Contactează-ne

Actualitate

Pompieri care merită felicitaţi

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ doi militari din cadrul ISU Neamţ au salvat o femeie care suferise o criză epileptică ■ în cădere, victima a suferit un traumatism ■ cei doi au asistat-o pînă la venirea ambulanţei ■

Doi militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ au intervenit şi au acordat primul ajutor unei femei care suferise o criză epileptică. În cădere, victima şi-a provocat şi un traumatism. Primul care a întins o mînă de ajutor a fost plutonierul adjutant şef Eduard Andronache, la scurt timp acesta fiind sprijinit de un alt coleg, plutonier adjutant Relu Groapă, care nu a putut trece nepăsător.

„Ieri dimineaţă 18 august 2021, colegul nostru plt. adj. şef Eduard Andronache din cadrul ISU Neamţ a surprins, din autoturismul pe care îl conducea, momentul în care o femeie a căzut pe trotuarul unei străzi din Piatra Neamţ, într-o baltă. Nimic grav, ar spune unii, pentru că ne-am obişnuit să etichetăm cu o prea mare uşurinţă oamenii şi contextele, dar iată că situaţia a fost de departe una nu lipsită de importanţă.

Edi nu a ezitat, intuiţia i-a spus că e cazul să intervină aşa că a coborît din maşină şi s-a îndreptat alergînd către victimă. A constatat că femeia în vîrsta de aproximativ 61 de ani suferise o criza de epilepsie, acesta fiind motivul pentru care a ajuns în acea situaţie. Mai mult decît atît, victima a suferit şi un traumatism în urma impactului cu solul“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

În acelaşi timp, un alt pompier care se îndrepta pe acelaşi sector de drum, respectiv plt. adj. Groapă Relu, a văzut şi el ceea ce s-a întîmplat şi a venit în sprijin. Victima a fost aşezată în poziţia laterală de siguranţă, conform protocolului, timp în care o altă persoană a fost rugată de cei doi pompieri să sune la numărul unic de urgenţă 112, primind toate indicaţiile necesare.

Cei doi militari şi-au concentrat toata atenţia asupra victimei, monitorizînd-o în permanenţă pînă la sosirea unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ, care ulterior a preluat-o şi a transportat-o la spital pentru a primi îngrijirile medicale de specialitate. „Relu şi Edi sînt doi oameni deosebiţi pe care te poţi baza indiferent de situaţie, oameni care nu judecă, nu întorc privirea în direcţia opusă pentru că aşa ar fi mai comod, ci acţionează. Cei doi colegi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ. Felicitări colegilor!”, a mai adăugat ISU Neamţ în acelaşi comunicat.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending