Contactează-ne

Actualitate

Primăria Municipiului Piatra-Neamț declară că susține activ construcția noului spital județean

Știre publicată în urmă cu

în data de

Reprezentanţii municipalităţii pietrene au emis, recent, un comunicat de presă în care afirmă că susţin proiectul noului spital judeţean. Chiar dacă până în prezent nu a primit niciun document, tehnic, privind atât de dorita şi aşteptata investiţie. Chiar şi aşa, s-a format în primărie un grup de lucru, iar primarul Andrei Carabelea anunţă că toate utilităţile sunt până la limita teritorială a municipiului şi reţelele vor fi adaptate pentru a susţine consumul necesar funcţionării spitalului.

Acest proiect este o investiție necesară pentru întreaga comunitate, iar Primăria Municipiului Piatra-Neamț susține fără rezerve acest proiect. În acest moment toate utilitățile sunt deja până la limita teritorială a Municipiului Piatra-Neamț. Pe măsură ce proiectul va avansa, împreună cu furnizorii de utilități, vom asigura adaptarea rețelelor pentru a susține debitele și consumul necesar pentru funcționarea în cele mai bune condiții a spitalului. Nu concep că poate fi vreo opțiune de boicot sau formă de împiedicare a unui proiect de dezvoltare a comunității. Normal este ca toți factorii decizionali să se implice și să colaboreze pe orice astfel de obiectiv.Și, cel mai important, o investiție de asemenea importanță nu trebuie să se împiedice de diferende politice: avem datoria de a lucra împreună. Și nu numai pentru acest obiectiv”, a declarat primarul municipiului Piatra-Neamţ, Andrei Carabelea.

La începutul acestui an, Ministerul Sănătății a anunțat lista spitalelor ce vor primi finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Un nou spital județean de urgență în zona metropolitană Piatra-Neamț, cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare, se află pe lista de finanțare.

Până în acest moment, Municipiul Piatra-Neamț nu a primit studiul de fezabilitate sau alte documente tehnice. La nivelul primăriei există deja un grup de lucru care se va implica activ în realizarea tuturor obligațiilor contractuale pentru realizarea spitalului, printr-o colaborare directă cu restul instituțiilor responsabile, sunt alte informaţii oferite în comunicatul de presă al municipalităţii.

Mai multe informaţii despre proiectul noului spital judeţean, aici: https://monitorulneamt.ro/noul-spital-judetean-prinde-finantare-prin-pnrr/

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending