Contactează-ne

Prima pagină

Prejudiciu de circa 6,4 milioane de euro din afaceri ilicite cu reciclarea deșeurilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ procurorii nemțeni au solicitat arestarea a două persoane ■ acuzațiile sunt înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals informatic ■

Pe 26 septembrie 2023, poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului Judeţean Neamț, au efectuat patru percheziţii, într-un dosar ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals informatic.

În urma descinderilor, mai multe persoane au fost conduse la audieri, iar două, de 34, respectiv 40 de ani, din oraşul Târgu Neamţ, au fost reţinute pe o perioadă de 24 de ore. Ieri, anchetatorii urmau să ceară arestarea preventivă a acestora, la Tribunal. Sub acuzare a fost pusă şi firma care activează în domeniul managementului deşeurilor reciclabile.

„O societate ar fi indus în eroare mai mulţi operatori (…), prin raportarea ca fiind reciclate în numele acestora, a unor cantităţi de deşeuri de ambalaje folosind mai multe înscrisuri care atestau achiziţia deşeurilor de la persoane fizice şi juridice, cu scopul încasării contravalorii unor servicii de colectare şi reciclare neprestate“, se arată într-un comunicat al Parchetului Neamţ.

Cercetările au stabilit că, urmare a activităţilor infracţionale, Administraţia Fondului pentru Mediu a fost indusă în eroare cu privire la îndeplinirea obiectivelor anuale de reciclare. Acest lucru a avut drept consecinţă sustragerea de la plata penalităţilor datorate, generând un prejudiciu estimat la aproximativ 32 de milioane de lei, adică 6,4 milioane de euro.

Procurorii au detaliat şi despre „activtatea“ unui acuzat: înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată – 38 acte materiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată – 5.806 acte materiale, uz de fals, în formă continuată – 669 acte materiale, fals informatic, în forma participaţiei improprii – 1.178 acte materiale.

Prin referatul din 27.09.2023, procurorii au sesizat instanţa cu propunere de arestare a inculpaţilor şi luarea unor măsuri contra firmei: interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare, interzicerea unor operaţiuni, susceptibile de a antrena diminuarea activului patrimonial sau insolvenţa şi interzicerea desfăşurării activităţilor de natura celor cu ocazia cărora a fost comise infracţiunile, pe 60 de zile.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending