Contactează-ne

Actualitate

Prima tranşă de vaccin antigripal, distribuită în Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Reprezentanţii DSP Neamţ anunţă că începând de joi, 22 septembrie, începe distrubuirea a 23.726 de doze de vaccin antigripal, în cadrul programului de imunizare pentru sezonul 2022-2023.

Prioritar vaccinurile vor fi distribuite către medicii de familie și unitățile sanitare cu paturi. Este vorba despre o primă tranşă primită în Neamţ, reprezentând aproximativ 60% din totalul de doze solicitat în acest sezon. În acest sezon este utilizat vaccinul Influvac Tetra, mai anunţă resprezentanăţii DSP.

“Campania de vaccinare antigripală gratuită se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unitățile sanitare cu paturi și urmărește reducerea îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Repartizarea vaccinului gripal se va realiza cu prioritate pentru cabinetele medicilor de familie, personalul din unităţile sanitare, personalul din unităţile sanitare ambulatorii şi serviciile de ambulanţă, inclusiv pentru salariaţi ai instituţiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronici, pentru persoanele, adulţii şi copiii, rezidente în instituţii de ocrotire socială, precum şi persoane care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt.

Vaccinarea antigripală în fiecare an este cea mai eficientă măsură de prevenire împotriva gripei sezoniere. Vaccinarea trebuie, în mod ideal, efectuată în fiecare an înainte ca virusul gripal să se răspândească în comunitatea în care locuiți. Lunile septembrie și octombrie sunt, în general, perioade bune pentru a fi vaccinat împotriva gripei. În mod ideal, toată lumea ar trebui să fie vaccinată până la sfârșitul lunii octombrie. Cu toate acestea, chiar dacă nu vă puteți vaccina până în luna noiembrie sau mai târziu, vaccinarea este totuși recomandată, deoarece gripa atinge vârful cel mai frecvent în luna februarie și poate continua până în luna mai”, se mai precizează în comunicatul de presă al DSP Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending