Contactează-ne

Actualitate

Primăria a publicat o nouă „listă a rușinii“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pe site-ul administrației au fost publicate numele a 43 contribuabili la bugetul local, care datorează 1.583.836 lei ■ pe acestă listă există și 7 fundații de caritate și societăți filantropice ■ publicarea acestor datorii se face în baza prevederilor Codului de procedură fiscală și a unei hotărâri de CL ■

Primăria Roman a dat publicității, pe pagina de internet, „lista rușinii”, care cuprinde nominal 43 de contribuabili, persoane juridice, care au obligații fiscale restante, mai mari de 10.000 lei, neachitate la data scadentă de 31 ianuarie 2024.

O astfel de publicare se face în conformitate cu Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală și prevederile HCL 93/27 IV 2023. Întrebat fiind de ce pe această listă apar și 7 asociații și fundații având caracter filantropic, primarul Leonard Achiriloaei a precizat că toate aceste publicații se fac conform legislației în domeniu și au ca scop impulsionarea colectării taxelor și impozitelor la bugetul local.

„Conform prevederilor Codului fiscal și a unei hotărâri de Consiliu Local, lista datornicilor la bugetul local, persoane juridice, trebuie actualizată periodic. În cazul firmelor și societăților filantropice și de caritate le sunt aplicate prevederile legale de taxare a bunurilor mobile și imobile supuse impozitării”, a declarat edilul. Valoarea sumelor datorate bugetului local de cele 43 de entități juridice se ridică la 1.583.836 lei.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending