Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Postul darurilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

• la Centrul de Zi „Popasul iubirii milostive“ din parohia „Sfintii Voievozi“ din Sãvinesti, Fundatia „Gianni si Luciana Radicci“ au oferit daruri celor 70 de copii asistati • preotul paroh Petru Munteanu va împãrti duminicã, înainte de Liturghia consacratã Crãciunului, daruri oferite de sponsori generosi, la nu mai putin de 260 de copii • Crucea Rosie a oferit defavorizatilor soartei haine si alimente •

Aceste ultime zile, pînã la marcarea marii sãrbãtori crestine a Nasterii Domnului, poartã, mai mult ca în alte perioade ale anului, amprenta bucuriei de a dãrui, de a fi aproape de cei sãraci si tristi. Una dintre multele actiuni caritabile, îndreptate mai ales spre copiii proveniti din familiile defavorizate, a fost organizatã, ieri, la Centrul de Zi „Popasul iubirii milostive“ din parohia „Sfintii Voievozi“ Sãvinesti. Cei 70 de copii asistati ai institutiei, aflate sub oblãduirea preotului Petru Munteanu, au primit, de la Fundatia „Gianni si Luciana Radicci“, daruri constînd în dulciuri si citrice, în valoare totalã de peste 15 milioane lei. Referindu-se la semnificatia acestui gest, pãrintele Petru Munteanu a declarat: „Postul Crãciunului este postul darurilor. Majoritatea sfintilor pomeniti în Postul Crãciunului – Sf. Nicolae, Sf. Spiridon, Sf. Apostol Andrei – sînt sfinti dãruitori. Chiar Troparul pe care îl cîntãm în bisericã spune: Ce-Þi vom aduce tie Hristoase? Cerul îti dãruieste steaua, îngerii – laudele, magii cãlãtori – daruri, pãstorii – cîntarea, iar noi, omenirea, îti dãruim pe Fecioara Maria. În aceastã perioadã a darurilor, credinciosii apropiati de bisericã s-au gîndit la cei încercati si le-au arãtat cã nu sînt singuri“. În parohia „Sfintii Voievozi“, Mos Crãciun va veni si duminicã, la bisericã. Înainte de Sfînta Liturghie, pãrintele Petru Munteanu va oferi daruri – rod al bunãvointei mai multor firme din Piatra Neamt si Bacãu, dar si Primãriei Sãvinesti care a contribuit cu 10 milioane de lei – la nu mai putin de 260 de copii. „Darurile vor consta în jucãrii – masinute si pãpusi – haine, rechizite scolare, dulciuri si citrice. Existã o traditie în parohia noastrã în a face daruri copiilor, în ziua în care se sãrbãtoreste Nasterea Domnului. Dar, în acest an sînt mai multi copii decît în anii anteriori. Majoritatea provin din familii modeste din comuna Sãvinesti. Copiii ne vor colinda si vom organiza acest moment dedicat lor înainte de Sfînta Liturghie. Ne-am gîndit cã sînt mici si cã nu au rãbdare sã stea pînã se terminã slujba“, a mai spus pãrintele Munteanu.

Daruri si colinde De Crãciun, si Societatea Nationalã de Cruce Rosie – filiala Neamt, a tinut sã fie alãturi de cei nevoiasi, oferind, în cadrul actiunii „Un zîmbet pentru fiecare“, haine pentru 70 de membri ai Fundatiei „Speranta Doraly“ si 100 de pachete cu alimente destinate bãtrînilor cu venituri mici. Astãzi, Biblioteca Judeteanã „G.T.Kirileanu“ Neamt va fi gazda si organizatorul unor actiuni cu si pentru copii. Elevii clasei a III-a B de la Scoala nr. 10 din Piatra Neamt vor sustine – la Sectia împrumut carte pentru copii – un spectacol literar-artistic, sub coordonarea învãtãtoarei Viorica Nanu, tot aici fiind organizatã si o expozitie de felicitãri realizate de elevii clasei a III-a a Scolii Speciale „Alexandru Rosca“. Tot astãzi, la Sala Cupolã, în organizarea Filialei de carte strãinã si Sectiei împrumut carte pentru adulti, elevele Andra Asiminei, Diana Filip si Larisa Munteanu, împreunã cu colegii lor de la Scoala nr. 11, vor prezenta o dramatizare si un concert de colinde, sub coordonarea prof. Gheorghe Alexandrescu.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending