Contactează-ne

Actualitate

Prima ediție a Școlii de vară intergenerațională „Vacanța Împreună”, un real succes

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ manifestarea a fost organizată de preotul Cristian Apetrei, preot la Fundația „Melchisedec Ștefănescu” și la parohiile Corhana și Roșiori din Dulcești ■ participanții la tabără, copii și pensionari, au desfășurat activități culturale, ștințifice și sportive ■ o parte din costurile taberei au fost finanțate de Primăria Roman, care a alocat 12.500 de lei ■

Școlile de vară sunt o modalitate de a antrena cât mai mulți copii și adulți, din comunitate, la activități de vacanță. O parte dintre aceste tabere de vară sunt organizate de preoți cu ajutorul unor cadre didactice și elevi care fac voluntariat.

O astfel de tabără s-a desfășurat între 1-26 iulie, la Fundați Melchisedec Ștefănescu a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, coordonată de preotul Cristian Apetrei. Vineri, 26 iulie 2024, a avut loc festivitatea de închidere a Școlii de vară intergeneraționale Vacanța împreună, care a antrenat 30 de copii și 30 de persoane vârstnice.

„La tabără au participat 30 de copii, din grupul țintă, respectiv copiii aflați în situații de risc, care sunt membri ai Fundației Melchisedec Ștefănescu. Timp de o săptămână, la tabără au participat și 30 de seniori, din grupul de socializare al fundației. O parte din cheltuielile de organizare a taberei au fost susținute din fondurile fundației. Altă parte au fost suportate de către Primăria Roman, de la care am primit suma de 12.500 lei, în baza finanțării participative a proiectului nostru.

Zilnic, între 1-26 iulie, au fost organizate activități educațional-educative. Copilor le-a fost asigurată și o masă în primele două săptămâni, din bugetul fundației. Cu persoanele vârstnice s-au organizat tot felul de activități de socializare, o degustare de vinuri, un concurs de gătit.

Au fost organizate și două excursii la Iași și pe muntele Ceahlău, o excursie la Schitul Stănile, o ascensiune pe muntele Ceahlău, ajungând pe Vârful Toaca. A fost vizitată și Mănăstirea Durău. Într-una din zile ne-am bucurat de prezența coralei Comunității Elene din Roman, etc”, a declarat preotul Cristian Apetrei, coordonatorul proiectului.

La susținerea proiectului au participat profesoara Binița Teodorescu, asistenta socială Mihaela Donciu, precum și măicuțe care sunt membre ale fundației amintite. La spectacolul organizat în ultima zi de proiect au contribuit și solistele Maria Anastasi Leoreanu și alte câteva eleve ale Liceului Teologic Melchisedec Ștefănescu”. Toți participanții la proiect au primit diplomne de participare.

Copiii au primit câte un plic cu o anumită sumă asigurată de Primăria Roman. „Nu-i ușor să organizezi o asemenea Școală Intergenerațională, în premieră la Roman”, a declarat pentru Monitorul educatoarea Angela Tăbăcaru, care a participat la majoritatea activităților destinate seniorilor, aceasta fiind unul din voluntarii de bază ai Fundației Melchisedec Ștefănescu.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trending