Contactează-ne

Actualitate

Primarul Marcel Bârjoveanu a pus la cale o nouă ediție a Sărbătorii Răzeșilor. „Moldoveni de ispravă, la Moldoveni”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ aflată a XIV-a ediție, Sărbătoarea Răzeșilor a adunat sute și sute de localnici, care au participat la hramul bisericii Adormirea Miaci Domnului și la ziua comunei ■ primarul Marcel Bârjoveanu a primit aprecieri pentru implementarea unor mari proiecte de investiții ■

La Moldoveni s-au adunat, cu mic cu mare, mulți din fiii acestor meleaguri marți, 15 august, pentru a participa la manifestările organizate pentru al XIV-lea an consecutiv, intitulate sugestiv Sărbătoarea Răzeșilor. Cunoscută în vechime ca Porcești, comuna a fost atestată documentar din anul 1448, când ținuturile sale au fost date de domnul Moldovei, Roman al II-lea, în proprietate dregătorului Sfatului Țării Moldovei, Ion Oană Porcu, fiind locuite de răzeși destoinici și mândri.

Ca în fiecare an, un staf liberal din județ a onorat invitația primarului Marcel Bârjoveanu, transmițând locuitorilor din comună cuvinte de apreciere privind modul în care arată localitatea sub admnistrația acestuia. Mulțimii i s-au adresat primarii Leonard Achiriloei (Roman), Dan Marian Lupu (Trifești), Gheorghe Pătrașcu (Bahna), Vasile Ivancea (Secuieni), consilerul județean Mihaela Isciuc, etc.

Acesta din urmă a ținut să îndemne femeile din localitate să se înscrie în PNL, pentru a susține, din interior, politica liberală de dezvoltare a localității natale. „Bună ziua, dragi MOLDOVENI! Mă bucur că și anul acesta am putut răspunde invitației prietenului meu, Marcel Bârjoveanu, un primat destoinic care face atâtea pentru localitate.

Că este așa o confirmă prezența dumneavoastră atât de numeroasă la acest eveniminet. Asta înseamnă că reușește să vă adune împreună și la treabă, dar și în zi de mare sărbătoare. Mă bucur că aveți încredere în echipa competitivă de la primărie. Vin aici cu bucurie pentru a vă saluta și vă îndemn să rămâneți alături de primar, pentru că face lucruri bune și temeinice pentru dezvoltare“, a spus primarul Leonard Achiriloaei.

Și deputatul PNL de Vaslui, Tudor Polak, prezent la Moldoveni pentru prima dată,  s-a arătat încântat de modul în care arată localitățile comunei. „Aveți un primar care a dovedit, din plin, că poate schimba în bine viața localității dumneavoastră. Vă doresc distracție plăcută, la zi de mare sărbătoare!”, a spus parlamentarul Tudor Polak. Un consistent discurs a avut deputatul Laurențiu Leoreanu, care-i nelipsit de la activitățile comunității.

Noi proiecte ce vor fi realizate în comună

„Vă salut, dragi locuitori ai comunei Moldoveni! Vă salut în zi de mare sărbătoare creștină pentru noi, Sfânta maria. Să vă ocrotească și să vă aducă sănătate, bucurii și înțelegere! Remarc și eu prezența dumneavoastră, de la an la an mai numeroasă,  și o organizare foarte bună a sărbătorii, ceea ce dovedește faptul că primarul și pritenul nostru, Marcel Bârjoveanu, este apreciat și respectat în comunitate, ceea ce nu e puțin”, a spus, printre altele, deputatul Leoreanu.

Acesta a anticipat și veștile bune pe care le-au aflat cetățenii, de la secretarul de stat în Ministerul Energiei, Gheorghe Lazăr, lucru întărit și de senatorul Eugen Țapu Nazarie, care nu a ezitat și el să-i laude pe locuitori, folosind un joc de cuvite: „Moldoveni de ispravă de la Moldoveni”, susținând mai ales faptul că primarul lor, Marcel Bârjoveanu, nu ezită să „înroșească telefoanele” demnitarilor,  pentru a aduce în comună bani de investiții.

„Este tenace, dârz și hotărât, iar schimbările în bine ale comunei se văd de la o etapă la alta”, a concluzionat senatorul Eugen Țapu, venit ca și restul colegilor de la Ziua Marinei de la Bicaz, pentru a onora invitația colegului de la Moldoveni. „Solul” cu vești bune a rămas secretarul de stat, cu rang de ministru la Energie, George Lazăr, președinte al PNL Neamț.

„E o plăcere să fiu, din nou, în mijlocul dumneavoastră în fiecare an, la această mare sărbătoare creștină. Și mai mare plăcere e să aducem și anul acesta vești bune pentru locuitorii comunelor Moldoveni, Bahna, Secuieni și Români. Asta înseamnă bani de investiții, proiecte care să vă schimbe viața în bine. Evident că «motorul» acestei dezvoltăpri e primarul localității, Marcel Bârjoveanu.

M-am bucurat că anul trecut v-am adus vestea accesării de fonduri europene pentru introducerea sistemului de apă și canalizare, circa 200 de milioane de lei, contract ce va fi semnat, după îndeplinirea procedurilor legale, în 2023. Iată că acum aduc o altă veste nemaipomenită, aceea  a obținerii de fonduri pentru aducțiunea de gaz metan, proiect în valoare de 160 milioane lei”, a declarat George Lazăr, care a reamintit vorbele președintelui Klaus Iohannis.

Acesta spunea că dezvoltarea unei comunități, se face, cu eforturi, dar „pas cu pas” și că în maxim doi-trei ani și locuitorii zonei rurale vor avea aceste utilități aduse la poarta casei. După plecarea invitaților, locuitorii din Moldoveni s-au bucurat de spectacolul oferit de artiștii Daria Elena Ciubotariu, Cristian Rancu, Ansamblul Răzeșii Moldovenilor,  Diana Sârbu, Codina Călin, Radu Iustin, Riana Asandei,  Nicu Paleru, Maximilian și Amna. Sărbătoarea s-a încheiat cu un foc de artificii, la ora 22.00.

 

 

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending