Contactează-ne

Actualitate

Primarul Andrei Carabelea a semnat cel mai valoros proiect pentru Piatra-Neamț

Știre publicată în urmă cu

în data de

Miercuri, 26 iulie 2023, la sediul Guvernului, Primarul Municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, a semnat contractul de finanțare pentru dotarea unităților de învățământ  preuniversitar și conexe cu mobilier, laboratoare de informatică şi de ştiinţe, cabinete şcolare, ateliere de practică şi echipamente IT.

Valoarea contractului este de 39.107.378,94 lei, finanţare asigurată prin componenta 15 „Educaţie” , investiţiile 9, 11, 13 şi 14 din PNRR. Cu ajutorul acestor fonduri, aproape 600 de săli de clasă din Piatra-Neamț, inclusiv cele de la Palatul Copiilor, vor fi dotate cu echipamente digitale, mobilier și  materiale didactice. De asemenea, 20 de laboratoare de informatică pentru diverse niveluri de învățământ, 14 laboratoare de științe, 38 de cabinete școlare, 7 ateliere de practică – toate, la școlile de pe raza municipiului.

„Astăzi, la Palatul Victoria, am semnat cel mai valoros proiect pentru Piatra-Neamț, din ultimele decenii. Valoros nu doar prin sumă (39.107.378,94 lei), ci și pentru că este despre educație, despre copiii noștri, despre viitorul orașului! Proiectul va fi gata în septembrie anul viitor. Atunci, toate sălile de clasă de la școlile din Piatra-Neamț vor avea mobilier nou și echipamente IT. Prin acest proiect spunem STOP investițiilor făcute din banii părinților și le oferim elevilor condiții moderne de învățat – așa cum e normal și cum trebuia să se întâmple demult. Nu din <fondul școlii>, din bani adunați de la părinți, ci din fonduri europene.

Ne-am clasat pe locul 4 in clasamentul pe municipii și mulțumesc echipei care a elaborat proiectul pentru profesionalism și atenția deosebită acordată.

Este proiectul care încununează toate demersurile noastre din domeniul educației, începute în mandatul meu. Demersuri care vor continua”, a declarat Primarul Andrei Carabelea.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending