Contactează-ne

Actualitate

Posturi deblocate la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ a fost aprobată scoaterea la concurs a 38 de posturi vacante de la SMU Roman ■ secțiile cu deficit major de cadre sunt Chirurgia generală, Medicina Internă, ATI, Ortopedie, Radiologie și Sterilizare ■ unitatea are un deficit de 100 cadre ■ vor fi scoase la concurs 8 posturi de medici, 21 personal auxiliar, un post personal de specialitate și 8 posturi personal nemedical ■

Urmare a solicitării făcută la Ministerul Sănătății încă de anul trecut și urmare a deciziei guvernamentale de deblocare a posturilor din unitățile spitalicești și Spitalului Municipal de Urgență (SMU) Roman i s-a aprobat organizarea concursurilor de ocupare a posturilor.

„A fost aprobată scoaterea la concurs a 38 de posturi vacante/temporar sau vacante din cadrul unității. Încă din luna august 2023, conducerea SMU Roman a înaintat către Ministerul Dezvoltării Publice și Administrației un memorandum privind aprobarea scoaterii la concurs a 75 de posturi vacante/temporar vacante din cadrul spitalului romașcan. Era vorba de 67 posturi medicale și 8 posturi nemedicale.

Cele 67 de posturi medicale, reprezentau 8 posturi de medici, în specialitățile diabet, neurologie, medicină internă, chirurgie infantilă, neonatologie și 3 posturi medici radiologi. Vor mai fi scoase la concurs 25 posturi asistenți medicali, 20 posturi infirmieri, 30 de posturi îngrijitori și 2 posturi registratori”, a precizat Maria Andrici, managerul SMU Roman. Aceasta mai spune că secțiile cu deficit major de cadre sunt Chirurgia generală, Medicina Internă, ATI, Ortopedie, Radiologie și Sterilizare.

„Față de august 2023, când a fost înaintat memorandumul, în acest moment la spital este un deficit de 100 de posturi necesare pentru a asigura în condiții optime asistența medicală și menținerea continuității acesteia. În urma Memorandumului, în ședința de Guvern din 1 ianuarie 2024 s-a decis deblocarea unei părți din posturi. SMU Roman a primit raspuns favorabil privind scoaterea la concurs a 38 de posturi vacante/ temporar vacante.

Este vorba de 8 posturi de medici, 21 personal auxiliar (asistenți si infirmieri),1 post personal de specialitate,  8 posturi personal nemedical. Chiar dacă nu au fost aprobate toate posturile, pe viitor avem în vedere să insistăm cu noi solicitări. Momentan, urmează să parcurgem procedurile legale pentru scoaterea la concurs a celor 38 de posturi, binevenite pentru desfășurarea optimă a activității SMU Roman”, a mai susținut managerul unității sanitare.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending