Contactează-ne

Actualitate

UPDATE Preşedintele CJ Neamţ cere controale şi filtre rutiere la intrările în judeţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ restricţii la Oficiul de Cadastru din cauza coronavirusului

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, cere Prefecturii să efectueze controale şi filtre la intrările în judeţ pentru a identifica persoanele care vin din ţări în care se înregistrează cazuri de gripă asiatică. Vă prezentăm comunicatul de presă emis pe această temă:

„Creşterea numărului de cazuri de coronavirus în ţară şi situaţiile alarmante înregistrate în multe state ale Uniunii Europene au atras o reacţie fermă a conducerii Consiliului Judeţean Neamţ în ceea ce priveşte asigurarea măsurilor de protecţie a nemţenilor în faţa virusului asiatic.

Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a solicitat tuturor instituţiilor publice punerea în practică a recomandărilor specialiştilor, astfel încât să fie eliminate riscurile apariţiei cazurilor de îmbolnăviri în judeţ.

„Cer ferm Instituţiei Prefectului să dispună efectuarea de controale şi filtre,  prin intermediul Poliţiei Rutiere şi Direcţiei de Sănătate Publică, la intrările în Neamţ, astfel încât absolut toate microbuzele şi autocarele care efectuează transport internaţional de persoane şi care vin din ţări în care se înregistrează cazuri de gripă asiatică să fie luate în evidenţă şi puse sub supraveghere – carantină, autoizolare.

Altă solicitare o adresez primarilor: vreau ca toţi să aibă sub control absolut toate persoanele din comunităţilor lor, care vin din străinătate, să le ţină sub supraveghere şi să aibă în orice moment o evidenţă strictă a acestora!

Fac un apel ferm către toate instituţiile din judeţul Neamţ şi la cetăţeni, ca împreună să depăşim această situaţie de criză impusă de coronavirus.

În judeţul Neamţ nu se înregistrează încă nicio suspiciune de îmbolnăvire, dar trebuie să luăm toate măsurile de protecţie pentru a preîntâmpina orice situaţie nedorită!

 Nu în ultimul rând, îi rog pe cetăţenii care vin din străinătate să dea dovadă de simţ civic şi să anunţe autorităţile, pentru a evita orice pericol pe care l-ar puterea reprezenta pentru cei din jur!“, a declarat Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Începând de miercuri, 11 martie, în toate unităţile de învăţământ – creşte şi grădiniţe (de stat şi particulare), şcoli şi licee cursurile vor fi suspendate cel puţin până pe data de 22 martie. Termenul la care se va relua activitatea didactică depinde de evoluţia situaţiei coronavirusului în România. Este de preferat ca în această perioadă, când nu merg la cursuri, copiii şi tinerii să evite să meargă în spaţii aglomerate, iar măsurile de la domiciliu privind asigurarea igienei personale să fie respectate cu stricteţe”.

UPDATE 11.20.

Un alt comunicat de presă a sosit pe adresa redacţiei de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Neamţ anunţînd că vor fi aplicate o serie de măsuri în scopul prevenirii şi limitării răspîndirii coronavirusului. „În perioada 11 – 31 martie 2020, accesul publicului va fi permis doar în spaţiul special rezervat din cadrul OCPI Neamţ/birourilor de cadastru şi publicitate imobiliară Roman, Bicaz, Tîrgu Neamţ, Piatra Neamţ, iar audienţele vor fi acordate doar telefonic sau prin e-mail. De asemenea, pînă la finalul acestei luni, persoanele autorizate şi reprezentanţii birourilor notariale nu vor mai avea acces decît în spaţiul rezervat publicului.

Pentru a preveni şi limita răspîndirea COVID-19, beneficiarii serviciilor oferite de OCPI Neamţ sînt rugaţi să evite aglomerarea la ghişeu şi să opteze pentru serviciile on-line disponibile pe https://epay.ancpi.ro/.

Solicitanţii pot primi informaţii referitoare la serviciile oferite prin e-mail, accesînd site-ul OCPI NEAMȚ (www.ocpint.ro) şi prin intermediul unui call-center, care va funcţiona de luni pînă vineri în intervalul orar 8.30 – 16.30.

Numerele de telefon şi adrese de e-mail destinate beneficiarilor serviciilor oferite de OCPI sunt următoarele:

Sediu OCPI Neamţ     Telefon 0233217142, e-mail nt@ancpi.ro

BCPI Piatra Neamţ      Telefon 0233226216, e-mail bcpi.piatraneamt@ancpi.ro

BCPI Roman        Telefon 0233742343, e-mail bcpi.roman@ancpi.ro

BCPI Bicaz           Telefon 0233254180, e-mail bcpi.bicaz@ancpi.ro

BCPI Tîrgu Neamţ       Telefon 0233790078, e-mail bcpi.targuneamt@ancpi.ro

Actualitate

Vremea, cum va fi zilele viitoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă că precipitaţiile dispar, dar nu va fi prea cald ■ în cea mai „rece“ zi vor fi 14 grade, iar în cea mai caldă, vreo 21 ■ minimele nocturne oscilează între 4 şi cel mult 12 grade ■

Chiar dacă ne apropiem de finele primei decade a lunii mai, nu este spectaculos de cald, iar zilele ceva mai reci alternează cu cele în care nu vor fi mai mult de 21 de grade. Acelaşi trend îl au şi valorile termice nocturne care, pînă la finele săptămînii viitoare vor oscila între 4 şi cel mult 12 grade.

Meteorologii dau asigurări că precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate. De menţionat este faptul că la acest moment la staţia meteorologică de pe Ceahlău – Toaca mai sînt încă 42 de centimetri de nea. Astăzi, 7 mai, va fi timp frumos, cu cu soare, iar la amiază termometrele vor indica 20 de grade, iar noaptea vor fi 9. Ziua de 8 mai aduce o depreciere a regimului termic, iar maxima ajunge la 14 grade. În a doua parte a zilei ar putea veni ceva stropi de ploaie. Minima scade la 7 grade.

Duminică regimul termic se mai apreciază şi se ajunge la o maximă de 16 grade. Urmează una din cele mai reci nopţi, iar minima se opreşte la 4 grade. Meteorologii promit că luni, 10 mai, va fi soare şi cam 18 grade, dar noaptea va fi rece, cam 5 grade. Ceva mai bine va fi marţi, 11 mai, cînd se anunţă cer variabil cu soare, iar peste zi se face sensibil mai cald şi se ajunge la o maximă de 19 grade. În schimb, noaptea va fi din nou prea rece pentru acest moment al anului cu o minimă de 4 grade.

Jumătatea săptămînii aduce timp bun, iar miercuri 12 mai, cerul nu va fi brăzdat de nici un nor, iar mercurul din termometre saltă din nou la 20 de grade. Urmează o altă noapte rece, cu vreo 5 grade. O zi mai rece şi una mai caldă, pentru că joi, 13 mai, chiar dacă va fi cer absolut senin nu vor fi mai mult de 18 grade. În schimb se mai îmbunează regimul termic nocturn, iar minima saltă voiniceşte la 10 grade. În ultima zi lucrătoare a săptămînii viitoare va fi timp frumos, dar nu prea cald. Chiar dacă soarele va fi la datorile, e cam leneş, pentru că maxima nu trece de 19 grade.

Rămînem cu noaptea blîndă cu o minimă de 10 grade. Una din cele mai calde zile din întreg intervalul de prognoză se anunţă a fi cea de sîmbătă, 15 mai. La jumătatea lui Florar se anunţă timp bun, soare, şi o maximă în creştere pînă la 21 de grade. Sînt schimbări şi în regimul termic nocturn şi se vor înregistra 12 grade. La fel va fi vremea şi duminică, 16 mai, cer variabil cu soare, 21 de grade, dar ar putea veni ceva stropi de ploaie mai după amiază.

Citește știrea

Actualitate

Prefectul de Neamţ, întâlnire cu primarii şi şefii din învăţământ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ motivul: mobilizare pentru vaccinare

Prefectul de Neamţ, George Lazăr, s-a întâlnit, joi, 6 mai, cu primarii din judeţ şi cu directorii unităţilor din învăţământ, scopul fiind o mobilizare comună pentru campania de vaccinare.

“Am avut astăzi o zi plină în care am reuşit să mă întâlnesc cu aproape toţi primarii din judeţul Neamţ, directorii unităţilor de învăţământ şi reprezentanţi ai mediului de afaceri şi HoReCa. Motivul acestor întâlniri a fost mobilizarea pentru campania de vaccinare în Neamţ şi am rugat deopotrivă pe doamnele şi domnii primari, directori de şcoli şi licee, oameni de afaceri şi mari angajatori să transmită în comunităţi, în rândul profesorilor şi părinţilor, a angajaţilor un mesaj de susţinere a campaniei de vaccinare şi de conştientizare a beneficiilor.

Alături de mine au participat la aceste întâlniri directorul DSP, Radu Firăstrău, comandantul IPJ, comisarul şef Mihai Osoianu, comandantul ISU, colonelul Mihai Mitrea, şeful ISJ, inspectorul general Mihai Obreja, şi doctorul Bogdan Mahu, coordonatorul acţiunii de vaccinare pentru Municipiul Piatra Neamţ. Am avut întâlniri pe toate zonele din judeţul Neamţ, începând cu zona Roman Metropolitan, Târgu Neamţ şi arealul de munte şi terminând la Piatra Neamţ şi zona adiacentă.

Consider că soluţia cea mai bună la acest moment pentru a reveni la o viaţă normală, pentru a intra într-o zonă de relaxare a restricţiilor şi pentru sănătatea fiecăruia dintre noi o reprezintă vaccinarea. Sfatul meu în calitate de prefect al judeţului Neamţ, bazat pe informaţii oficiale ale specialiştilor din sistemul de sănătate, este să ne vaccinăm, într-un număr cât mai mare”, a declarat prefectul George Lazăr.

Citește știrea

Actualitate

Afacere cu droguri în familie, alte sentinţe

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ patru indivizi, care erau înrudiţi între ei, s-au apucat de afaceri cu stupefiante ■ doi dintre ei au fost condmnaţi la închisoare cu executare ■ drogurile erau aduse din strinătate ■

Doi indivizi înrudiţi între ei au ajuns în penitenciar pe 5 mai 2021 după ce Curtea de Apel Bacău s-a pronunţat în dosarul în care aceştia au fost acuzaţi de afaceri necurate cu droguri. În cauză au fost patru inculpaţi, însă doi au fost condmanaţi cu suspendare, nu au mai declarat apel, iar sentinţele lor au devenit definitive.

În schimb au uzat de calea de atac Emanuel David, care fusese condamnat de Tribunalul Neamţ la 4 ani şi 4 luni de detenţie, precum şi Nicolae Covas, care a fost condamnat la 3 ani şi 9 luni de detenţie. Apelurile lor au fost admise, iar pedepsele au scăzut la 3 ani şi o lună pentru primul şi 2 ani şi 2 luni pentru Covas. În acelaşi dosar, Florin Alin Enea a avut o sancţiune de 2 ani, 6 luni şi 10 zile de detenţie, pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere. Instanţa l-a mai obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Singura femeie din grup, Ana Maria Enea, a primit şi ea o pedeapsă cu suspendare, 2 ani şi 8 luni de închisoare, plus 60 de zile de muncă voluntară. Inculpaţii au vîrste între 20 şi 31 de ani, fiind de loc din Stejaru, Bicaz şi Tarcău. În cauză au fost acuze de săvîrşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, în forma continuată, introducere în ţară de droguri de risc şi mare risc, deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc, în vederea consumului propriu.

Anchetatorii se sesizaseră de mai mult timp că în zona Piatra Neamţ şi Bicaz se distribuie droguri, iar în urma cercetărilor s-a aflat că doi dintre inculpaţi, Emanuel David şi Florin Alin Enea ar fi vîndut stupefiante, cannabis şi ecstasy în reşedinţa de judeţ, Bicaz şi comunele învecinate, drogurile fiind aduse din străinătate. De aprovizionare se ocupa Covas, care le trimitea din străinătate, prin servicii de coletărie. Pentru siguranţă, coletele erau dosite la Ana Maria Enea. Afacerea ilicită era cumva în familie pentru că femeia era mătuşa primilor doi inculpaţi, Emanuel David şi Florin Alin Enea, aceştia doi fiind veri.

Legătura dintre grupul infracţional şi doritorii de stupefiante era asigurată de David. Aceştia îl contactau şi disimulat îl întrebau dacă pot obţine cannabis sau ecstasy. La rîndul lor clienţii erau întrebaţi ce drog vor şi în ce cantitate. În cazul în care cantităţile pe care le deţinea nu erau suficiente, David îl contacta pe Covas. Îi solicita tipul de drog şi cantitatea de stupefiante necesară, iar Covas îl trimitea să ridice marfa ilicită de la femeie. Ancheta a stabilit că ultimele vînzări au avut loc în perioada 26 noiembrie – 4 decembrie 2019 cînd au ajuns pe piaţă atat cannabis cît şi ecstasy în diverse cantităţi.

Un gram de drog sau un comprimat de ecstasy aveau acelaşi preţ, de 80 de lei, însă pentru cantităţi mai mari doritorii obţineau reduceri de preţ. Pe 4 decembrie 2019, David şi Florin Alin Enea au fost depistaţi în trafic, în timp ce se deplasau cu maşina la un cumpărător pentru a vinde 100 de grame de cannabis şi 20 de comprimate de ecstasy. Ulterior la domiciliile celor patru inculpaţi au avut loc percheziţii domiciliare iar anchetatorii au mai găsit 300 de grame de cannabis.

Citește știrea

Trending