Contactează-ne

Actualitate

Prefectura Neamț: cu ochii pe alegerile din 9 iunie

Știre publicată în urmă cu

în data de

La data de 30 mai 2024, prefectul județului Neamț, avocatul Adrian Bourceanu, a organizat o conferință de presă la care au participat reprezentanți ai mai multor instituții cheie din județ. La această conferință au fost prezenți: Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț, reprezentat de generalul de brigadă Mihai Mitrea, Inspectoratul de Jandarmi Județean „General de Brigadă Const. Stavăr” prin colonel Radu-Vasile Olariu și Inspectoratul de Poliție Județean, reprezentat de purtătorul de cuvânt, inspector Ramona Ciofu.

Un punct de interes major a fost vizita recentă a premierului Marcel Ciolacu, care a semnat contractul de finanțare pentru noul Spital Județean de Urgență. Această investiție semnificativă, în valoare de 1.680.522.877,22 lei (inclusiv TVA), va aduce îmbunătățiri esențiale infrastructurii medicale din județ.

Prefectul Adrian Bourceanu a detaliat stadiul implementării normelor legale necesare pentru buna desfășurare a alegerilor din 9 iunie. Printre măsurile luate se numără programul de instruire a președinților birourilor electorale, stabilit pentru intervalul 3-5 iunie, și instruirea personalului tehnic responsabil de baza informatică pentru procesul electoral. În plus, jandarmii și polițiștii vor asigura paza secțiilor de votare, iar inspectorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț continuă verificările pentru prevenirea incendiilor, cu 75% dintre secții deja controlate.

Prefectul a prezentat concluziile mai multor ședințe importante, inclusiv ale Comisiei de Dialog Social și Comitetului Județean Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. De asemenea, a menționat vizitele de lucru în primăriile Roznov, Borlești, Cândești, Costișa, Dumbrava Roșie, Săvinești, Podoleni, Rediu, Tazlău și Piatra Șoimului, vizite ce au avut ca scop înțelegerea problemelor specifice fiecărei primării și formularea de soluții concrete și personalizate.

Prefectul a subliniat că Instituția Prefectului îndeplinește toate atribuțiile legale pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a alegerilor locale și europarlamentare. Acestea includ ședințe operative și întâlniri interinstituționale cu reprezentanți ai Autorității Electorale, Direcției Județene de Transmisiuni Speciale, Direcției Regionale de Statistică Neamț, Inspectoratului de Jandarmi Neamț, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Inspectoratului de Poliție Județean.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending