Contactează-ne

Actualitate

Primăria dă asigurări că nu vor fi probleme cu locurile de parcare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pietrenii au 30 de zile la dispoziţie pentru a încheia noi contracte cu primăria ■ se vor majora tarifele ■ cei care au încheiat contracte până după 28 februarie îşi vor primi banii înapoi ■ „nimeni nu îşi va pierde actualul loc de parcare”, dă asigurări primarul Andrei Carabelea ■

Gestionarea parcărilor din Piatra Neamţ va trece, de la 1 martie, în sarcina primăriei pietrene.

Cum modul în care au decurs „negocierile” pentru această preluare a suscitat numeroase discuţii şi critici în spaţiul public, reprezentanţii municipalităţii au organizat, joi, 24 februarie, o conferinţă de presă pe această temă. Au participat primarul municipiului, Andrei Carabelea, cei doi viceprimari, Alin Lehăduş şi Marius Irimia, şi secretarul municipiului.

Principalele precizări făcute au fost că, timp de 30 de zile, contractele cu Parking vor fi în continuare recunoscute, iar în acest interval pietrenii trebuie să încheie un nou contract cu primăria.

„Toate contractele încheiate de cetățeni cu societatea Parking devin nule, dar vor fi recunoscute timp de 30 de zile pentru ca locatarii să își poată păstra locurile de parcare, în acest scop fiind necesară încheierea unui contract de utilizare a locului de parcare cu Primăria Piatra-Neamț, până la data de 31 martie 2022.

Așadar cetățenii nu trebuie să intre în panică, pentru că nimeni nu îşi va pierde actualul loc de parcare. Ei vor avea prioritate la încheierea contractului pentru locul deținut în prezent pe o perioadă de 30 de zile, respectiv până la 31 martie. Solicitanții pot depune documentele on-line sau la ghișeele dedicate de la Sediul Primăriei-Camera 20, Forum Center sau Centrul de Informare Turistică.

Cei care au achitat parcarea până la o anumită dată a anului în curs își vor primi banii înapoi. Toate detaliile cu privire la modul de recuperare al banilor vor fi comunicate ulterior. Noile tarife pentru utilizarea locurilor de parcare sunt de 175 de lei /an pentru persoane fizice și de 350 de lei pentru cele juridice. Acestea pot fi achitate la ghișeele Direcției Taxe și Impozite sau on-line”, a precizat primarul Andrei Carabelea.

Acesta a mai spus că licitațiile pentru locurile de parcare se vor organiza doar pentru locurile disponibile, devenite vacante după data de 31 martie 2022 prin neprezentarea actualului deținător, sau devenite ulterior disponibile din diferite motive, dacă pentru respectivele locuri există mai mult de o solicitare.

Pentru detalii suplimentare sunt puse la dispoziţia cetăţenilor două numere de telefon, respectiv 0758.111.855 și 0748.146.809.

”Principalul obiectiv al unei administrații publice locale este de a oferi cetățenilor servicii de calitate și de a le asigura confort. Pentru a îmbunătăți aceste servicii uneori trebuie să faci schimbări și să iei decizii radicale, care implică și un disconfort pentru populație.

Suntem într-un astfel de moment în care este nevoie ca pentru îmbunătățirea și eficientizarea serviciului de administrare a parcărilor publice să îl preluăm în gestiune directă de la Societatea Parking. Este o decizie forțată de împrejurări, pe care a trebuit să o luăm în contextul în care SC Parking a încălcat obligațiile contractuale și a avut o atitudine de dispreț față de Primărie și față de cetățeni.

Va urma o perioadă de tranziție, dar vă asigurăm că vom face tot posibilul pentru a minimiza disconfortul creat cetățenilor de această situație nedorită”, a mai declarat primarul Andrei Carabelea.

De asemenea, au mai fost prezenttate o serie de modificări ale regulamentului ce va gestiona situaţia parcărilor. Printre modificări, au fost amintite: a fost adăugată posibilitatea de depunere a documentelor on-line; a fost scoasă obligativitatea prezentării unei adeverințe de la Direcția de Taxe și Impozite, în schimb se va face verificarea de către lucrătorii primăriei în baza de date a DTI.

Referitor la posibilitatea rezilierii contractului dacă de 3 ori este făcută o sesizare privind ocuparea locului de parcare de către un alt autoturism decât cel pentru care este încheiat contractul: se va face o notificare către titular pentru clarificarea contractului și doar dacă nu se îndeplinesc condițiile pentru atribuirea unui loc de parcare prevăzute în regulament se va recurge la rezilierea contractului.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Culmea filantropiei politice sau cum ne “învaţă” un politician să fim omenoşi de Crăciun

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

De obicei nu critic iniţiativele nimănui, chiar dacă mi se par, unele dintre ele, de-a dreptul penibile. Vorba domnului profesor Nae Ionescu, “omul e singurul animal care se poate rata”, inclusiv, zic eu, prin iniţiative idioate, deci să-i respectăm omului, fie el şi animal politic, această “calitate”.

Dar de această dată am să-mi permit să comentez, evident răutăcios, că nu văd altfel cum, iniţiativa unui om (aşa simte nevoia să se prezinte în primul rând), dar în paralel şi politician, care a reuşit să mă înfurie maxim.

Omul e mai puţin important cum se numeşte sau ce funcţie politică are, iniţiativa e “Nimeni singur de Crăciun”. Şi, în rezumat, la finalul postării puteţi vedea în integralitate mesajul omului cu pricina, spune că ar fi “cel mai frumos cadou” ca de Crăciun să mai facem loc la masa noastră pentru un om singur, citez, “un vecin, un prieten, o rudă”.

Asta-i marea iniţiativă şi chiar nu ştiu cum să o cataloghez: puerilă spre cumplit de idioată sau chiar… o înjurătură pe care omul, în plan secund şi politician, ne-o trânteşte de la obraz.

Adică, mă iertaţi, ce să înţelegem: că noi, românii, suntem, de obicei, nişte nemernici care mâncăm pe “întuneric”, “ascunşi” în casele noastre de Crăciun, Paşte şi… în fiecare zi, şi era nevoie de (i)luminatul om, în plan secund şi politician, ca să ne “gândim” să chemăm pe cineva la masa noastră?!

Nu domnule om, în secundar şi politician, românii nu au nevoie de politicieni, în plan secundar şi oameni, să vină cu astfel de iniţiative. Românii, mereu, au pus un scaun în plus la masă, mereu au pus în plus un blid de mâncare pentru oricine le-a trecut pragul. Şi de Crăciun, şi de Paşte, şi… în fiecare zi.

Aşa-zisa dumneavoastră iniţiativă e de fapt, cel puţin pentru mine, o insultă. Pentru că dumneavoastră se pare că nu ştiţi că românul e omenos de felul lui, nu trebuie să-i ceară nimeni, mai ales un politician, să fie aşa.

Şi vă mai spun ceva: românul pentru care aveţi dumneavoastră această “iniţiativă” face în mod firesc şi repetat ceea ce dumneavoastră “cereţi” acum, fără să se fudulească, fără să ceară ajutor de la presă să-l popularizeze cum a descoperit el “gaura de la covrig”, fără… să mizeze că măreaţa “iniţiativă” îi va mai aduce nişte voturi.

Românul, vă repet că poate înţelegeţi de ce m-aţi necăjit aşa de tare cu “iniţiativa”, a avut mereu o strachină de borş şi o bucată de mămăligă pentru românul de lângă el. Chiar dacă borşul era de lobodă şi.. atât, în vremuri de restrişte.

Asta în vreme ce politicienii, ca dumneavoastră, n-au avut de dat nicio firmitură din cozonacul pe care întingeau ca nişte hapsâni caviarul cumpărat din dările plătite de mâncătorii de mămăligă şi borş de lobodă.

Aşa că domnule politician, iniţiativa dumneavoastră de a ne împărţi noi borşul de lobodă în speranţa că veţi mai primi dumneavoastră nişte voturi ca să aveţi în continuare acces la caviar e chiar insultă. Vă rugăm să vă vedeţi de caviarul dumneavoastră şi să nu îndrăzniţi să ne suflaţi în borşul nostru. Măcar atât.

În rest, puteţi, pentru dumneavoastră, să aveţi iniţiativa de a chema vreun sărac singur la masa dumneavoastră. Şi dacă vreţi măcar să mimaţi că sunteţi sincer şi mai ale demn, nu vă mai fuduliţi prin presă cu “iniţiativa” dumneavoastră.

Că noi, aştia fără iniţiative, rămânem la fel de oameni cum am fost dintotdeauna. Şi la masa noastră are loc mereu oricine. Că, vorba românului, de dinainte de “iniţiativa” dumneavoastră, “unde mănâncă doi, mai poate mânca şi al treilea”.

Chiar, ştiaţi că românii au avut “iniţiativa” asta chiar de dinainte de vă naşte dumneavoastră? Nu v-au aşteptat pe dumneavoastră să-i şcoliţi într-ale omeniei.

 

N.R.: “INIŢIATIVA” în integralitatea ei

 

„NIMENI SINGUR DE CRĂCIUN -o inițiativă a omului Daniel Vasilică Harpa De sărbători, darurile pentru cei dragi sau donațiile pentru cei necăjiți vin în mod natural. Anul acesta, vă propun ă â ț ș îș ă . Fiecare dintre noi are un vecin, un prieten, o rudă pe care o știe singură. Vă rog… să lăsăm de o parte ambițiile, adversitățile sau micile conflicte, și să încercăm, si să reusim, noi, nemțenii, să fim o familie. Ă Ș Ă și să aducem alături de noi un om singur, care i-a pierdut pe cei dragi, care-i are la depărtare sau care poate că nu a știut niciodată ce înseamnă să ai o familie sau prieteni alături. Vă asigur că ar fi – . Haideți să facem fiecare în dreptul nostru ce putem ca nimeni să nu stea singur de Crăciun în acest an. Și să mulțumim lui Dumnezeu că noi… nu suntem singuri pe lume”.

 

Citește știrea

Actualitate

Tânără accidentată în timp ce traversa prin loc nepermis

Știre publicată în urmă cu

în data de

O tânără ce s-a aventurat să traverseze DN 15, dar nu pe o trecere pentru pietoni, a fost victima unui accident rutier, produs miercuri, 7 decembrie. Nedoritul incident a avut loc în localitatea Gâdinţi, iar şoferul implicat, un bătrân de 80 de ani, este anchetat pentru vătămare corporală din culpă.

„La data de 7 decembrie, în jurul orei 12:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe Drumul Național 15 D, în localitatea Gâdinți.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 80 de ani, din județul Iași, conducea un autoturism pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi acroșat o tânără de 19 ani, din Gâdinți, ce se afla angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Dăruind vei dobândi – Și eu sunt voluntar pentru Sfântul Nicolae. Daruri pentru copiii internați

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ personalul SMU Roman și liceenii voluntari de la Seminarul Melchisedec Ștefănescu, la inițiativa preotului unității sanitare, Silviu Petrea, au cumpărat cadouri pentru copiii pe care sărbătoarea Sfântului Nicolae i-a găsit internați

Ziua de Moș Nicolae nu a trecut neobservată de copiii internați în secțiile de Pediatrie și Chirurgie-Ordopedie de la Spitalul Municipal de Urgență Roman, angajații unității și elevii Liceului Teologic Episcop Melchisedec Ștefănescu devenind Moșul cel darnic.

„Îngerii în halate albe, fie ei medici, asistenți, infirmieri sau personal auxiliar, s-au alăturat într-un gest de omenie, călăuziți de preotul Silviu Petrea, slujitor al capelei spitalului și în același gând bun cu elevii Liceului Teologic Episcop Melchisedec, coordonați de cadre didactice – monahia profesor Olimpiada Goga, profesor Felicia Arcana și profesor Mădălina Bozieanu, au făcut pachete.

În ele au fost dulciuri, fructe și jucării, acțiunea având loc în cadrul proiectului Dăruind vei dobândi – Și eu sunt voluntar pentru Sfântul Nicolae. Toate acestea au adus zâmbete pe chipurile copiilor internați în Spitalul Municipal de Urgență Roman pe Secțiile Chirurgie-Ortopedie infantilă și Pediatrie. Gestul a avut efectul scontat și, preț de câteva clipe, durerea a dispărut de pe chipurile copiilor internați în spital, lăsând loc bucuriei“.

Acestea sunt precizările făcute de Andreea Trifan, purtătorul de cuvânt al unității, care a mai adăugat că, pe lângă dăruirea cu care își fac zilnic meseria, omenia este o altă calitate a colectivului spitalului. Aceasta a ținut să mulțumească elevilor că s-au alăturat personalului sanitar pentru acest act caritabil. Cele câteva zeci de copii aflați pe patul de suferință au primit 55 pachete de la angajații spitalului și 60 de la voluntari.

.

Citește știrea
Advertisement
Trending