Contactează-ne

Actualitate

Preşedintele PNL Neamţ propune schimbări în CA-ul Spitalului Judeţean

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ propunerea este adresată preşedintelui CJ Neamţ ■ “poate aţi analiza cu atenţie incompetenţii care fac parte din Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean Neamţ şi veţi propune să se facă acele schimbări necesare”, spune Cozmanciuc ■

Deputatul Mugur Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, îi propune preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, să facă schimbări în componenţa Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Asta, “dacă are curaj” şi, continuă ironic Cozmanciuc, este convins că Arsene nu va suna persoanele nominalizate pentru a le vorbi urît.

“Laboratorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ a primit acreditarea, de la Ministerul Sănătăţii, pentru efectuarea testelor COVID – 19. Totodată, ministerul a prevăzut şi fila de buget pentru decontarea acestor analize astfel că începînd de marţi, 28 aprilie 2020, testările şi analiza acestora se fac şi la spitalul din Piatra Neamţ.

Regret însă că nemţenii au trebuit să asiste la un limbaj trivial pus în scenă de Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, prin derapajele verbale pe care le-a avut în spaţiul public dînd dovadă de lipsă de respect faţă de cetăţeni. Din păcate, la capitolul realizări pentru nemţeni şi Neamţ preşedintele Consiliului Judeţean nu are nimic concret să prezinte. Poate de aici, din lipsă reală de proiecte, alege să frapeze prin limbaj defăimător, prin ameninţări şi comportament de cea mai joasă speţă.

Domnule preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ dacă doriţi cu adevărat să faceţi ceva pentru nemţeni poate aţi analiza cu atenţie incompetenţii care fac parte din Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean Neamţ şi veţi propune să se facă acele schimbări necesare pentru a asigura condiţii bune pentru a-i îngriji pe cei care au nevoie. Dacă aveţi curaj vă propun să faceţi următoarele schimbări în componenţa Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean Neamţ.

Astfel: în locul domnului Constantin Dan Vasile vă recomand să îl numiţi pe domnul Luigi Bodo, Preşedintele Consiliu Administraţie la SC RIFIL SA, o persoană respectată căruia aş dori să îi urez şi pe această cale ”La mulţi ani”, ziua domniei sale de naştere fiind ieri. Aţi face o surpriză plăcută atît domniei sale, cît şi locuitorilor din judeţul Neamţ; în locul doamnei Acsinte Ana – vă recomand să îl numiţi pe domnul Ionel Cătălin Herghelegiu, medic epidemiolog, o persoană respectată în comunitatea Tîrgu Neamţ şi cel care a făcut procedurile pentru funcţionarea Spitalului din Tîrgu Neamţ.

Sau vă puteţi gîndi la alţi doctori, care am observat că sînt apreciaţi şi care îşi respectă jurămîntul făcut; în locul doamnei Vasiliu Veronica vă propun să alegeţi un manager din mediul privat. Tot aşa îmi permit să vă recomand două nume: Şerban Strătilă sau Cătălin Roca. Nu am discutat cu nicio persoană dintre cele menţionate, dar ştiu că sînt respectate şi au experienţă managerială, care ar putea aduce plus valoare la Spitalul Judeţean Neamţ.

Şi, totodată, am încredere că ar milita pentru transparenţă şi pentru utilizarea corectă a resurselor financiare pe care le administrează. Am o singură întrebare: Aveţi curaj să luaţi o astfel de decizie? Dacă vă doriţi ca Spitalul Judeţean să se dezvolte, sînt convins că nu o să vă enervaţi că vă fac o propunere publică. Aşa că relaxat o să dovediţi că aveţi înţelepciune şi o să aveţi deschidere pentru a îmbunătăţi activitatea managerială a Spitalului Judeţean.

Sînt convins că nu o să le sunaţi pentru a le vorbi urît, pe niciuna din persoanele pe care le-am menţionat. Pe mine, dacă o să mă sunaţi o să vă răspund şi nu o să scriu pe Facebook subiectul discuţiilor, precum aţi mai păţit cu alte persoane, unii chiar foşti colegi de partid. Este sfîrşitul lunii aprilie, sper să se oprească răutăţile si jignirile promovate în spaţiul public. Să vă ajute Bunul Dumnezeu să aveţi puterea să ascultaţi (dar nu de unii sfătuitori) şi să începeţi să luaţi decizii înţelepte. Acest mesaj este unul pozitiv şi constructiv, sper să-l înţelegeţi în totalitate. Doamne ajută!”, este mesajul transmis public de deputatul Mugur Cozmanciuc.

Actualitate

Evaluare Naţională cu sesiune specială

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ ministerul a modificat calendarul desfăşurării examenului pentru elevii clasei a VIII ■ acesta se va desfăşura în perioada 7 iunie - 4 iulie ■ absolvenţii care nu au putut susţine examenul vor participa la o sesiune specială ■

De la declanşarea pandemiei de coronavirus, factorii de decizie din sistemul de educaţie au fost nevoiţi să ajusteze diverse acte normative, din cauza faptului că a fost afectat grav şi procesul de învăţămînt. La sfîrşitul lunii trecute, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a elaborate Ordinul 3744 din 28 aprilie 2021, publicat în Monitorul Oficial, privind modificarea şi completarea Ordinului nr. 5455/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii de clasa a VIII-a.

Astfel, conform actului normativ amintit a fost fixat Calendarul de desafăşurare a Evaluării Naţionale după cum urmează. Între 7 şi 11 iunie 2021 va avea loc înscrierea pentru examen; 22 iunie – proba scrisă la Limba şi literatura română; 24 iunie – proba scrisă la Matematică; 25 iunie – Limba şi literatura maternă, unde este cazul; 29 iunie – între orele 16 şi 19 şi 30 iunie – între orele 8-12 – depunerea contestaţiilor; 30 iunie – 4 iulie – soluţionarea contestaţiilor, iar pe 4 iulie – afişarea rezultatelor finale.

Ca element de noutate, anul acesta este introducerea unei sesiuni speciale, destinate candidaţilor care, conform unui certificat medical, nu s-au putut prezenta în sesiunea anterioară. Conform actului normativ candidaţii aflaţi în situaţia menţionată vor putea înscrie în perioada 7 şi 11 iunie 2021; 5 iulie – Proba la Limba şi literatura română; 6 iulie – proba scrisă la Matematică; 7 iulie – Limba şi literatura maternă, unde este cazul; 9 iulie – afişare rezultate înainte de contestaţii (pînă la ora 12.00); 9 iulie, între 14 şi 20 – depunere contestaţii; 10-11 iulie – rezolvare contestaţii; 12 iulie – afişare rezultate finale. În judeţul Neamţ sînt aştepaţi la examenul de Evaluare Naţională 3.660 absolvenţi ai clasei a VIII-a.

Citește știrea

Actualitate

Chefuri cu droguri, alte „note de plată“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la cîteva săptămîni de la descinderile procurorilor DIICOT, petrecăreţii au fost amendaţi ■ este vorba de 114 de persoane care au fost depistate la petrecerile ilegale ■ în cauză, 10 persoane, între care şi cei doi patroni, au ajuns după gratii ■

Petrecerile cu droguri din cluburile Jazz City Café şi Chaplin’s Pub nu s-au lăsat numai cu 10 arestări, unele despre care a vuit tîrgul. De la data descinderilor oamenilor legii la chefurile ilegale pe timp de pandemie, în noaptea de 17/18 aprilie 2021, ancheta a continuat, iar între timp au fost identificate toate persoanele care au fost găsite în acea noapte la party.

Fiecare dintre participanţi a fost amendat, iar prime sancţiuni au fost anunţate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ într-un comunicat de pe 6 mai 2021. Atunci s-a anunţat faptul că oamenii legii au aplicat unui număr de 33 de persoane fizice tot atîtea sancţiuni pentru participarea la activităţi în spaţiul public/privat pentru care au fost instituite interdicii sau restricţii, valoarea totală a amenzilor dispuse fiind de 51.000 lei. A doua zi, Poliţia Neamţ a revenit cu un alt comunicat şi a anunţat că a aplicat alte 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 60.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind protecţia individuală şi a celor privind libera circulaţie/deplasare.

Marea majoritate a acestor sancţiuni au fost pentru petrecăreţii din cele două cluburi, 114 persoane fiind sancţionate cu 110.000 lei. Reamintim că în urma descinderilor oamenilor legii din noaptea de 17/18 aprilie, 10 indivizi au fost arestaţi preventiv. Este vorba de patronii celor două cluburi, Constantin Cuejdianu şi Cristian Valentin Dobrea, precum şi celebrul hoţ Paul Bumberică, zis Orlando, Claudiu Constantin Enea, Mihai Pavel, Ştefan Gabăr, Ciprian Motoi, Florin Nicolae Rusu, Ioan Stan şi Alin Alexandrul Chiuariu. Toţii au contestat cătuşele la Curtea de Apel Bacău, dar nu au găsit înţelegere, astfel că au petrecut sărbătorile Pascale în arestul Poliţie Neamţ.

Conform datelor de anchetă, procurorii începuseră urmărirea penală încă din luna februarie a acestui an, iar pentru dovedirea făptaşilor au fost folosiţi lucrători sub acoperire. Aşa s-a aflat că la petrecerile din spatele uşilor închise se traficau droguri, preţul fiind de 100 de euro gramul de cocaină sau 50 de euro pentru un comprimat de ecstasy. Patronii cluburilor strîngeau comenzile de la clienţi, se pare şi banii pentru stupefiante, apoi chemau dealerii care aduceau ceea ce comandaseră clienţii. Petrecerile la care participau circa 50 de persoane aveau loc de regulă în noapţile de sîmbătă spre duminică şi se spărgeau în zori, în jurul orei 5 dimineaţa, cînd se ridicau restricţiile de circulaţie.

Citește știrea

Actualitate

Lupta doctorilor nu doar cu coronavirusul, ci şi cu ignoranţa

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ medicul de familie Filip Panait face, din nou, un rechizitoriu al societăţi ■ acesta acuză comunicarea dezastruoasă a guvernanţilor pe teme de interes, cum e aceea a campaniilor de vaccinare ■ medicul crede că interesul politic este să ţină populaţia în ignoranţă ■

Filip Panait, medic de familie la Bîra, cunoscut ca unul dintre cei mai vocali oameni ai sistemului, este extrem de nemulţumit de atitudinea unor cetăţeni faţă de oamenii în halate albe, pornită adesea din mediul politic.

Acesta relatează o întîmplare de acest gen, care l-a pus pe gînduri foarte serios, în ceea ce priveşte misiunea medicilor de a se lupta nu numai cu bolile, dar şi cu ignoranţa. „«Doctorii omoară oameni!». Acestea au fost cuvintele unui tătic, cu aburii alcoololului în cap, după ce i-am vaccinat copilul acum un an. Părintele, cu un anumit grad de analfabetism şi sosit de prin Italia, cu doi copii destul de neglijaţi din punct de vedere medical şi nevaccinaţi la timp, a venit la mine la cabinet, împreună cu soţia, să se înscreie pe lista mea de pacienţi.

Le-am vorbit frumos şi le-am spus că unul dintre copii nu are vaccinurile de rutină efectuate. La ceva vreme au venit cu acel copilaş să-l vaccineze, copilul avînd atunci peste un an. După imunizare, aşa cum se mai întîmplă, a făcut o mică reacţie locală, cu durere şi o uşoară tumefacţie, a început să plîngă. M-a sunat tatăl spre seară, supărat şi mînios, că cel mic plînge. «Vă sau în judecată!. Doctorii omoară oameni», m-a ameninţat bărbatul. Am stat, l-am ascultat. Era vizibil că se afla sub influenţa consumului de acool. «Mă duc la spital!».

Am convenit să sune Ambulanţa şi să meargă la spital, deşi şi acolo tot doctorii îi tratau copilul şi nu i s-a făcut decît ceea ce-i recomandasem şi eu să facă. L-am lămurit că asemenea reacţii sînt normale după vaccinare şi i-am spus că, proprii mei copii au făcut reacţii mai severe. Atunci mi-am dat seama că în România la capitolul comunicare se stă extrem de prost, începînd de la secretarul de stat Raed Arafat şi continînd cu miniştrii Sănătăţii, de cele mai multe ori avînd conduita unui contabil bancar, ceea ce explică atitudinea agresivă a oamenilor, cărora le este greu să înţeleagă încrengătura de interese big-farma.

Cu o populaţie slab şcolarizată şi cu politicieni de proastă calitate este explicabil de ce s-a ajuns în acest punct“, este de părere medicul Filip Panait. Acesta este convins şi de faptul că vinile pot fi căutate şi în atitutudinea unor elite româneşti, inclusiv a celor din lumea medicală, politică sau oculte, care au contribuit din plin, la situaţia în care este ţara.

„O doamnă şi un lider de partid sînt cei mai buni vraci ai acestei naţii, care împreună cu şefii galeriiilor de fotbal vor transforma România într-un «paradis terestru»“, a conchis medicul. Acesta a mai precizat că a trecut un an de la întîmplarea cu nemţeanul venit din Italia, care cu întreaga lui familie a rămas pe lista sa de pacienţi, căpătînd încredere în sfaturile medicului lor şi nu în ceea ce auzise sau citise pe internet, cum că „medicii omoară pacienţi“.

Citește știrea

Trending