Contactează-ne

Actualitate

Preşedintele CJ, Ionel Arsene, proces la Curtea de Apel Bacău. A fost stabilit primul termen

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ dosarul prin care a fost condamnat la 8,4 ani de închisoare pentru trafic de influneţă a fost înregistrat la Curtea de Apel Bacău ■ primul termen va avea loc la început de iunie ■ judecătorii vor da o sentinţă definitivă ■

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, se pregăteşte din nou de proces. Cauza în care Tribunalul Bacău l-a condamnat la 8 ani şi 4 luni de închisoare pentru trafic de influenţă a ajuns la Curtea de Apel Bacău, fiind stabilit şi primul termen, 2 iunie 2022. Decizia instanţei de fond a fost atacată atît de inculpat cît şi de procurorii DNA, fiecare din părţi avînd alte considerente.

La finele acestui proces, magistraţii din judeţul vecin vor stabili de partea cui este dreptatea şi vor da o decizie definitivă. Din pedeapsa iniţială de 8 ani şi 4 luni, judecătorii au scăzut reţinerea lui Arsene, ce a avut loc pe 18 ianuarie 2018, dar şi perioada pe care a petrecut-o în arest preventiv, respectiv de la 29 ianuarie 2018 pînă la data de 28 februarie 2018. Prin aceeaşi hotărîre s-a dispus confiscarea de la inculpat a sumelor de 80.000 de euro şi 150.000 de lei, dar şi menţinerea sechestrului pe bunurile preşedintelui CJ Neamţ.

„În temeiul art. 20 din Legea nr. 78/2000 menţine sechestrul asigurator asupra bunurilor imobile dispusă prin Ordonanţa nr. 54/P/2017 din data de 16.02.2018 a procurorului din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Bacău. În temeiul art. 162 C.pr.pen. dispune păstrarea mijloacelor materiale de probă ridicate , aflate şi înregistrate în Registrul de corpuri delicte din cadrul Tribunalului Bacau la nr.14/MMP/03.04.2019 pînă la soluţionarea definitivă a cauzei după care se vor distruge sau restitui, după caz, potrivit legii“, a decis Tribunalul Bacău.

Ionel Arsene mai este bun de plată cu 30.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, sumă în care s-au inclus şi cheltuielile efectuate pe parcursul urmării penale, în valoare de cîte 2.000 lei. Altfel spus, Arsene s-a judecat de 28.000 de lei. Arsene a fost „ucis“ din punct de vedere politic de către magistraţi. Judecătorii i-au interzis inculpatului anumite drepturi pînă la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei. Dacă decizia instanţei de fond va deveni definitivă, Ionel Arsene nu mai poate fi ales în funcţii publice, nu mai pote alege şi nu mai poate fi preşedinte de partid.

„În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) d) şi g) C. pen. interzice inculpatului Arsene Ionel, ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a alege, şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere, sau de a exercita atribuţii de conducere în cadrul vreunui partid, formaţiune sau alianţă politică din România, de la data rămînerii definitive a prezentei sentinţe şi pînă la la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale“, conform instanţei.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending