Contactează-ne

Prima pagină

Preot franciscan, deces în stația Aviatorilor a metroului din București. Posibilă sinucidere

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ este vorba despre Eremia Antonel Mîrț, în vârstă de 39 de ani ■ a murit miercuri, 28 iunie ■ organele de cercetare vorbesc despre o posibilă sinucidere ■ preotul franciscan avea probleme de sănătate ■

Site-ul Arhiepiscopiei Romano-Catolice Iași anunță faptul că, miercuri, 28 iunie, în jurul orei 14.15, preotul Eremia Antonel Mârț, de la Provincia Sfântul Iosif  – Ordinul Fraților Minori Conventuali din Moldova, a decedat la vârsta de 39 de ani, în condiții tragice, la metrou, în stația Aviatorilor din București.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, preot Adrian Blăjuț, a declarat, pentru „Monitorul” că înmormântarea va avea loc sâmbătă, 1 iulie, la ora 09.30, la  Parohia Rotunda, din comuna Doljești, unde locuiesc părinții săi. Conform comunicatului de presă, preotul Eremia Antone, s-a născut în data de 18 martie 1984.

Era al şaselea din cei nouă copii ai soţilor Laurenţiu şi Margareta Mîrţ, din Parohia Romano-Catolică Sfântul Francisc din Assisi, din Rotunda. Din documentul amintit rezultă faptul că preotul a avut de-a lungul timpului o serie de probleme de sănătate, între 2012-2022, pentru care a primit îngrijiri medicale în țară și străinătate, satrea sa ameliorându-se după perioade de tratament.

Absolvent al Seminarului Teologic Romano-Catolic Sfântul Francisc din Assisi din  Roman, promoția 2003, preotul a fost admis la Postulandatul Franciscan din localitatea Huşi – Corni (Vaslui). Începând din 2004, a fost preot în mai multe localități: începând cu anul de noviciat în localitatea Prăjeşti (Bacău) şi, un an mai târziu, de pe data de 11 septembrie 2005, profesând ca și călugăr franciscan.

În anul 2005, începe studiile de teologie la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, pe care le va finaliza cu diploma de Licenţă în Teologie, în anul 2011. A lucrat ca preot Franciscan și în  Conventul Maximilian Kolbe din localitatea Ljubljana (Slovenia), unde a studiat limba slovenă şi a participat la programul formativ al seminarului, slujind aici, în două etape, până în 2014.

Pe data de 4 octombrie 2012 este hirotonit diacon în capela Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, de către Excelenţa Sa Monsenior Petru Gherghel, episcop de Iaşi, iar pe 29 iunie 2013, este hirotonit preot în Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină din Iaşi, tot de către Excelenţa sa Mons. Petru Gherghel, episcop de Iaşi.

Ulterior, a mai activat în conventul Sfântul Francisc din Assisi din localitatea Cortona, Italia, până în anul 2015, după care a primit obedienţă pentru Conventul Sfinţii Martiri din localitatea San Zeno (Italia), unde a rămas până în anul 2016, când a fost transferat în Conventul Sfântul Iosif de Copertino din Osimo, tot în Italia.

„Decesul a survenit miercuri, 28 iunie, ora 14.15, în urma unui incident petrecut în staţia de metrou Aviatorilor din Bucureşti. Pr. Eremia Antonel, în ciuda problemelor de sănătate, a fost caracterizat de simplitate, bunătate şi dăruire. Mulţumindu-i lui Dumnezeu pentru tot binele pe care l-a săvârşit prin acest slujitor al său în Biserică, Ordin şi Provincie, ne rugăm aceluiaşi Tată ceresc să-l ierte şi să-l primească în rândul fericiţilor din cer”, se încheie comunicatul Arhiepiscopiei.

Presa centrală a consemnat faptul că o persoană s-a aruncat în fața metroului, traficul fiind blocat, ca ulterior oficialii de la Metrorex să anunțe că un călător a căzut pe calea de rulare, pe firul 2, vorbindu-se despre „o posibilă tentativă de suicid”.

 

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending