Contactează-ne

Actualitate

Previziuni ale Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Iată cum va fi vremea în intervalul 8 – 21 august.

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ se mai răceşte şi sînt anunţate precipitaţii ■ la mijlocul săptămînii vor fi 18 grade ziua şi cam 14 noaptea ■ vreme mai bună se anunţă săptămîna viitoare ■

Meteorologii au publigat prognoza pentru următoarele două săptămîni, pentru fiecare regiune din ţară, în perioada 8 – 21 august 2022. În ce priveşte vremea din Moldova, specialiştii dau asigurări că de mîine se mai răcoreşte şi vin precipitaţii, însă vestea bună este că timpul frumos revine săptămîna viitoare.

„Intervalul va debuta cu valori termice în scădere în nordul şi centrul regiunii (cu medii ale maximelor de 21…25 de grade), în timp ce în partea de sud va persista vremea călduroasă şi disconfortul ridicat (valori de 31…34 de grade în 8 şi 9 august). Ulterior, regimul termic va fi în general apropiat de cel normal la mijlocul lunii august, astfel că, mediat regional, ziua vor fi 26…29 de grade, iar noaptea 13…17 grade.

Pentru cea de-a doua săptămînă este estimată o încălzire a vremii, urmînd sa predomine zilele călduroase, cu temperaturi de peste 30 de grade. În primele zile ale perioadei de referinţă local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), dar numai pe spaţii mici se pot cumula cantităţi de apă moderate sau mai însemnate. Probabilitatea pentru ploi locale va fi relativ ridicată şi în perioada 14 -15 august“, conform ANM.

Astăzi, 8 august, la ora 10:00, termometrele indicau 19 grade la Tîrgu Neamţ şi Roman, 21 de grade erau la Piatra Neamţ, iar la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca erau 15 grade. Mîine, 9 august, se răcoreşte şi la amiază nu vor fi mai mult de 23 de grade. În a doua parte a zilei ar putea veni furtuni violente. Minima nocturnă se opreşte la 18 grade.

Cea mai rece zi din această săptămînă pare a fi cea de miercuri, 10 august, cînd cu greu se vor atinge 18 grade. Cerul va fi acoperit şi va ploua întreaga zi. Urmează cea mai rece noapte din acestă săptămînă, cu o minimă de 14 grade. Se mai îmbunează aspectul vremii abia joi, 11 august, cînd revedem soarele şi se vor înregistra 24 de grade. După amiază ar putea veni cîteva averse slăbuţe.

Cam la fel va fi vremea şi vineri, 12 august, nu mai mult de 25 de grade şi ploi în aversă după amiază. Nu sînt schimbări notabile nici sîmbătă, 13 august, cînd vor fi 25 de grade şi nu scăpăm de instabilitate. Mai bine va fi duminică, 14 august, cînd se vor atinge valori de 28 de grade, iar minima nocturnă ajunge la 17 grade. Săptămîna viitoare va fi mai blîndă, cu maxime ce pleacă de la 26 de grade şi ajung la 29 de grade.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending