Contactează-ne

Actualitate

Primarul de Piatra explică de ce a închis puntea de la Ştrand

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ „am avut de ales între a fi nepopular sau a pune în pericol viața cetățenilor”, susţine Andrei Carabelea

Primarul municipiului Piatra Neamţ a formulat o declaraţie publică în care explică motivul pentru care a luat decizia de a interzice circulaţia pe puntea pietonală de la Ştrand.

Cuvântul de ordine din declaraţia edilului este responsabilitate. Context în care între a lua o decizie nepopulară, dar în interesul siguranţei pietrenilor, şi a nu lua o astfel de decizie, dar a pune în pericol viaţa cetăţenilor, a ales prima variantă.

Iar pericolul privind siguranţa cetăţenilor reiese din rezultatul expertizei tehnice realizate încă din luna martie anul trecut.

Una dintre concluziile expertizei care ia în calcul caracteristicile tehnice ale podului şi degradarea suferită de elementele acestuia de-a lungul timpului este că „o suprasarcină din oameni mergând în aceeaşi cadenţă poate produce fenomenul de rezonanţă şi deformaţiile se aplică de două, trei ori mergând până la ruperea structurii metalice”.

De menţionat că încă din momentul efectuării expertizei s-a luat în calcul interzicerea circulaţiei pe puntea pietonală, însă s-a încercat ca ea să rămână deschisă circulaţiei însă cu restricţii privind numărul maxim de persoane ce o pot traversa simultat. Însă, astfel de restricţii sunt extrem de greu de impus, dacă nu există o conformare benevolă din partea cetăţenilor.

Cât priveşte viitorul, din informaţiile oferite de reprezentanţii primăriei, reabilitarea completă a punţii ar putea debuta în interval de câteva luni, dacă evident nu vor apărea „sincope” neprăvăzute în derularea procedurilor pe care le presupune un astfel de proiect.

„Am avut de ales între a fi nepopular sau a pune în pericol viața cetățenilor. Mi-am asumat această decizie, pentru că indiferent de context, prioritară va fi întotdeauna siguranța oamenilor. Atașat puteți vedea rezultatul expertizei tehnice de la punte, realizată în martie anul trecut.

De la acel moment, am făcut toate demersurile pentru consolidarea punții: am alocat fonduri pentru acest proiect la începutul anului, am realizat proiectul tehnic, caietul de sarcini, am obținut avizele necesare și am organizat licitațiile pentru execuția lucrărilor.

Întrucât de la începutul sezonului traficul pe această punte s-a mărit considerabil, au crescut riscurile de deteriorare a elementelor de rezistență ce urmează să fie consolidate, motiv pentru care, pentru a nu pune în pericol siguranța celor care aleg să traverseze puntea, suntem nevoiți să luăm această măsură”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending