P din 12.10.2020, pronunţată de Tribunalul Neamţ în solutionarea dosarului penal nr.1482/103/2020. Conform art.422 şi art.424 alin.3 Cod procedură penală raportat la art.72 Cod penal, deduce în continuare din pedeapsa aplicată de instanţa de fond inculpatului Ţoţan Ilie perioada arestării preventive începînd cu data pronunţării sentinţei atacate, 12.10.2020, şi pînă la zi. În temeiul art.272 alin.2 Cod procedura penală, obligă apelantul inculpat la plata către stat a sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate pentru soluţionarea apelului. Definitivă“, conform Curţii de Apel Bacău.

În plus, trei părţi civile în proces au de primit de la inculpat 3.000 de lei, cu titlu de daune materiale, precum şi cîte 50.000 de lei, cu titlu de daune morale. La aceşti bani se mai adaugă cheltuielil cu transportul victimei la spital şi îngrijirea acesteia pînă la deces precum şi cheltuielile judiciare. La final inculpatul ar fi bun de plată cu aproape 160.000 de lei.

S-a mai dispus prelevarea probelor biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Fapta a avut loc pe 19 mai 2020, iar a doua zi inculpatul a fost arestat preventiv, şi la acest moment aflîndu-se după gratii.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de către Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ şi în consecinţă: În temeiul art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Ţoţan Ilie, cercetat pentru săvîrşirea infracţiunii de loviri sau vătămari cauzatoare de moarte, prevăzută de art.195 Cod penal, raportat la art.199 alin. 1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începînd cu data de 21.05.2020, pînă la 19.05.2020, inclusiv“, conform instanţei.

Ulterior măsura a tot fost prelungită. Anchetatorii au arătat faptul că între victimă şi agresor erau relaţii tensionate, totul degenerînd pe 19 mai. Într-un acces de furie, incupatul s-a înarmat cu un par cu o lungime de 80 de centimetri cu care şi-a altoit consoarta de mai multe ori, cele mai multe dintre lovituri vizînd capul.

Ulterior agresiunile au continuat, victima fiind lovită cu pumnii şi picioarele. Femeia a fost transportată la Spitalul Tîrgu Neamt, apoi a ajuns la Piatra Neamţ. Din cauza stării grave, a fost transferată la Clinca de Neurochirurgie din Iaşi, dar nu a mai putut fi salvată.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Autoturisme în flăcări de la un scurtcircuit

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pompierii pietreni au intervenit, joi, 3 decembrie, pentru a stinge un incendiu ce a făcut scrum un autoturism pe o stradă din municipiul Piatra Neamţ. Flăcările s-au extins şi la o altă maşină parcată în vecinătatea primului.

„Ca urmare a unui apel la 112, pompierii pietreni au intervenit cu o autospecială pentru stingere apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un autoturism în municipiul Piatra-Neamț.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui autoturism parcat pe strada Nicolae Iorga. Acesta a ars in totalitate.

Incendiul s-a propagat și la un autoturism parcat in imediata vecinătate. Proprietarul acestuia, cu ajutorul stingătorului din dotare a stins incendiul care se manifesta la partea din spate a autoturismului ( aripă dreapta,  spoiler dreapta, stop dreapta).

Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Coliziune între un autoturism şi un TIR. O victimă încarcerată

Știre publicată în urmă cu

în data de

O coliziune între un TIR şi un autoturism, produsă miercuri, 2 decembrie, în comuna Răuceşti, s-a soldat cu o victimă încarcerată. Aceasta a fost extrasă de pompieri dintre fiarele contorsionate şi a fost transportată la spital.

„Prin apel la 112, pompierii nemțeni au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier produs pe DN 15 C pe raza comunei Răucești. Ca urmare a accidentului rutier produs între un autotren și un autoturism a rezultat o victimă încarcerată. In urma accidentului autoturismul a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț.

La locul evenimentului s-au deplasat pompierii târgnemțeni cu o  autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare,  o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD și un echipaj cu o ambulanță de la SAJ Târgu Neamț.

Pompierii au extras victima încarcerată, șoferul autoturismului, în stare de inconștiență.  Aceasta a fost preluat de echipajul de la SAJ și transportat la spital.

În autoturism se mai afla  o persoană care s-a autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.

Pompierii au asigurat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor,  deconectând bornele bateriilor de la autoturism și au curățat/degajat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending